Хюндай Купе Клуб - Hyundai Coupe Club

За Hyundai Coupe Forum => Новини и подобрения => Темата е започната от: chef4o в 06-08-2009, 23:28:20

Титла: Членство в клуба
Публикувано от: chef4o в 06-08-2009, 23:28:20
Здравейте, с това, че сме официален клуб преминаваме напред в развитието си след известен застой в последно време...

За изминалата година се развихме много, с развитието дойде регистрирането на клуба, а с това и нови отговорности, с нарастването на форума пък нарастнаха и разходите, както и хората, които искат да се чувстват част от организацията и да помагат за идеята и съществуването на форума и клуба като цяло.

В тази насока клубът предлага на вашето внимание два (за сега) начина да станете част от нещо по-значимо и да помогнете на форума и клуба да продължат развитието си.

Преди да продължим, малка легенда :)

ОС - Общо събрание
УС - Управителен съвет


И така... Членството в клуба е разделено на две нива, като разликата ще бъде в правата/задълженията, цената на членския внос и начина на допускане до съответното ниво.Ниво 1: Достъпът до това ниво ще бъде свободен (с единствено условие да кара Hyundai Coupe, все пак :) ) - всеки, който иска да бъде член на Ниво 1, ще може да го направи като заплати членски внос в размер на 2 лв. на месец до края на календарната година, плюс стойността на членската карта в размер на 7 лв.
При условие, че се плати членският внос в рамките на една година, ще има отстъпка от 22%, а цената на картата ще бъде 6.30 лв.
Членство за година: 25 лв.
При заплащане на членския внос за половин година, отстъпката ще бъде 15% и цената на картата ще бъде 4.80 лв.
Членство за половин година: 15 лв.

Членовете на Ниво 1 ще ползват всички договорени отстъпки за клуба, ще имат достъп до нов раздел на форума, където ще могат да правят предложения за развитие на клуба, също така ще получават намаление за закупуване на клубни аксесоари. Ще имат по-висок ранг във форума със съответните белези и специален отличителен стикер за автомобила.Ниво 2: Достъпът до това ниво ще става след попълването и изпращането на Молба-образец до член на Управителния съвет (chef4o (http://hyundai-coupe.com/forum/index.php?action=profile;u=1), Mickey (http://hyundai-coupe.com/forum/index.php?action=profile;u=22), NoLimit (http://hyundai-coupe.com/forum/index.php?action=profile;u=4) и chonkov (http://hyundai-coupe.com/forum/index.php?action=profile;u=14) ) . След гласуване за всеки от желаещите, той ще бъде уведомен дали молбата му е приета или отхвърлена.
Членският внос за Ниво 2 за година ще бъде 46 лв., а за половин година 26 лв. с включени цени на картите.

Освен изброените ползи, които имат членовете и от Ниво 1, членовете от Ниво 2 ще имат управленски функции, те ще съставят Общото Събрание, където всички предложения, направени от тях или от членовете на Ниво 1 ще бъдат гласувани и одобрявани/отхвърляни от самите тях. Картите на членовете от това ниво ще бъдат поименни


МОЖЕТЕ ДА ИЗТЕГЛИТЕ БЛАНКАТА ЗА НИВО 2
ОТ ТУК (http://hyundai-coupe.com/files/Molba_Lv2.doc)


Желание за Ниво 2 може да се изпраща до всеки член на УС като ЛС, в полето Тема пишете "Членство Ниво 2" и вътре напишете трите си имена. При евентуално одобрение, ще бъде изисквано попълването на ръка и предаването й при получаване на членската карта, както и попълнено копие без подпис на и-мейл admin@hyundai-coupe.com.

След подаване на заявката за Ниво 2, но преди крайното решение на ОС (в рамките на месец от подаването й), трябва да се запознаете с Устава на клуба и при несъгласие с неговите разпоредби да уведомите член на Управителния съвет, че се отказвате от желанието си да бъдете член на Общото събрание. Текстът на устава ще ви бъде пращан от член на УС веднага след подадената заявка за членство.

При получаване на молба се пуска анкета, която бива гласувана от настоящите членове на ОС и след гласуване на повече от 50% от членовете с един от отговорите се праща уведомление до потребителя за решението на Общото събрание. Ако в рамките на месец не гласуват всички членове на ОС, за резултат от гласуването се взима по-големият процент отговори (Да или Не) към 30-я ден от пускането на анкетата.


П.П.: Екипът на Хюндай Купе Клуб си запазва правото да отказва членство на всяко ниво на хора, уронващи престижа на клуба.
Титла: Отг:Членство в клуба
Публикувано от: chef4o в 09-08-2009, 00:24:24
Относно отчитането на приходите и разходите, форумът има раздел Финанси, където ще се отчитат всички приходи и разходи на клуба. Разделът, разбира се, е видим само за хората, които са членове на клуба.

Относно нивата - Има няколко групи хора като цяло в този клуб- едните искат просто да се мотаят във форума, не искат да дават пари за развитието му, но ги устройва така, както е, съответно ето първото деление: на хора, които искат да дават пари за клуба и на хора които не искат да дават пари.
Тези, които не искат да дават пари спират да бъдат обсъждани в този момент, защото за тях няма какво толкова да се каже в темата за Членство на клуба (нали :P) ... те са си потребители на форума- нито повече, нито по-малко
:)
Другите, тези, които искат да финансират клуба са няколко вида: такива, които просто се чувстват морално ангажирани към клуба (искат да участват ПАСИВНО за развитието на клуба), такива, които просто искат да си взимат авточасти/гуми от партньорите ни с отстъпка или пък да си правят ремонтите в Колос или такива, които искат да участват АКТИВНО в развитието на клуба. В първите два случая тези хора не желаят да се занимават с взимане на решения и с физическо участие в делата на клуба и да носят отговорност за активите/пасивите.
Тези, които искат да бъдат в активното управление съответно не може да са всички, дори не може да са много :) Всеки вече одобрен Активен член (Член Ниво 2) ще може да избира останалите след гласуване с ДА и НЕ. Мисля, че е доста простичко! В началото ще ги избираме само УС, понеже реално в момента само ние сме Активни членове. С всеки приет, бройката на гласуващите ще става все по-голяма и така. Никой няма причина да се осъмнява, че тези, които в момента са в УС + няколко други човека, които ще са на Ниво 2 са хората с НАЙ-ГОЛЯМ принос за клуба! Аз лично като човек, отговорен за съществуването на този клуб няма да допусна в управлението и решенията за бъдещето му да присъстват хора, неспособно да помагат за това. Същото важи за хората, които са и ще бъдат на това ниво на йерархия в клуба. Бъдете сигурни в това.

Основните разходи, за които са харчени/ще се харчат пари: Регистриране на клуба, хостинг и домейн, обслужване на клубна банкова сметка, административни разходи като изработка на печат, капитал за членски карти и т.н. Останалите пари ще бъдат ползвани предимно като капитал- ресурс, с който могат да се правят голям брой клубни аксесоари, които съответно да са на по-ниска цена. Също така за организиране на национални и локални срещи. Част от тях, разбира се, ще отива за благотворителни каузи, примерно на половин или една година може да се прави отчет и парите, които няма да се ползват в рамките на годината да ходят за някой дом или някое дете... Всичко това ще се обсъжда от Общото събрание.

И последно - Никой НЕ Е ЗАДЪЛЖЕН да бъде част от клуба, всеки сам решава за себе си иска или не! Това няма да промени по никакъв начин отношението на някого към него. Моля всички да приемат темата като информационна и да задават въпроси само ако са свързани с членството !
Титла: Отг:Членство в клуба
Публикувано от: Mickey в 10-08-2009, 06:55:45
Молим ви - ако нямате въпроси,пряко свързани с членството - по-добре не пишете в тази тема.Всяко странично мнение ще бъде изтрито.
Титла: Отг:Членство в клуба
Публикувано от: PaBL0 в 14-08-2009, 14:48:10
Поздравления за успешната работа.Имам два въпроса.

Първият ми въпрос е откъде можем да попълним въпросната молба за членство?
А вторият има ли ясно очертани критерий по,които ще се избират хората за членство в Ниво 2?

Ясно ми е,че ще трябва да бъдат сериозни и отговорни и да имат желание да развиват клуба.Аз лично бих желал да кандидатствам за Ниво 2.

Благодаря
Титла: Отг:Членство в клуба
Публикувано от: chef4o в 14-08-2009, 15:06:08
Ниво 2 като програма ще започне вероятно октомври-ноември и ще
започне да се реализира на практика за другата година.  Молбата ще бъде пусната в този период...
Предимно е важно да се ползват с доверието на хората, които ще ги избират, това е ясно. Може би и това ще е водещото в случая...
Ясно описан критерий няма да има, но няма да се допускат хора, които вече по един или друг случай са оронвали престижа на клуба (което пак е малко субективно).
Принципно ще е от значение да могат да присъстват на събранията (1-2 в година) където ще се обсъждат плановете за развитие на клуба, защото все пак тези хора ще гласуват и гласовете им ще определят какво се случва.
Иначе това, което ти си написал, ако по някакъв начин си го предал на останалите, ако си го показал по един или друг начин, няма да има пречки да бъдеш одобрен.

Също е хуабво да се знае, че както може да се гласува приемането на един или друг член, така може да се гласува и неговото отстраняване, естествено при обстоятелства, при които даден човек е злепоставил  клуба
Титла: Отг:Членство в клуба
Публикувано от: PaBL0 в 14-08-2009, 21:25:28
Благодаря за бързия и адекватен отговор.Ясно ми е,че ще може да се отстранява,това е логично.Когато нещо не върви трябва да се поемат и отговорности,при успехите е лесно,трудното идва при неуспехите,тогава си проличава кой може да изведе дадена институция от трудната ситуация.Очаквам с нетърпение молбата за кандидатстване.

Благодаря

Николай Ботов
Титла: Re:Членство в клуба
Публикувано от: Filip(M) в 30-11-2009, 23:30:48
ето картата на ниво 1 за 2009-а , дано става така
Титла: Re:Членство в клуба
Публикувано от: chef4o в 14-11-2010, 12:03:41
За 2011 година картите ще бъдат готови за раздаване в края на месеца, така че вече можете да давате заявки на ЛС.
Плащането може да става по два начина- в брой на някоя от срещите на клуба, чрез пощенски запис или по банков път на сметка на клуба
(Тук много бързо моля някой да сложи данни за сметката, че нямам в момента данните)
Хората, които нямат възможност да присъстват на срещите, нека оставят на ЛС адреса си, за да можем да им пратим картата по пощата.
Титла: Re:Членство в клуба
Публикувано от: Mickey в 14-11-2010, 14:56:41
Сметка:

           Банка : MKBUnionbank
           гр.Варна пл."Екзарх Йосиф" №3
         
           Получател : Хюндай Купе Клуб България
         
           IBAN : BG60 CBUN 9195 1000 3086 21
           BIC   : CBUNBGSF
         Предлагам в полето "основание"  да се вписва ника от форума и "членски внос".
Титла: Re: Членство в клуба
Публикувано от: Nobody в 10-06-2012, 17:36:23
Сметка:

           Банка : MKBUnionbank
           гр.Варна пл."Екзарх Йосиф" №3
         
           Получател : Хюндай Купе Клуб България
         
           IBAN : BG60 CBUN 9195 1000 3086 21
           BIC   : CBUNBGSF
         Предлагам в полето "основание"  да се вписва ника от форума и "членски внос".


Здравей

Аз съм доста пресен пресен , но въпреки всичко бих желал да взема членска карта .

Въпроса ми е свързан с това има ли накакъв друг вариант за пращане на сами членски внос  освен банков превод ???
Титла: Re: Членство в клуба
Публикувано от: caesar в 12-06-2012, 10:15:40
КОлега в момента няма карти. Така че и да искаш да платиш няма смисъл за момента :)  :h:
Титла: Re: Членство в клуба
Публикувано от: Nobody в 08-07-2012, 00:51:21
туй лошо :)

Щеше дае хубаво да ползвам 20% отстъпка в Колос :blush:
Титла: Re: Членство в клуба
Публикувано от: ladixonlove в 03-08-2012, 09:33:29
Здравейте!
Карам Хюндай Купе и при проблем ходя в Колос. Прочетох, по-горе че няма карти в момента/!?!/ . Дали това е така? И кога бих могла да платя членството си  за една година и да получа такава карта? И как след като платя ще получа тази карта?
Благодаря
Титла: Re: Членство в клуба
Публикувано от: chef4o в 17-11-2012, 00:49:48
Здравейте, говорил съм си с Колос по този върпос, докато започнем пак да събираме членски внос е достатъчно е да кажете, че сте от Хюндай Купе Клуб и ще получите отстъпка при тях
Титла: Re: Членство в клуба
Публикувано от: Martinelius в 25-06-2014, 12:15:46
Здравейте. Имам желание да стана част от Клуба на ниво 1. Понеже виждам че тук скоро не е пускан отговор по тази тема искам да запитам как става? Какво точно да направя? И има ли карти? Благодаря предварително
Титла: Re: Членство в клуба
Публикувано от: tooto в 25-06-2014, 17:09:07
+ 1
Титла: Re: Членство в клуба
Публикувано от: T.Hristov в 22-07-2014, 15:36:41
+1