Author Topic: Като на коя кола е двигателя на Хюндай купе?  (Read 1291 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline emo_yankovTopic starter

• Напредващ
  • ЕН 9066 ВМ
Искам да попитам някой дали знае кой японски двигател са прекопирали корейците. Предполагам че на RD1 и RD2 са едни и същи. Пускам я тази тема защото в eBay има по голям избор на японски автомобили и авточасти отколкото на корейски.
Другата ми любовница Kawasaki ZX6R => http://vbox7.com/play:11d885d6

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
От Скупе MK2 нататък, доколкото ми е известно, двигателите са си Хюндайска разработка, поне на купетата. Иначе преди това Мицубиши...
Даже мисля, че на някой акценти и после се слагат такива двигатели, но може да греша за тях.

• Напредващ
  • ЕН 9066 ВМ
Ами и аз така бях чувал, че на митсубиши. Но точно на кой модел. Защото в eBay продават комплекти въздушни филтри, но са само за японски автомобили. Това с въздушния филтър беше само пример, могат да се вземат доста хубави неща на доста хубави пари.
« Last Edit: 07-05-2009, 18:28:20 by emo_yankov »

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
Цане не се бъркаш  колега...От Пони до МК2 Скуп двигателите са от Митсубиши Колт и Лансър бях чул че на някои бройки слагали и Галантов но те са съвсем малко и не смея да ангажирам никого с това си мнение...Акцент остават с тези двигатели до 96(или 97-ма)
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline PaBL0

• Напредващ
    • Vamos Real Madrid
Аз лично съм виждал снимка на купе с двигател на мицубиши.......ако това може да ти помогне....

Offline MuTk0

• Загряващ
  • **
Аз пък разбрах че тея двигатели на рд1 и рд2 са много сходни на опелските неказвам еднакви  ;)
И аз понякога съм човек :)

Offline ghoul18

• Напредващ
 и аз за опелски двигатели съм чувал!  :confused:
ghoul1818

• Напредващ
  • ЕН 9066 ВМ
Добре де ама нещо по точно, то опел е много общо понятие (калибра, корса, кадет, тигра). А между другото не съм виждал немски двигател 1600 с 116 к.с.

Offline ghoul18

• Напредващ
Нямам идея! Ко бях чул нещо по-конкретно щях да споделя! Само това съм чул че имали нещо общо с опеларските двигатели!
ghoul1818

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Аз доколкото знам бето мотора на Лансър влиза 1:1 в коша на Купето и ако не се лъжа Хюндай са разработили именно тоя мотор, който със същите характеристики слагат и в Галант

Offline Spaidy

• Пристрастен
Не знам от къде, но и аз бях дочувал нещо от сорта, че от Мицубишитата двг-тата са много сходни с на Хюндайте ни и даже се бях засилил да взимам 4Г63 и да го присаждам ама баща ми ме разобеди защото трябва да сменя още полуоски спирачни системи и т.н и ще ми струва толкова, че да немога да си го позволя.
На никой не правя евала!!! ;)

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
4G63 влиза 1 към 1 в коша и всичко останало на Ес купе МК1, мечтата на всеки с МК1 - нетурбинираната версия на мотора е 150 коня. За всичко останало е същото като да пробваш с какъв да е двигател. Иначе е факт че до средата/края на 95-та са работили по патенти на Митсубиши, дори и Форд. След това правят собствени мотори, почети  :roll: изцяло хюндайски, на Купе, Лантра, Соната и т.н. всичко от генерацията. За сходните неща с Опел сега научавам, не споря понеже не съм се интересувал, едва оправям частите за моя картинг какви са и от къде са че там под тенекията е... шопска салата, от Акцент, Пони, Лансър, Галант, Лантра и... тук-таме някоя част правена само за МК2 GT  :# Относно заместители на части за Купе, може да се пробва при КИА или Деу, все пак в едни заводи са ги правили жълтурковците.
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Offline cumba35

• Напредващ
колеги незнам но нашите дшигатели са много сходни с нези на митсуби6и галант мои приятел  има галант и в това сам се уверил дори и по таблото има прилики копчета и прочие

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
Двигателите ни са сходни с на Мицубиши,но при японците са разположени напречно  :blush: ;)   :h:
« Last Edit: 09-05-2009, 21:17:45 by hi6nika_pz »

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Вертикално!?!?! Я пак, че ме вкара в шок!

Offline StyLuS

• Напредващ
  • Предател
Наобратно сигурно иска да каже, скоростната кутия и въздушния филтър се падат от лявата страна  погледнато отпред, а не от дясната както е при купетата след 97-а, и лантрите след 96-та :cheezy:
« Last Edit: 09-05-2009, 20:57:37 by StyLuS »
Mercedes E200 '93
Chrysler GrandVoyager 3.3 LX '99

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
Надлъжно или напречно :PP А на кой модел Мицубиши е сходен?

Offline StyLuS

• Напредващ
  • Предател
Еклипс и Галант, може и да има нещо общо и с GDI двигателя на карисма    ;)
Mercedes E200 '93
Chrysler GrandVoyager 3.3 LX '99

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Димич всичко от генерацията на Лансър, Еклипс, Галант и Каризма ;) 

П.П. Чефо може да е вертикален бе... само че ще трябва да има една или две много странни гуми под капака директно свързани със коляновия вал, щото няма да има място за съединител и скоростна  :cheezy:
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
На Митцубиши 2.0 двигателя е като на Соната и Санта Фе /стария модел/ :whatever: