Author Topic: Обезщетения по Г.О. и КАСКО  (Read 629 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline jingi69Topic starter

• Новак
  • *
Обезщетения по Г.О. и КАСКО
« on: 04-05-2009, 22:16:16 »
http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?t=14519
Здравейте колеги  :me: :me:
Реших да пусна тази тема за да споделим какви обезщетения сте
получавали от застрахователите за различни поражения по нашите коли  :verycool:или самите нас(недай си боже,не пожелавам на никого да стига до тези "мероприятия'')
Та по темата след 2ри оглед ми бяха писани за нови -преден капак, броня, очиларка, фар, халоген,радиатор,и радиатора на климатика,а за ремонт калника предна греда и рога ,застраховката на ''майстора" дето ми спретна това главоболие е към БУЛСТРАД,има ли някой който да ме ориентира в сумата за тези щети или споделете ако сте имали подобни преживявания  :verycool: (ще помоля модераторите да променят темата ако е възможно като ВАЖНА)Благодаря предварително

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Отг:Обезщетения по Г.О. и КАСКО
« Reply #1 on: 04-05-2009, 22:27:31 »
От моята катастрофа е ясно какво платиха - тотал 80% от стойността. Това са ЛевИнс (не си правете там).
Сега чакам от ДЗИ парички за дефекти по предна и задна броня! Ще пиша като ми ги дадат.

Offline ghoul18

• Напредващ
« Reply #2 on: 04-05-2009, 22:46:54 »
Ти имаш ли каско и къде, за да мога да ти дам по-точна информациа какво може да очакваш в случая? Иначе от ГО на причинителя на щетите не очаквай добро обезщетение! Бртале, ще си позволя да си дам мнението понеже се занимавам със всички видове застраховки от доста време насам! Ще ти кажа със сигурност, че не трябва да се надяваш на добро обезщетение по ГО, спасението е единствено Пълно Каско и то в подходящата компания! По ГО няма как да ти е добро обезщетението тъй като застраховките ГО са безумно ниски за такъв тип риск! Знам че сега повечето хора ще кажат че съм луд и че не е нормално да вдигат ГО всяка година и т.н, но хора разберете, че НЕ е правилно да се правят изводи за това дали е скъпа или евтина една застраховка ГО спрямо стандарта на живот в Б-я и смешните заплати в масовия случаи! Факторите по които се определя цената на ГО са съвсем други и всеки който има понятие от тези неща ще потвърди, че цените са смешно ниски ( поне на повечето компании)! Съответно и обезщетенията са смехотворни! Ще си позволя да дам и един пример: значи преди 6-7 години една германка ми удари предишната кола (12 годишна Ланчия) във Дупница! Нямах каско, а обезщетението, което ми изплати немската застрахователна компания беше 12 000лв., с които тогава можех да си купя около 4 Ланчии като моята! Да ама въпросната германка беше заплатила към 580 евра за граждансйата си отговорност!
В Б-я има само няколко компании който изплащат сравнително прилични обезщетения, но изключително малко хора си правят там ГО защото цените са им доста по-високи! А добре знаете че всеки търси най-евтината ГО на пазара!
Както вече казах единственото ни спасение е каско в точната компания!
« Last Edit: 04-05-2009, 22:48:19 by ghoul18 »
ghoul1818

• Новак
  • *
« Reply #3 on: 04-05-2009, 23:16:01 »
извода е да си намерим някоя германка да ни удари колата :cheezy:майтапче,да ама,- не !едно деди от Силистра ми отне предимството и дзак
http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?t=14288

Offline ghoul18

• Напредващ
« Reply #4 on: 04-05-2009, 23:24:51 »
мале пич, кофти са ти изджасали красивата маздичка! Нямаш каско така ли?
« Last Edit: 04-05-2009, 23:27:15 by ghoul18 »
ghoul1818

• Новак
  • *
« Reply #5 on: 05-05-2009, 00:14:51 »
Ами нямам,просто работата ми е такава ,че по-голямата част от годината ме няма и за 4-5 месеца да плащам грешни пари :ohno: :bang:
« Last Edit: 06-05-2009, 08:15:40 by jingi69 »

Offline ghoul18

• Напредващ
« Reply #6 on: 05-05-2009, 00:30:13 »
Пич, за мен лично парите за каско са като парите за гуми!!! Тоест адски важно нещо! Не мисля че е правилно да ги наричаш грешни! От гуми и от каско не пестя! Ами в твоя случай си прави каско на вноски. Ще си платиш само първата вноска, която реално ще ти покрие периода през който си в Б-я! При оценка на  колата примерно 7000лв, "грешните" (според теб) пари ще са около 120лв!За съжаление сам виждаш колко ти излиза един такъв ремонт като този в случая!

Слята публикация: 05-05-2009, 00:45:28
От моята катастрофа е ясно какво платиха - тотал 80% от стойността. Това са ЛевИнс (не си правете там).
Сега чакам от ДЗИ парички за дефекти по предна и задна броня! Ще пиша като ми ги дадат.

Цанко незнам дали си спомняш един наш стар спор относно застрахователите в една друга тема! Не е лошо да си я припомниш  ;) ;) ;) ! Айде говори ми пак за Лев Инс!  :verycool:
п.с. Ех модератори, модератори, защо се мислите за вечно прави и разбиращи от всичко!  :omg:  :mighty:  :haha:
« Last Edit: 05-05-2009, 00:45:28 by ghoul18 »
ghoul1818

• Новак
  • *
« Reply #7 on: 05-05-2009, 10:25:19 »
Пич, за мен лично парите за каско са като парите за гуми!!! Тоест адски важно нещо! Не мисля че е правилно да ги наричаш грешни! От гуми и от каско не пестя! Ами в твоя случай си прави каско на вноски. Ще си платиш само първата вноска, която реално ще ти покрие периода през който си в Б-я! При оценка на  колата примерно 7000лв, "грешните" (според теб) пари ще са около 120лв!За съжаление сам виждаш колко ти излиза един такъв ремонт като този в случая!
Прав си :yes: спор няма :aha: просто нещата се пообъркаха доста и не ми беше до допълнителни разходи в момента,всъщност за сега калкулацията е на + ама без кръчмар
до 10 дни трябва да платят и тогава ще видим
 :strak:
« Last Edit: 05-05-2009, 17:05:34 by chef4o »

Offline PaBL0

• Напредващ
    • Vamos Real Madrid
« Reply #8 on: 06-05-2009, 20:07:46 »
Сега ще ви кажа какво ми изплатиха за ужулена дясна врата,ужулен десен праг,ужулен заден десен калник и ужулена броня от същата страна 340 лв......ако това ви се вижда реално ми кажете,че съм луд........компанията е Булстрад другото каско в БулИнс или Дзи чувам много добри отзиви за тях....

Offline danny

• Напредващ
« Reply #9 on: 06-05-2009, 20:17:39 »
само дето за да изплатят щета искат всички вноски да са внесени  :ohno: което е тъпо ама...
това е при виктория :)
« Last Edit: 06-05-2009, 20:36:13 by danny »
;]

Offline PaBL0

• Напредващ
    • Vamos Real Madrid
« Reply #10 on: 06-05-2009, 20:27:45 »
Мнеее при мен не беше така не ми поискаха всички вноски.....

Offline elidiangelo

• Напредващ
  • heavy metal thunder
    • facebook
« Reply #11 on: 06-05-2009, 22:19:46 »
аз утре отивам на оглед в Бул инс за няколко надрасквания, подгънат калник и едно липсващо стъкло на десния мигач, което няам идея как изчезна... но когато преди 3 месеца  сменях разбитото ми ляво стъкло си платих 130лв и ми казаха, че ще ми ги дадат когато си изплатя всички вноски.... за тези щети пак ми казаха, че ще е същото - или другия вариант е да си платя оставащите ми вноски наведнъж и ще си ми дадат паричките...  :)
We sold our souls for Rock 'n' Roll !!!
\m/

• Новак
  • *
« Reply #12 on: 07-05-2009, 08:38:14 »
Ето нещо интересно и полезно http://www.paragraf22.com/pravo//naredbi/20078.html

Слята публикация: [time]19.05.2009 (вт) 18,22,46 GMT-2[/time]
:beer:2210лв преведенииии Аз доволен :yes: :strak:
« Last Edit: 19-05-2009, 18:30:16 by jingi69 »