Author Topic: Параметри Масло (Двигател/Ск. Кутия)  (Read 11312 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline muncho_

• Пристрастен
ОК няма да те разубеждавам повече  :cheezy:
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline Ani

• Напредващ
  • Fast & Furious
ОК няма да те разубеждавам повече  :cheezy:
Нищо не се знае, може и аз да те разубедя :P ;)

:h:
Baby, you're on the right track, but you're going the wrong way!

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
От кога нашите коли са бегачки:) Бегачките също така са и с турбокомпресори там маслото трябва да е много тънко за да смазва добре.При нашите коли е препоръчително поне да не 15W40 защото е с хидравлични повдигачи от там нататък полусинтетика, пълна синтетика според клиента който какво му е на душа!

В момента съм 10W40 Селения ;) Попринцип говоря - колкото е по-голяма последната цифра, толкова по-добре, защото колата работи еднакво добре при големи натоварвания и при горещ и при студен двигател ;) Точно за хидравличните клапани, трябва да е 10W40 :P А отностно 15W40 - зимата не можеш да завъртиш стартера даже, образно казано :PP

Offline muncho_

• Пристрастен
При изпозването на масло с повишен визкузитет и ниска темперетура на околната среда се увеличава времето от началото на пускане до подаването на маслото към триещите се детайли и се наблюдава повишено износване на детайлите и обратно.Избира се нещо средно за да може да се кара безпроблемно и зима и лято!

Offline Danny_Flirt

• Напредващ
Много е но моето по-принцип се сменя на 15000км. от сервиза ми казаха,че е хубаво да го сменям на 12000км заради задръстванията и извъбградското.Тоест откакто съм я взел съм го сменил веднъж на 15000км. и от тогава съм минал 10000км. и затова се полчават 25000км.Аз имах превид от както съм сипал 15W50 колко километра съм минал.Моето било някакво високооборотно,високотемпературно за спортни коли.Можете ли да ми препоръчате с какво масло да го сменя като,марка.И задължително ли трябва да е 10W40?  :whatever:

Колега бъркаш нещо - "спортните" масла са с по-нисък вискозитет, 7,5/40, 5/30 и тн. С тотва твоето минералното ако изкараш повече от 8000км си луд. Има статия за обозначениеята на маслата, прочети я и ще разбереш логиката  на всичко! :)

Колега мерси за информацията,ще предприема мерки за смяната възможно най-бързо.Моето масло не е минерано, а Мотул полусинтетика 15W50 високотемпературно,високоуборотно.Поне така ми обясниха от сервиза.Мерси за съвета все пак.А относно за разхода на масло,нямам представа.Понеже след,като взех колата ми протече ганитурата и все си наливах.Смених я преди около два месеца и от тогава не е мръднало.

Ерекцията,не се брои за личностно израстване :)

Offline muncho_

• Пристрастен
Много е но моето по-принцип се сменя на 15000км. от сервиза ми казаха,че е хубаво да го сменям на 12000км заради задръстванията и извъбградското.Тоест откакто съм я взел съм го сменил веднъж на 15000км. и от тогава съм минал 10000км. и затова се полчават 25000км.Аз имах превид от както съм сипал 15W50 колко километра съм минал.Моето било някакво високооборотно,високотемпературно за спортни коли.Можете ли да ми препоръчате с какво масло да го сменя като,марка.И задължително ли трябва да е 10W40?  :whatever:

Колега бъркаш нещо - "спортните" масла са с по-нисък вискозитет, 7,5/40, 5/30 и тн. С тотва твоето минералното ако изкараш повече от 8000км си луд. Има статия за обозначениеята на маслата, прочети я и ще разбереш логиката  на всичко! :)

Колега мерси за информацията,ще предприема мерки за смяната възможно най-бързо.Моето масло не е минерано, а Мотул полусинтетика 15W50 високотемпературно,високоуборотно.Поне така ми обясниха от сервиза.Мерси за съвета все пак.А относно за разхода на масло,нямам представа.Понеже след,като взех колата ми протече ганитурата и все си наливах.Смених я преди около два месеца и от тогава не е мръднало.

Относно разхода на масло около 0.07л. на 100км е абсолютно в нормите.Над литър на 10000км вече може да мислиш за гумички на клапаните.

Offline Danny_Flirt

• Напредващ
Мерси много за информацията,ще следя за нередности  :beer:
Ерекцията,не се брои за личностно израстване :)

Offline igdrazil

• Напредващ
  • Waffen-SS
Незнам дали тука му е мястото ама искам да се похваля и да препоръчам на всички . Днес беше ден за смяна на маслото, какво ли не бях пробвал досега от някой марки съм доволен от други не( валволин-нема такъв боклоук). Та днес Сложих Лъки Моли 10в40 с добавка 5л+смяна и филтър=78лв. Е така купето не е работило, сякаш го няма двигателя като спра на светофар и гледам дали не е угаснало. И досега е работила тихо и равномерно колата, ама чак така никога.
Съдържа молибден и някакви други кирии маслото направо си има графитен черен цвят. Ще пиша и как го гори колата (досега другите масла 2.5л./10 000км.) та засега го препоръчвам горещо на всички. Мой познат с Алфа ГТВ вече мина 8 000 и каза че разхода на масло му е паднал значително а работата на двигателя се подобрила осезаемо.
SS - Gruppenführer

Offline muncho_

• Пристрастен
Лики Моли е много хубаво масло, но не понася на всички автомобили и затова аз не съм се пробвал с него до сега.Ще чакам да кажеш отзиви отностно харченето.

Offline igdrazil

• Напредващ
  • Waffen-SS
Някой да знае в какъв ред ни работят цилиндрите?
SS - Gruppenführer

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
Някой да знае в какъв ред ни работят цилиндрите?

Първи, четвърти, втори, трети......

Offline igdrazil

• Напредващ
  • Waffen-SS
Мерси :)
SS - Gruppenführer

Offline nikito

• Загряващ
  • **
Може ли да ми кажете дали Тексако 10В40 е добро за наще колички. Мерси предварително  ;)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Теоретично не би трябвало да има проблем. Гледай да е истинско, а не поредната евтина/скъпа имитация. Ако не ти гори повече от досега и почне да ти хлопа двигателя си го ползвай :)

Offline nikito

• Загряващ
  • **
Брат ми е дистрибутор на масла и той ще ми го даде , така че предполагам че ще е добро . Това което ме притеснява за момента е че ме хвана кризата и нямам пари за по-хубаво масло, освен това ми казаха че тези коли не работели с всички видове масла както трабва. Но щом казваш ,че няма проблем ,събота ще го сложа и ще видим дали работи  :yes:

Слята публикация: 17-09-2009, 19:39:38
Относно разхода , което беше едно от малкото неща който ме притесняваха, по документи е 10.7 градско и реално с нашия бензин би трябвало да се покачи до 12-13 (естествено зависи от карането , но предполагам става въпрос за нормално каране 2-4 хиляди оборота) Не съм я засичал още , но с 10 литра бензин 3-4 пъти си хода от Куклен до Хей  :aha:
« Last Edit: 17-09-2009, 19:39:38 by nikito »

Offline toshe

• Напредващ
Отг:Скоростна кутия - Масло
« Reply #95 on: 19-09-2009, 17:21:16 »
Аз не съм съгласен, че подмяната на масло не е е хубаво нещо! Тва никога да не се сменя е малко италиански манталитет, иначе казано - глупост! Няма флуид в света, който да не си губи качествата, иначе казано вискозитета.

Има автомобили в инстркциата на които пише че маслото на скоростната кутия НЕ СЕ смена.Предвидено е за целия живот на скоростната кутия, за това нямат и пропки на нея

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
На купетата и да е написано - не му вярвайте. Сменяйте и не го мислете :)

Offline nikito

• Загряващ
  • **
Днес смених маслото и всичко е наред . Тублерончетата ни работят перфектно с Тексако  :P

Offline pakaz

• Загряващ
  • **
  • hyundai
масло 10w40 или 15w40?
« Reply #98 on: 25-10-2009, 18:54:10 »
какво масло ми препорачвате даси наляе когато имам проблем с повдигачите(тракат)а сега немога даги ремонтирам.дали 10w40 или 15w40 и на коя марка да е ??? :blush:

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
Отг:масло 10w40 или 15w40?
« Reply #99 on: 25-10-2009, 18:55:26 »
10w40---за марка не питай,че пак ще се спори 1 месец.Ходи и квото те устроива,взимай и слагай!