Author Topic: Проблем--централното ми не работи...  (Read 1631 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline hyundai3016Topic starter

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
Колеги,искам да ви питам някой от вас имал ли е проблем с централното заключване....?
-Онзи ден след 100-то ми отключване и заключване централното се прецака...т.е.при опит да заключа с дистанционното както до сега правех...не се чу специфичното цъкане и съответно вратите не се и заключиха...предположих че е от батерийката и реших да я сменя...-смених я но уви проблема не бил в нея...и сега като гламавите при паркиране обикалям да заключвам и двете врати...много е неприятно...
Ааа и пропуснах да споделя,че след отказа за централно заключване забелязах,че часовника ми се беше рестартирал.../от 13ч./....
моля ви споделете имали ли сте такъв проблем и как сте се справили с него...пиша ви защото в момента нямам нужното време да ходя по майстори...Благодаря предварително.... :yes:
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
1-во да ти кажа че не е нужно да обикаляш и да заключваш вратите с ключа просто като слизаж щракаш бутончето на вратата и просто я затваряш и вратата вече е заключета, така правиш и с твоята и си Ок ;)
2-ро за проблема с централното, може да имаш проблем с самите машинки да не би те да са се прицакали нещо, свали корите и виж кво е полужението при тях може да малко да ги смажеш с грес, масло или нещо мазно квото намериш  :cheezy: ;) Ако не тръгнат и след това може да се наложи да ходиш при алармаджия имам много добър човек който се занимава с това ;)

Offline Mickey

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
Силве,онзи ден майка ми ми сподели нещо,от което останах втрещена.Била е с колата до нещо,което го строят в момента (някаква сграда) и цъкнала да отключва колата но нищо не се чуло.Пробвала пак и пак - ефект никакъв.Единия от работниците я питал дали случайно няма проблем с отключването/заключването на колата (с усмивка) и тя казала "да".Оня се засмял ,изключил някакво нещо и централното си заработило.Обяснил,че при еди какви си вълни се получавали смущения или не знам какво си .... баси,сега като го чета ми става супер тъпо ама... нали.Може някоя глупост да съм написала,ама такава беше историята.

Ти отиди и си виж алармата ,най-вероятно там нещо се е разбъзикало.

• Пристрастен
Жоре-душко...наясно съм с това,че ако натисна бутончето на врата ще я заключа...първото нещо което направих беше това...но по този начин заключвам само моята врата,а другата не се заключва...говоря при отворена врата...а когато моята врата е затворена и още не съм слезнала при бутането на бутончето се заключват и двете..,но така слизането ми от колата е неусъществимо...хахахха...другото интересно нещо е,че когато съм ги заключила по от делно с ключа-и реша да влезна отключвам само моята врата другата остава заключена...при вкарване на ключа в стартера и завъртането на първата позиция и двете врати се заключват автоматично и се налага механично да вдигна и двете бутончета за да отключа....абе положението е много тъпо....

Мики,да ти кажа това което си написала въобще не е невъзможно...имала съм такъв проблем с дистанционното на друг автомобил...
« Last Edit: 08-04-2009, 11:54:40 by hyundai3016 »

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
Силве,онзи ден майка ми ми сподели нещо,от което останах втрещена.Била е с колата до нещо,което го строят в момента (някаква сграда) и цъкнала да отключва колата но нищо не се чуло.Пробвала пак и пак - ефект никакъв.Единия от работниците я питал дали случайно няма проблем с отключването/заключването на колата (с усмивка) и тя казала "да".Оня се засмял ,изключил някакво нещо и централното си заработило.Обяснил,че при еди какви си вълни се получавали смущения или не знам какво си .... баси,сега като го чета ми става супер тъпо ама... нали.Може някоя глупост да съм написала,ама такава беше историята.

Ти отиди и си виж алармата ,най-вероятно там нещо се е разбъзикало.

Да не те учудва - нали по новините говориха за тъкъв случай в столичния квартал Младост :)

Offline 4efo_1912

• Напредващ
мале и на мен от вчера ми е същият проблем само дето с дистанционното ми се заклучва моята врата а др се базика,понякога се заключва понякога не :whatever: :whatever:

• Пристрастен
мале и на мен от вчера ми е същият проблем само дето с дистанционното ми се заклучва моята врата а др се базика,понякога се заключва понякога не :whatever: :whatever:
аха и ти си тръгнал към цялосно отказване на централното ми се струва...дано да греша и да не стане факт де ....гадничко си е ....при мен отказа беше и в двете врати.....

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Аз моето си го направих допълнително.. НЕ издържах с тва фабртичното, когато искаше се отключваха с ключа и двете врати, когато искаше- само шофьорската.. Купих си два модула за централно и си ги вързах към алармата.. Сега се отключва и заключва само от дистанционното, ама пък е безотказно вече повече от година и половина

Offline 4efo_1912

• Напредващ
добре де ако сега слезна да видя за какво става въпрос кво трябва да гледам по тоя машинка??? :whatever: смисъл някви признаци нещо подобно :whatever:

• Пристрастен
Шефчо...ти си ги сменил добре...ама не откри ли от къде идва проблема с централното...аз също година не съм имала проблем с това...и сега ме чопли и ме дразни факта,че нещо се е прецакало...

4efo_1912...колега,първоначалния симптом беше...че  когато след опит за отключване на вратите преди да се развалят...алармата издаде звука на заключване-а всъщност отключи...и от там вече се почна...

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Силве.. кво да гомисля! Изобщо не ми се занимаваше, викам айде тоя път като белите хора- сменям и не мисля... Найш ли кво ми е хубаво сега :cheezy:
Между другото ако някой се замисли за тоя вариант- около 60 лева са двете машинки

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Аз имах проблем на старото купе с машинката по точно трудно успяваше да задвижи жилото което беше клиясало и поразджасало, но това не е като вашия проблем!!! Силве щом е объркал звука значи има проблем с настройките на самата аларма ;)

• Пристрастен
Аз имах проблем на старото купе с машинката по точно трудно успяваше да задвижи жилото което беше клиясало и поразджасало, но това не е като вашия проблем!!! Силве щом е объркал звука значи има проблем с настройките на самата аларма ;)
да Жоре и аз тва се замислих...нещо като цяло май проблема ще дойде от тоците защо при запалване непосредствено след проблема колата изгасна сама ...и след това рестарта в часовника и т.н.
а ако проблема е в настройките на алармата...къде се намира тя?....

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Всеки който се е качвал в моята (или се е помъчил да излезе) знае, че се заключва винаги когато реши и когато не трябва. Аз съм с огиринална хюндайска аларма. Намерих и спецификациите и видях, че има настройки за настройка на авт. заключване, но все още не е дошъл момента да имам муза да си поиграя.

Offline ilian4o

• Загряващ
  • **
Аз зимата имах подобен проблем когато беше много студено колата не искаше да се заклучва и отключва от дистанционното,а само с клуча и като загрееше колата си работеше.
Forza magica Juventus!!!

Offline verssus

• Модератор
  • Напредващ
Здравей, единия вариант, за който се сещам е да си провериш бушоните тъй като и с дистанционното и с ключа на работи. Втория вариант е да ти е изгоряла машинката на централното в шофьорската врата, но е съмнително защото дори да е изгоряла като заключиш с ключа трябва да се зключва дясната врата....или да ти са се прекъснали кабелите които идват от врата и влизат в купето ..... :)

• Пристрастен
Цанич...аз също съм с оригиналната аларма на колата и може би и затова ще получа по труден тоговор на запитването ми....

колега ilian4o ..честно казано когато ми направи проблема колата дълго беше на слънце а и аз предварително я бях подгряла и на мен ми мина през ума за варианта температура...

verssus -златна в предположението ти има логика....благодаря...

БЛАГОДАРЯ ви колеги за бързите отзиви,ще се заема с проблема тия дни и после ще ви споделя.... :P

Offline JB

• Новак
  • *
Ми кво да ви кажа колеги и аз имах същият проблем и си мислех първоначално,че е от студа ама се оказа, че е изгоряло нещо като разпределител между двете врати т.е., като заключваш лявата врата дясната не подава. Майсторите оправиха нещата и се разминах без смяна на машинката, защото проблема не идвал от алармата а от самия разпределител ( или там както се казва) не съм много сигурен, че това е правилното название, но въпроса е, че при мен беше същият проблем и не се наложи смяна а само изолираха така наречения разпределител и вързаха всичко към централното  :yes:
Не знам дали го обясних по най разбираемия начин, но се надявам да помогна  :cheezy: :P :cheezy:

• Пристрастен
Ми кво да ви кажа колеги и аз имах същият проблем и си мислех първоначално,че е от студа ама се оказа, че е изгоряло нещо като разпределител между двете врати т.е., като заключваш лявата врата дясната не подава. Майсторите оправиха нещата и се разминах без смяна на машинката, защото проблема не идвал от алармата а от самия разпределител ( или там както се казва) не съм много сигурен, че това е правилното название, но въпроса е, че при мен беше същият проблем и не се наложи смяна а само изолираха така наречения разпределител и вързаха всичко към централното  :yes:
Не знам дали го обясних по най разбираемия начин, но се надявам да помогна  :cheezy: :P :cheezy:
идеална информация,колега...ще го имам в предвид като ходя на майстор...

Offline 4efo_1912

• Напредващ
Силве аз да се похваля,онзи ден като разкачорих вратат и на мен ми се стори че е много збаталясана работата вътре и си смазах всичко и да ти кажа сега нямам ядове. :h: :yes: дано неси въобразявам де,ама вече 2 дни сичко си е ОК. :P дано и твоите си ги оправиш без много ядове. :yes: