Author Topic: Ремонти, какви сте правили до момента  (Read 8220 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline PaBL0

• Напредващ
    • Vamos Real Madrid
тука е така режат яко скапичко си е  :cheezy: но сам доволен сега като си ида в бг трябва да намеря каде да и направят една диагностика но незнам каде  :h: :sorry:

За диагностика Бош или представителсто.........на много малко други места имат софтуер за нашите коли..

Offline trup4e

• Новак
  • *
  • MOITO BEB4E
Благодаря  :yes:
МАГАРЕТО МАЛКО АМА КОНЯ МУ ВИКА УКЕ :D

Offline kalinski

• Загряващ
  • **
Тампони на двата носача  - 44лв
Няква допълнителни гум. уплътнения на носачите-4 лв
гайка и шайба на единия носач (на стругар) 5лв. тъй като шайбата беше половина а гайката и се подби резбата...
Ромбойдни тампони на стаб. щанга - 18 лв (по 9лв бр.)
 за работа не сам давал нищо тъй като си ги сменях сам  :#

Слята публикация: 05-05-2009, 22:02:43
Колеги смяната на тампоните на носача не е ташак работа....Ако нямате необходимите инструменти хич не се захващайте... освен ако нямате ръце за чупене и много нерви за трошене..... Най-големия купон е когато трябва да се избият старите втулки и да се набият новите..... а покрай тях още колко неща искачат ........... но  :h: :#

Слята публикация: 06-05-2009, 15:38:56
Тръгнах да сменям и предни накладки но уви тия дето ми бяха дали стават и за акцент, ексел,елантра, както и за скупе но мойте бяха различни от тези някви масови.. после на каталога ми излезна че накладките ми са за с-купе GT (а моето не е) и по принцип ставали само за скупе и ми обявиха цена от 80лв.... :depress: после ми казаха че имало някви от 56лв. но ..... и сега чакам да ми намерят че май са доста кът...
« Last Edit: 06-05-2009, 15:38:56 by kalinski »
Реставрация на Scoupe, бавно но качествено...

Offline elidiangelo

• Напредващ
  • heavy metal thunder
    • facebook
аз пък в събота смених следното:

накладки - всичките
лагер + задна главина
ремък хидравлика
масло + филтри
водач преден спирачен апарат
 :#
всичко в Колос  -ето работната карта за цените:
[attachthumb=1]
« Last Edit: 13-05-2009, 09:28:57 by elidiangelo »
We sold our souls for Rock 'n' Roll !!!
\m/

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
Брей тя значи мойта е като танк бе :)
За година и половина и 60 000 км имам сменен един лагер на предна лява гума, съединител и 4-те амортисьора
 :PP

Offline dream

• Новак
  • *
Хм.Аз като я взех отначало смених
Накладки ,всичките
Ролки,ремъци,филтри,масло
Нови летни гуми четири броя,последствие две нови зимни и две стари
Два стопа и стъкло/предно/,/някой ги беше потришил/
След удара миналата година смених:
Пак предно стъкло,носач,карета две предни десни с полуоска,греда под двигателя,греда под радиаторите,предна броня/сполер/,халогени
Май това е сега ми е за смяна съединител,скоростна кутия ,прецакана от мене по немърливост/липса на мясло/и фреон. :blush:

Offline kalinski

• Загряващ
  • **
И така колеги днес моето скупенце придоби леко ускорение... В високите обороти колата си седеше на едно място и ускорението и беше по зле от на трабант..След като имах съмнение в компресията която днес замерих се оказа че на 270 000км. без основен ремонт компресията на двигатела ми варира 12.3/11.5/12/13 атмосфери което мисля че е доста добре.. След това с помоща на вуйчо ми който работи в сервиз на бивш състезател след един лек преглед на карбуратора се оказа че втората клапа почти не се отваря..След лека манипулация сега клапата ми се отваря принудително и скупенцето ми вече почва да си показва рогата но не напълно..
Утре ме чака дълга вечер тъй като ще сваляме целия карбуратор за прочистване и остраняване на проблема.... А и друго което мисля да направя е
ПРОЕКТ МК1 с двигател на еклипс доколкото разбрах окачването на двигатела е сходно с еклипсовия двигател и пасва идеално в коша на МК1...Но дали ще се осъществи този проект ще каже шефа на сервиза..Защото ще ползвам базата и акъла на всички мeханици в сервиза. А сега мога само да си пожелая само успех.....и искренно се надявам скоро да си имаме скупенце 150 кончета.....

« Last Edit: 15-05-2009, 23:12:58 by kalinski »

Offline PaBL0

• Напредващ
    • Vamos Real Madrid
Проекта звучи доста добър.......успех с начинанието.......

Offline kalinski

• Загряващ
  • **
Благодаря предварителноо :)

Offline Fusion

• Напредващ
  • HardcoreRacing
Последния ремонт го направих в един сервиз до Хаджията Груев (Пловдив) в Кичука ... няколко ожулени елемента плюс доста намачкана броня ... всичкото с боядисването и изправянето на бронята излезе 700 лева и също им казах да ми напръскат хубаво бравите на вратите външните ... момчетата много добре са си свършили работата обаче нещо са ми бъзикали плеъра и не работеше като си я взех ама го оправих де :) щях да ходя да ги бия баси ква работа са имали по тоя плеър не знам хубаво че го оправих  :aha:
Plovdiv Brutal Hardcore

Offline pampo11

• Пристрастен
Последния ремонт го направих в един сервиз до Хаджията Груев (Пловдив) в Кичука ... няколко ожулени елемента плюс доста намачкана броня ... всичкото с боядисването и изправянето на бронята излезе 700 лева и също им казах да ми напръскат хубаво бравите на вратите външните ... момчетата много добре са си свършили работата обаче нещо са ми бъзикали плеъра и не работеше като си я взех ама го оправих де :) щях да ходя да ги бия баси ква работа са имали по тоя плеър не знам хубаво че го оправих  :aha:
Майна да не боядиса цялата кола :roll:

Offline Counter

• Photographer
  • Модератор
  • Напредващ
  • Фотограф
Мека връзка след катализатора в http://www.kraft-bg.com/, на цена 50 лв връзката 35 труд....отстъпка -10 лв = 75 всичко :)

В процес на договорки сме за клубна отстъпка , ще ви информирам щом постигнем съгласие  :yes:

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Мека връзка след катализатора в http://www.kraft-bg.com/, на цена 50 лв връзката 35 труд....отстъпка -10 лв = 75 всичко :)

В процес на договорки сме за клубна отстъпка , ще ви информирам щом постигнем съгласие  :yes:

Там поне съм чувал от приятели, несвързани с клуба, че работят много съвестно :)

Offline kalinski

• Загряващ
  • **
Последно което правих.. Шлайф глава и напасване и почистване на леглата на клапаните и на самите клапани, гарнитура глава, друг карбуратор, ангренажен ремък, обтяжна ролка,промивно масло, масло,масло  скоростна кутия,гарнитури колектори, гумички клапани,
« Last Edit: 13-06-2009, 22:54:03 by kalinski »

Offline Dorian

• Загряващ
  • **
  • Всичко което не ме убива ме прави по-силен
ОХХХ!!!  За една година - консумативи,накладки,биелетка,гарнитура на глава+сегменти ,повдигачи 16 бр.,верига на разпределителни валове, термостат, капачка на радиатора, леви лагер и лагер главина, масло на скоростна кутия, кабели и свещи - свещи 2 пъти, акумолатор, лампи на габарит, на стоп, на къси и дълги светлини, на заден номер.Май това беше само :)

Предстои-десен мигач , среден стоп, гарнитури на двигателя, десен преден лагер ,спирачни дискове, спирачна течност, фреон на климатика, свещи отново, изправяне на заден ляв калник и цялостно пребоядисване . Ако се сетя още нещо ще дописвам ;) :h:
Nightwish

Offline muncho_

• Пристрастен
Като за начало обичайното като всички:
ангренажен ремък + ролки + останалите ремъци
масло и филтри
масло скорости
кабели и свещи
и после се почна:
тампони на мотор 2бр.
съединител комплект
предни и задни накладки
лагер главина 2бр.
надлъжни щанги задни 2бр. + втулки стаб. щанга
гумички на клапаните+ ревизия на главата
верига и плъзгачи
сегменти + основни биелни и аксиални лагери
комплект гарнитури
водна помпа
свещи
и за капак цялостно пребоядисване. :h:

Nobody's perfect i'm Nobody

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
 :shock: :shock: :shock: Колега да не си правил основен ремонт  :omg: Доста части си сменил, сега трябва да е като нова  :yes:

Offline muncho_

• Пристрастен
Да като нова е  :cheezy: сега само  :hater:

Offline wwflubo

• Загряващ
  • **
    • http://gallery.ugo-real.com
Агренажен ремък, ролки, маслен филтър, въздушен филтър, свещи, масло (Xenum X2) , гарнитура, повдигач, гумички на клапаните, бензинова помпа, ултразвук на дюзите, почистване на главата, клапаните и сигментите, реглаж на газовата уредба. Всичко + труд - 535лв

Offline muncho_

• Пристрастен
Агренажен ремък, ролки, маслен филтър, въздушен филтър, свещи, масло (Xenum X2) , гарнитура, повдигач, гумички на клапаните, бензинова помпа, ултразвук на дюзите, почистване на главата, клапаните и сигментите, реглаж на газовата уредба. Всичко + труд - 535лв

Как точно става почистване на глава, клапани и сегменти?