Author Topic: Проблем с километража?  (Read 1424 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline Danny_FlirtTopic starter

• Напредващ
Проблем с километража?
« on: 22-03-2009, 22:43:46 »
Аз отново имам малък проблем.Преди известно време,километража ми започна да има собствено мнение :) Докато карам стрелката се движи нагоре,надолу като ветропоказател.След време се оправя и работи нормално,после се дига ряско на 80-90-100км а аз карам с 20км. и като докосна леко спирачката стрелката почва да пада,но в момента в който  си махна крака от нея и пак се дига на реалната скорост.После пак се оправя и отчита реално.Другия момент е че освен тези полтаргаист неща,докато си карам изключва изцяо да работи.Стрелката е на 0-км.И после старите номера,но докато не работи,всичко останало е изправно,оборотомер,стрелката за бензина,за температурата,светлините на километража,датчиците и тн.Но преди няколко дена съмсем загасна.Минах вече поне 1300км и не тръгва. :shock: Помислих,че е жилото,но един приятел ми каза,че имало някакво моторче отзад,което може да се е развалило,понеже ми бил превъртан километража.Ще бъда много много много ,ама много задължен,ако някои даде съвет или идея,какво може да е ако не е жило.  МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО  :beer:  :h: :yes:
Ерекцията,не се брои за личностно израстване :)

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
Отг:Проблем с километража?
« Reply #1 on: 22-03-2009, 22:49:16 »
До колкото знам ни е електронен и не знам дали има изобщо жило.Ако съм прав,всичко води до някои датчик който дава инфо за да сработи въпросното моторче  :omg:

Offline hyundai3016

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
« Reply #2 on: 22-03-2009, 22:53:48 »
ох колега кофти работа е тва със стрелките...ама и аз не съм се захващала да го оправям този проблем.....на мен само стрелката на резервоара ми се ебава....при зареждане до горе си индикира че е до горе..ама развия ли скорост по голяма от 100км/ч и рязко пада до средата после пак се вдига....луда работа..при първия такъв номер направо се втрещих.... :confused:
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #3 on: 22-03-2009, 22:57:57 »
Аз моя нали го разглобявах целия, та на самата стрелка има едни гадни намотчици, дето може да са се преебали... Механизмът там е много деликатен, като часовникарски направо.. Та най-вероятно в тая машинка е проблема ... Щото до километража жило не ходи, там е само една платка... Успех колега, дано решиш проблемите... Има хора, които продават от блъснати Купета, ако се стигне до там...

Offline PaBL0

• Напредващ
    • Vamos Real Madrid
« Reply #4 on: 23-03-2009, 11:44:42 »
ох колега кофти работа е тва със стрелките...ама и аз не съм се захващала да го оправям този проблем.....на мен само стрелката на резервоара ми се ебава....при зареждане до горе си индикира че е до горе..ама развия ли скорост по голяма от 100км/ч и рязко пада до средата после пак се вдига....луда работа..при първия такъв номер направо се втрещих.... :confused:

Силве аз имам абсолютно същия проблем.Като ходих да го погледнат какво му има ми казаха,че от резервоара излиза някаква тръбичка която отива до предницата в някаква мембрана под капака и била за нормализиране на налягането в резервоара,но на мен не ми се даваха 140 лв за това нещо,и пича ми я резна и ми каза просто да не завъртам капачката до край а да я оставям малко свободна.И наистина стана иначе и при мен стрелката така беше.Един път тръгвам за Гърция пълня колата до горе и гледам стрелката едва до половината,за малко да вдигна скандал в бензиностанцията.

• Напредващ
« Reply #5 on: 23-03-2009, 16:29:02 »
Благодаря на всички,който се отзоваха.Луда работа е тоя километраж и ми скъса нервите.Ония ден за малко да напишат на приятелката ми акт,за превишена скорост,стана ми много съвестно,че не го оправих по рано  O_o и звъннах в АВИТЕЛ,те са ми приятели и се разбрахме да я закарам утре сутринта да я оправят.Казаха ми,че е някакво моторче зад километража.То се е развалило и затова ми дава такива проблеми.Казаха и че тази кола няма жило на километража,това моторче вършело същата работа.Та утре ще пиша да кажа как е минало и какъв е бил проблема,ако на някой му се случи да може да реагира по бързо  :h:

• Напредващ
« Reply #6 on: 23-03-2009, 16:30:23 »
ще попитам и за твоя случаи дали има по лесно решение,ако не си я оправила все още  :)
« Last Edit: 24-03-2009, 08:46:23 by Danny_Flirt »

• Напредващ
« Reply #7 on: 24-03-2009, 21:42:43 »
Опа опа здравейте пак :) Днес ходих да ми погледнат,колата,и поразглобихме това онова.Оказа се,че не е ясно тоно какъв е проблема,моторчето работи за кола която не е запалена i добре се движи с 180км,моторчето работи супер,на първо време видяхме,че буксата за датчика на скоростната кутия,която е за към километража е развалена и не дава контакт,пластинките са много на вътре и понеже е влезнала вода вътре са раждясали.Звънях в КОЛОС и къде ли не но ударих на греда,само в представителството ми казаха висока цена и ще търся нещо друго.Ако нкой има някаква идея,ще мубъда много благодарен.Като имам резолтат ще пиша пак  :yes:

Offline hyundai3016

• Пристрастен
« Reply #8 on: 24-03-2009, 22:17:24 »
ще попитам и за твоя случаи дали има по лесно решение,ако не си я оправила все още  :)
колега мерси за отзива....така или иначе време не ми е останало да си оправя....ВСЕ ОЩЕ...... :omg:

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #9 on: 25-03-2009, 13:50:16 »
Колега ако ти трябва тази букса за която говориш аз я имам сигутно прати ми на ЛС една снимка за да я видя ;)

• Напредващ
« Reply #10 on: 25-03-2009, 23:10:44 »
колега мерси за отзива....така или иначе време не ми е останало да си оправя....ВСЕ ОЩЕ...... :omg:

питах за стрелката на бензина и момчето направи много странна физиономия и каза,че е много кофти за оправяне и неприятно.По сожно било от моя случаи.Каза ми,че наи вероятно е сондата или някъв уред,за когото не разбрах точно.Но при всички положения трябвало да се види на място.Ако прецениш,че имаш възможност да отидеш когато имаш път мога да говоря с тях.Те са ми приятели :)

« Last Edit: 25-03-2009, 23:13:27 by chef4o »

Offline PaBL0

• Напредващ
    • Vamos Real Madrid
« Reply #11 on: 28-03-2009, 12:07:11 »
Каква сонда бе майна.Нещо не ми се вярва,но както и да е.

Offline hyundai3016

• Пристрастен
« Reply #12 on: 28-03-2009, 19:58:40 »
Сондата ли...?....коя сонда бе Дани....?...казаха ли ти.....? :shock:

• Напредващ
« Reply #13 on: 29-03-2009, 19:49:11 »
М не съм го разпитвал подробно,понеже имах много проблеми тогава и това му бяха точните думи,тои също имаше много работа и не можа да ми каже повече.Но като отида да правя моята красавица ще го разпитам по подробно за да кобясня.Не съм много наясно с този проблем и не мога да кажа със сигорност нищо.Обещавам да го разпитам повече и да пиша  ;)
« Last Edit: 29-03-2009, 19:50:26 by Danny_Flirt »

Offline hyundai3016

• Пристрастен
« Reply #14 on: 29-03-2009, 20:24:46 »
не се притеснявай колега....благодаря ти за отзива.....

• Напредващ
« Reply #15 on: 31-03-2009, 19:13:31 »
Специални благодарности на     Chonkov    ,че се отзова толкова бързо и ми помогна да сменя буксата,обещавам да почерпя допалнително,като се видим.Но мойте мъки продължават.Въпреки това,че смених буксата нещата не се оправиха.Положението е същото.Сега имам съмнение за датчика или вече и аз не знам,ще се гръмна вече заради тоя километраж.Не че не свикнах без него,но много ме тормози,че не работи и сега ще се наложи да разглобим таблото и да закачим компютрите за да се види точно проблема.Надявам се тогава да го открият.Понеже съм само с 9т. и един акт приклучва кариерата ми  :sorry:
« Last Edit: 31-03-2009, 19:14:42 by Danny_Flirt »

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #16 on: 31-03-2009, 23:45:29 »
За нищо колега  :yes:
А отностно свалянето на таблото внимавяй че запалиш ли я без табло автоматично ще натрупа грешки компа на колата, но да се надяваме че момчетата от сервиза ще ти ги изчистят после ;) Успех съжалявам че не се е получило само със смяна на буксата  :whatever:

• Напредващ
« Reply #17 on: 01-04-2009, 21:10:16 »
Нищо здраве да е  ;) Ще го оправим,но ми се искаше да е по лесния начин.Мерси за съвета.Ще видим кога ще бъде ,понеже колата ми трябва постоянно.А той каза,че му трябва за няколко часа.Ще пиша при релултати :yes:

Offline Zlati

• Новак
  • *
  • Just ME!!!!!
километраж
« Reply #18 on: 23-04-2009, 22:30:32 »
колиметража ми е отка4ен маи от двигатела ако някои знае каде е ще сам му благодарен да ми каже 4е така не знам с колко карам

Колега, за твое удобство използвай търсачката на форума, за да видиш дали няма същата тема като твоята. Ако имаш въпроси или нужда помощ ме потърси!
« Last Edit: 23-04-2009, 22:35:06 by chef4o »

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Отг:километраж
« Reply #19 on: 23-04-2009, 22:44:50 »
колиметража ми е отка4ен маи от двигатела ако някои знае каде е ще сам му благодарен да ми каже 4е така не знам с колко карам

Няма как да ти е откачен километража той е без жило, има датчик който придава инфото към самия километраж