Author Topic: Цицина на предната гума  (Read 1569 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ggbzlleTopic starter

• Новак
  • *
  • Малкия
Цицина на предната гума
« on: 04-03-2009, 17:19:20 »
Колеги вчера се издрънчах на един "нов път" в една нова дупка и сега си имам цицина на предната дясна гума отстрани  :depress: Кво ще ме посъветвате  :mighty:

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Смяна това е най-доброто решение, ако не сложия отзад за да не стане белята ;) И карай внимателно с нея

• Новак
  • *
  • Малкия
Хм, въпросът е дали ще успея да намеря същата или ще трябва да сменям и 4 те, което е лошо с оглед на финансовата криза, която удари и мен  :depress:

Offline ilian4o

• Загряващ
  • **
Според мен е най-добре да я смениш или по-добре ,ако не можеш да я смениш не карай колата,защото аз имах цицина,карах с нея и накрая спуках гума,добре,че не карах много бързо иначе...
Forza magica Juventus!!!

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Хм, въпросът е дали ще успея да намеря същата или ще трябва да сменям и 4 те, което е лошо с оглед на финансовата криза, която удари и мен  :depress:

с какви гуми си ??? Дай и снимка на шарката ;) Може и да измислим нещо, имам две гуми едната е Мишлен другата е Ханкок :)

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
Колега мога да те посъветвам най - искрено да си смениш гумата ... ако трябва да е различна марка / модел от другите , но ... сменяй бързо. Аз ... се направих на гъзар миналата пролет и карах с балон на задна лява гума ( пак беше на предната, но я сложих отзад ), не искам да ти приказвам какво беше като гръмна ...
Не си играй с тва
« Last Edit: 04-03-2009, 22:33:28 by Svilen Ivanov »

Offline bandita_paf

• Загряващ
  • **
внимаваи много до смяната на гумата която е задължителна :sorry: :sorry:

• Новак
  • *
  • Малкия
Dunlop SP Winter Sport M3  195/55 R15 85H . Някой от Варна ако знае от къде мога да се сдобия с 1 брой и горе доло на каква цена, нека пише.
Благодаря предварително  :yes:  :h:

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Колега, никъде го няма този размер на този модел да се предлага. Накрая влязох дори в сайта на дънлоп (http://www.dunloptires.com) и там няма такъв размер. Или нещо бъркаш или...
Иначе виж http://www.margel.info/lang_bg/tire.php?id=89  и  http://kamortires.com/index.php?lang=bg
Винаги могат да ти ги пуснат с поръчка...

• Новак
  • *
  • Малкия
Хм... ми преписах всичко точно уж  :) http://kamortires.com/tires.php?sap=506519&lang=bg тук и тик http://www.primex-bg.com/site/?page=dunlop_sp_winter_sport_m3 гледам ги имат

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Отговор на: Цицина на предната гума
« Reply #10 on: 05-03-2009, 12:36:25 »
Колега относно цицината, преди месеци се оказах със същия проблем и с много малко пари в джоба. Имах цицина от вътрешната страна, която е била там с месеци, ама да чукна на дърво нищо не се случи, може би че беше Мишелин... незнам. Та ходих на едно място където оправят цицини, кофтито е че трябва да оставиш гумата 24 часа без да я караш за да хванат лепилата или там квото беше. Мястото е новата гумаджииница срещу Лучано ХЕИ, от другата страна на булеварда, много бързо пипат и е тънкаж.
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

• Новак
  • *
  • Малкия
« Reply #11 on: 05-03-2009, 13:28:11 »
И това е идея... за това че ще оставя гуматата 24 часа не е проблем... притесняваме тънкажа, който често излиза солено  :aha:

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #12 on: 05-03-2009, 13:44:25 »
Можеш просто да пробваш, преди да купуваш нови гуми ;) Беше 10лв ли, 5 лв ли нещо такова не помня, понеже ходих за няколко неща  :P, и аз нагазих в някакви трапове.
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Offline meriaaan

• Загряващ
  • **
« Reply #13 on: 05-03-2009, 13:54:17 »
Dunlop SP Winter Sport M3  195/55 R15 85H . Някой от Варна ако знае от къде мога да се сдобия с 1 брой и горе доло на каква цена, нека пише.

Здрасти ggbzlle! Имам една хубава и една лоша новина за теб. Хубавата е, че такава гума има - 195/55R15 85H TL SP Winter Sport M3 M+S. Лошата е че е доста скъпа, тъй като Dunlop са висок клас гуми. Аз се занимавам точно с продажба на гуми и джанти и такива гуми имам в момента. Цената и е 225лв. В момента зимните гуми са на разпродажба и можеш да е вземеш на 190лв. Успех!  ;)
« Last Edit: 05-03-2009, 17:52:46 by chef4o »
Момчето с БМВ-то диша праха на момичето с Купе-то......

• Новак
  • *
  • Малкия
« Reply #14 on: 05-03-2009, 15:13:54 »

Здрасти ggbzlle! Имам една хубава и една лоша новина за теб. Хубавата е, че такава гума има - 195/55R15 85H TL SP Winter Sport M3 M+S. Лошата е че е доста скъпа, тъй като Dunlop са висок клас гуми. Аз се занимавам точно с продажба на гуми и джанти и такива гуми имам в момента. Цената и е 225лв. В момента зимните гуми са на разпродажба и можеш да е вземеш на 190лв. Успех!  ;)

Kолега ти си човека  :) точно това е гумата, която търся.... разбрах, че е доста скъпа, но ще трябва да си купя такава или да изхвърля(продам) другите 3, които са чисто нови  :blush: Обмислям вариант да си купя 2 летни, а по нататък още 2 и за другата зима да си купя зимната ?
« Last Edit: 05-03-2009, 17:53:09 by chef4o »

Offline meriaaan

• Загряващ
  • **
« Reply #15 on: 05-03-2009, 16:36:56 »
Нямаш грижи, аз съм тук, така че ако решиш съм насреща! .... и междудругото съм колежка  :cheezy: :P
Момчето с БМВ-то диша праха на момичето с Купе-то......

Offline cool

• Загряващ
  • **
« Reply #16 on: 05-03-2009, 16:56:57 »
Не сменяй гумата още, отиди в аспарухово на бившия руски пазар, има вулканизатор, държат го двама братя, ще търсиш Весо, той ще погледне балона и ще ти каже дали ще може да я излекуват, варианта е да се залепи здрава лепенка отвътре, която ще държи скъсаните телове, абе те си знаят как се прави, аз карам с такова не6то на задната гума доста време, все пак гумата ми беше 4исто нова и не ми се хвърляше, но понякога ако балона е много голям не може да стане, в такъв случай ще ти предложат някаква друга гума на добра цена ;)

• Новак
  • *
  • Малкия
« Reply #17 on: 05-03-2009, 17:03:55 »
Нямаш грижи, аз съм тук, така че ако решиш съм насреща! .... и междудругото съм колежка  :cheezy: :P

Благодаря ти !  :) :P Разбрах аз, но след като вече бях отговорил  :omg: Пиши ми на лични някакъв телефон/скайп ако е възможно, на който мога да те открия :)

suvaLkata

• Guest
Отг:Цицина на предната гума
« Reply #18 on: 08-06-2009, 13:54:00 »
Цъках си из форумчето и случайно попаднх на тази тема :) Аз също имам цицинка на гумата...беше предна лява и дори не знам колко съм карала така,но за сега я преместих отзад....в ИНД-а ми искаха 400 ЕВРО за две гуми :confused: и те дори не са същите като моите,а мен така не ме кефи..като ще е-да е....за това и не ги взех...сега си карам с цицинката отзад,амаа да видим до кога.....

Offline Danny_Flirt

• Напредващ
« Reply #19 on: 20-07-2009, 20:01:53 »
Ехаааа супер,това с оправянето на балоните е страшно хубаво и може само да ме радва,Аз смених вече три ЧИСТО НОВИ гуми,точно поради този проблем.Но от скоро имам на едната един малък балон.И проблема е конкретно и само от дупките по нашите така красиви улици. Благодаря за съвета.Някой може лид а ми каже само каде се намираше този руски пазар,понеже не мога да се сетя?  :whatever:
Ерекцията,не се брои за личностно израстване :)

Offline Sonse

• Напредващ
« Reply #20 on: 20-07-2009, 21:46:34 »
@ggbzlle,
На едни зимни гуми имах същия проблем. Жабка от страни на гумата, което е по-дория вариант, от колкото на протектора. Доста я покарах тая гума и то смело. Купих си нови а тези, от които едната беше с жабка, ми ги иска един приятел, защото беше закъсал та без пари му ги дадох. Това, което се случи беше, че при него се спука :omg: Така, че е малко игра на тото

@meriaaan,
Ако трябва да сме точни, той е абсолютно прав.
Няма такава дума, термин или каквото и да било, като: колежка, докторка, професорка и всичко от тоя род :P
На вълка врата му е дебел, защото сам си върши работата!

Offline Doch16v

• Напредващ
« Reply #21 on: 21-07-2009, 01:10:24 »
явно това с "цицините" по гумите е някаква мода за в момента, но за всичко тряба да сме благодарни на "прекрастните" ни пътища с безброй препятствия...Така да се похваля и аз имам същият проблем на една от гумите ми незнам от кога е, но карам за сега...На задна лява гума е балона от вътрещната страна и от както го видях, че го има просто поспаднах малко гумата...А инече съм с Мишелин :)
« Last Edit: 21-07-2009, 01:12:38 by Doch16v »
Има хора, които никога за нищо не грешат...то е защото никога, нищо не правят.

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #22 on: 21-07-2009, 12:33:15 »
Проблема се решава с тъй наречените подложки, а за да стане като хората с вулканизация.Препоръчително е гумата да се кара задна!
Nobody's perfect i'm Nobody

suvaLkata

• Guest
« Reply #23 on: 21-07-2009, 12:43:15 »
А какви са тея подложки,защото в ИНД ми казаха,че не могат да ми направят такава,трябвало да сменям гумата,но както казах за сега е преместена отзад (лява е) :)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #24 on: 21-07-2009, 12:51:04 »
Представлява една лепенка, която се слага на скъсаното място. Тя НЕ РЕШАВА ПРОБЛЕМА, просто ви прибира цицината. Така или иначе теловече в гумата са скъсани и това става слабо място.

suvaLkata

• Guest
« Reply #25 on: 21-07-2009, 12:54:46 »
Прав си да.....то не знаеш кога ще ти се спраска гумата,трябва да го направя тва някъде ей тъй колкото да има знаеш ли къде (без ИНД-там ми отказаха)  :)

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #26 on: 21-07-2009, 13:24:20 »
Направи вулканизация по-добрия вариант е.

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #27 on: 21-07-2009, 13:26:13 »
Виж при вулканизацията незнам какво се прави.
Оги иначе знам къде да отидем - Фроста ми беше казал едно място. Просто кажи кога.

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #28 on: 21-07-2009, 13:30:12 »
Другия вариянт е да отидеш при някой които е компетентен и той да ти каже кое е по-добре.Но ако отидеш при някой който няма машина за вулканизация сигурно ще ти каже, че подложка е по-добре така че отиди в по-оборудван сервиз!

Offline Danny_Flirt

• Напредващ
« Reply #29 on: 22-07-2009, 11:21:52 »
Съгласен съм,че решението е временно,но за момента е по добре с подложка отколкото с цицина.Вероятността да се спука по лесно сега е по голяма.Аз смених три заради цицини и ми омрузна да купувам само гуми,та ако е задна с подложка не е толкова страшно  :) сега съм я сложил задна лява.Въпреки,че за мен най-добрият и сигорен вариант е да се смени за да знаеш,че можеш да разчиташ 100% на нея.  ;) Като се замисля и аз си летях с по 160-180км.извън градско и дори градско с предна цицина.Което май в случая не е било уместно,понеже един приятел спука предна гума с 120км. в час и колата му стана като смарт.Много неприятна гледка и ситоация.
« Last Edit: 22-07-2009, 11:24:24 by Danny_Flirt »

suvaLkata

• Guest
« Reply #30 on: 24-07-2009, 10:03:31 »
Ем...честито..и аз пръснах гума (предна дясна), а уж нищо и нямаше...задната лява беше с цицинка.... :confused: Ходих да зареждам до Лук-а на магистралата,тръгвам и се ускорявам лекичко в аварийната за да се включа на магистралата.....но уви... не Успях !!! Слава Богу,че не стана когато съм вече на магистралата и карам по-бързо,щотоо не знам  :ohno: Вкрайна сметка явно и е имало нещо на гумата за да се пръсне,а джантата ми е направо като наръфана  :shock: :( :confused: И все пак това ще се оправи...уплаших се доста,но важното е, че съм добре и не стана нещо по-лошо  :mighty:
« Last Edit: 24-07-2009, 10:04:50 by suvaLkata »

Offline Danny_Flirt

• Напредващ
« Reply #31 on: 29-07-2009, 14:32:59 »
Важното е че на теб ти няма нищо и си добре ;) и най-вече че е станало с бавна скорост.Че като знам приятели какво са правили с колите си в такава ситоация  :whatever: .За това трябва да се внимава повече и да не се подценяват такива проблеми  :yes:

Offline Doch16v

• Напредващ
« Reply #32 on: 03-08-2009, 20:56:48 »
Айде и аз да се влюча....така преди няколко дена имах ебати късмета...Както бях споменал малко по-нагоре и аз си имах една бузиЧка на задната гума...Та решавам да тръгна една сутрин за морето към 3ч и какво да видя - въпросната гума леко спаднала...тръгвам аз към единият Шел в Плевен, който е до вкъщи за да видя каква е тази работа като припомпя, но там за мой голям късмет пък нямаше пищов за помпане...от там хайде на другият край на града. Слизам и гледам гумата почти на мекица... Вадя от багажника резервната, понапомпих я аз и я сложих...Но нито знаех каква е що е,здрава ли е/с нея си купих колата, а тя дали и слагана беше/.
Тичам аз на едно място, което беше денонощтно за да залепят спуканата - обаче греда и там...Не работят... И тогава вече дойде момента да рискувам ли без резервна гума или не...Разбирасе тръгнах...стигнах в Бургас и ще я лепя спуканата гума...Майсторчето нахакано, разбирач какво прави що вади извади една вида и един пирон от нея, а бузата се беше отворила...Какво смета и пак какво прави ме уреди с една нова гума....в общи линий съм доволен, че се мотах един час преди да тръгна на дълъг път и да ми се спука....Има ли буза сменяйте :)
« Last Edit: 03-08-2009, 20:59:18 by Doch16v »
Има хора, които никога за нищо не грешат...то е защото никога, нищо не правят.

Offline spider4o

• Загряващ
  • **
« Reply #33 on: 08-08-2009, 18:03:53 »
Абе понеже си говорите за гуми тука, аз да ви питам какъв размер ключ трябва да си купя, за да мога да отвъртам гумите в случай, че не дай си Боже спукам някъде гума? 19ка или 20ка е? (с оригиналните джанти съм, 5 болта, гуми 205/60 R15)
мерси :)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #34 on: 08-08-2009, 18:07:28 »
Абе понеже си говорите за гуми тука, аз да ви питам какъв размер ключ трябва да си купя, за да мога да отвъртам гумите в случай, че не дай си Боже спукам някъде гума? 19ка или 20ка е? (с оригиналните джанти съм, 5 болта, гуми 205/60 R15)
мерси :)

Първо с 4 болта си  - размера на ключа е 19!

Offline spider4o

• Загряващ
  • **
« Reply #35 on: 09-08-2009, 00:50:46 »
Мерси много, още утре ще си купя.
Верно май са 4, толкова мога да броя и аз  :P