Author Topic: Лампата за бензина ...  (Read 1419 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline NovakaTopic starter

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
Лампата за бензина ...
« on: 18-02-2009, 19:34:02 »
КОлеги, имам нужда от помощ!!! Ходих напред назад с купенцето посветло още и всичко ток и жица ... качвам се ей сега да се прибирам към вас и гледам ... лампата за бензина свети ама съвсем леко ... поглеждам стрелката - една идея над резервата, а принципно тая лампа светва вече като съм източил и резервата едва ли не ... викам си кво стана тука ма тръгнах. Карам си ... гледам я тая лампа ту светва по-силно ... ту намалява ... чудих се чудих се ама продължих да карам. направи ми впечатление, че някой път, ама не винаги, като я вкарам в обороти свети по-силно ... спирах ... форсирах на място ... еднакво едвам едвам мъждука ...какво може да е това?!? помогнете моля ви, че ... много шашава работа тва с тая лампа и не  знам кво да я правя сега?! А преди не ми е правила така ... тази вечер го забелязах. Верно свалях таблото преди няколко дни ама съм карал и денем и нощем и го нямаше това ... Някакви идеи каква може да е причината за това?!
« Last Edit: 07-04-2009, 23:09:50 by Mickey »

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
Киро бате и на мене ми даваше такива мъждукания,оказа се че ми е правило контакт реленцето дето индикира свършването на горивото.Беше се окислило и тва е...Оправихме го но след 2 дена пак почна...оказа се че кабелчетата на тази лампичка за горивото са за смяна.Смених ги...но после пак замъждука...накрая смених цялата индикация с карантиите...излезе ми 15лв....
Твоето 20-30 да излезе,поне ще е по добре отколкото да разглабяш 100 пъти и.т.н....

А може и просто да ти прави маса кабелната обувчица за тая лампичка или да не е надената добре на извода...(ако не се налага да разглабяш пак табло виж дали е това)

А в краен случай обади се да я докараме при колегата жичкаджия и ще да я направи за нула време ;)
« Last Edit: 18-02-2009, 20:51:05 by Delane »
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
Абе аз малко не разбирам, ама ми се струва, че ти е останал малко бензин към 6 литра /резерва/ в резервоара. Това което си мисля е, че не лампата, а самата стрелка на таблото ти се ебава... Като я вкараш в обороти се плиска бензина назад и заради това светва по-силно тази твоя лампа :yes:

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
Моооже Аси може и така да е но при мен го  правеше при повече от 25л бензин в колата....  :sorry:   дано да си права

П.С Киро бате ае стига си се стискал...тури и малко бензин на тая кола...почна да примигва вече от жажда може ли такова нещо брееее...    :#
« Last Edit: 18-02-2009, 20:59:15 by Delane »
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
Няма да и сипя мамка й ... ще я уча да върви само с кислород ... :)

майтапа на страна ... ще видя кое кво ... а къде е тая жица да я погледна? че не ми се сваля цялото табло заради тая тъпотя дребна ... :)

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
 Така де моето магаре тамън го научих да не яде и то зе та умре..... :omg:

П.С:sorry:  :sorry: къде ти е лампичката???зад нея върви жицата...
ако при тебе не е необходимо сваляне на таблото за да свалиш километража добре ако ли не трябва да разглабяш...
дано да е леката работа...
« Last Edit: 18-02-2009, 21:08:30 by Delane »
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
Ще свалям значи ... то работа не е тежка ама е врътня и в тоя студ ... хич не ми се занимава да ти кажа ... иначе за 30 мин ще го сваля таблото ... ок :) мерси все пакза инфото :)

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
Ами бате дай да дойда да помага ако искаш...кажи кога ше го сваляш че да мръдна към тебе.. и да видим какво му е болното  ;)
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
Е то няма как да помагаш ... то си е работа за един човек :) няма как д сме двама :) благодаря все пак :)

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Дани като се видим трябва да ти оставя колата ми да разчоплиш и мойта ламБа... щото изобщо не откинва да светва :cheezy:, пък много мразя жичкаджииски работи, не ми е стихия и нямам нерви. Започвам да фокусирам хронички проблеми в Купе и Скуп. :omg: :cheezy:
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
Мда бате...хронични болести и недомлъвки ама...
Иначе нямаш проблем...оставяш я  и ще направя каквото мога.... ;)
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
Моята лапма също не свети.. даже 1 път угаснах .. карам си и незнам колко резерва ми остава... каде се намира тоя индикатор , тея жички , тоя датчик , да ги отворя да ги разгледам че ми е тъпо без да ми светва лампичката за бенза.. нали не искаме да си прецакваме бензиновата помпа.. то като няма кво да изпомпва става .... миш - маш на двг-то  :whatever:

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Моята лапма също не свети.. даже 1 път угаснах .. карам си и незнам колко резерва ми остава... каде се намира тоя индикатор , тея жички , тоя датчик , да ги отворя да ги разгледам че ми е тъпо без да ми светва лампичката за бенза.. нали не искаме да си прецакваме бензиновата помпа.. то като няма кво да изпомпва става .... миш - маш на двг-то  :whatever:

значи индрикатора за горивото се намира под задната седалка, махаш я и отдолу има една черна тапа залепена с черен силикон (така ми изглежда) отваряш я много внимателно защото всички карантии са вързани към нея ;)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
То това е бензиновата помпа. Явно там е и датчика...

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
Ще взема и аз да погледна утер по някое време, че много ме дразни дееа и лампичката долна ... до горе я напълних и пак свети ще ме изкльорави!  :depress:

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
То това е бензиновата помпа. Явно там е и датчика...

Цанко как бензиновата помпа ще е под задните седалки и то точно в резервлара ?!!?!? Мисля че си е отпред в двигателя ;)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Точно там под седеалките си е бензиновата помпа Жоре :)
Даже на някой коли е вътре в самият ресервоар...

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Точно там под седеалките си е бензиновата помпа Жоре :)
Даже на някой коли е вътре в самият ресервоар...

Може не споря, тук съм незапознат с темата ;)  :blush:

Offline eminemd12

• Новак
  • *
Re: Лампата за бензина ...
« Reply #18 on: 22-06-2011, 10:47:02 »
и аз да споделя днес както си карах за работа ми светна лампичката за бензина , а рeзервоара е пълен малко под половината, може ли това да някакъв проблем или колата просто по отрано ме предупреждава за наличното гориво в резервоара ?
Just Do It

Offline Stef4os

• Загряващ
  • **
« Reply #19 on: 22-06-2011, 20:01:14 »
Ако се разлашка,нагоре,надолу светва и после спира,за секунди де,на теб спря ли да ти свети или продължи?
« Last Edit: 22-06-2011, 20:02:29 by Stef4os »
Ако спориш с идиот, то е вероятно и той да прави същото.

Offline eminemd12

• Новак
  • *
« Reply #20 on: 23-06-2011, 10:21:27 »
ами спрях и малко се учудих тъкмо смятах да слагам бензин запалих и този път въобще не светваше нито мигаше
Just Do It