Author Topic: Как да си инсталираме неони под седалките  (Read 2684 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline chonkovTopic starter

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Така след дълга борба днес реших да кача малко снимки с обяснение как, кое, къде...  :strak:

Тъй като аз исках да мога да со ги вкл. и изкл. си сложих един прекъсвачв в пепелника за да не ми светят постоянно ;)

Снимка 1 - Развиваме четерите видии и сваляме пепелника за да можем да направим дупка за копчето, всеки използва фантазията си как да го пробие :)
(аз го разтопих с поялника на Тати  :# стана мед )
Снимка 2 - това са неоните
Снимка 3 - развиваме болтчето както и от другата страна на същото място
Снимка 4 - развиваме и останалите, както и тези посредата, това го правим за да може да прекараме кабелите под средната конзола ;)
Снимка 5 - тук се вижада копчето отзад 7 това е жицата която ще захранва неоните; 8 кабела който е захранващ взимаме ток от крушката на запалката ;) ; 9 цялото копче
Снимка 6 - 10 взимаме ток от лампичката; 11 свързвме с кабела на неоните и сме готови наполувина  :aha:
Снимка 7 - 12 слагаме жичката на минуса при маста на самия пепелник
Снимка 8 - 13, 14, 15, вързваме всичко и слагаме конзолата на мястото й  :mighty:
Снимка 9 - 16, 17, закрепяме добре трансформаторчетата
Снимка 10, 11, 12  Краен ефект  :verycool: :verycool: :verycool: :verycool:

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив

Offline borisnismo

• Новак
  • *
Жестоко се е получило.. браво  :yes: и аз мисля скоро да вкарам малко неон на звера.. само че под самата конзола.. да видим кви ше ги свърша  :cheezy:

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
много яко се е получило жорка ... евала! :) Кажи само къде точно си ги вързал самите неони под седалкатам че те много светят и не се вижда точно къде са  :h:

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
много яко се е получило жорка ... евала! :) Кажи само къде точно си ги вързал самите неони под седалкатам че те много светят и не се вижда точно къде са  :h:

Ами под седалката (шофьорската) има нещо като жило по цялата дължина на седалката, там вързах едната с "свинкси опачи" а от другата срана нямаше как и в комплекта си има двойно лепещо и направо отдолу за седалката ;) днес ще пробвам да ги снимам да ви покажа :strak:

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
Супер :) мерси ... ще чакам снимките :)
а тва с ключа е много идейно!!!  :yes:

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline StyLuS

• Напредващ
  • Предател
Това с двойнолепящите лепенки  не е много надежно. При мене така бяха залепени и постоянно падаха, през две седмици им сменях лепките иначе се търкалят лампите в краката на тези дето стоят отзаде  :)
Mercedes E200 '93
Chrysler GrandVoyager 3.3 LX '99

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Зависи какво е двойнозалепящото, има доста видове :yes: Аз пна скоро си купих едно, доста тънко, но хипер здраво за всякакви повърхности.
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Offline 4efo_1912

• Напредващ
 :yes: супер е Жорка много яко се е получило. :P Направо обявявай офертата за монтажа и идвам да се издокарам и аз . :blush: :blush: :strak: :h:

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
хаха няма проблеми само трябва да поръчаме още неони ;)

Offline Spaidy

• Пристрастен
Колега станало е много готино ама да те питам всеки път като се качиш в колата цъкаш нещо за да светне ли? Докато си караш свети ли ти в краката? От къде ги купи тези неонки и има ли зелени?

Аз лично бих си ги вързал към плафона. Всеки път когато си отварям вратата да ми светват и всеки път когато я затварям да се гасят. А ако искам да светнат просто включвам една от светлинките на плафона.  :yes:
На никой не правя евала!!! ;)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Да ама докато караш и искаш да ти светят, трябва плафона да ти блести. Аз моите ги вързах към лампата на запалката. Щом щракна на габарити ми светват и неоните. Незнам Жорката как ги върза последно :)

За зелени май нямаше последно като купувах.

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Аз мойте неони си ги вързах с компченце и сега си ги пискам когато искам, иначе това с плафона също е идея, но трябва доста да одължиш кабелите и добре да ги скриеш за да не се виждат ;) Моето копче си го инсталирах вътре при запалката и не се вижда когато пепелника е затоворен :) Иначе сега последно си сложих и неон в багажника който вързах към крушката за багажника и светва само когато е отворен ;)

Offline Spaidy

• Пристрастен
Абе с две думи, кой както иска така може да ги върже, стига да е функционално.
Цане иначе с плафона съм измислил как да го прееба. Ще махна едната крушка и към нея ще вържа неона.  :P

Иначе Chonkov прав си, че бая ще си усложна живота докато скрия кабелите защото ще трябва да разглобявам още 100 неща.

И все пак ако кажете от къде сте ги купували или видите някъде такива зелени, може да пишете по едно лично и да ви удавя от бири.  :verycool:
На никой не правя евала!!! ;)

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив

И все пак ако кажете от къде сте ги купували или видите някъде такива зелени, може да пишете по едно лично и да ви удавя от бири.  :verycool:

Цанко да каже той ги копуваше до колкото си спомням то някъв сайт ;) бяха Иначе тва с палафона има още една спънка по принцип като ги светнеш и имат няколко секунди в който светят по слябо (загряват) и след около 10сек. вече светят силно ;)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Тези като твоите Жоре, са от една фирма. От сайта са по-скъпи и в момента нямат различните цветове :(

Offline 4efo_1912

• Напредващ
 :me: колеги искам да ви се похваля и аз с новата си придобивка. :P днес и аз като Жорката (на когото мн благодаря за перфектното описание и за идеята която предложи)си сложих неони.По точно мойте неса неони а обикновенни крушки за стопове и фасунки.Предпочетох крушките защото мога да си ги сменям с какавто цвят пожелая,а и да изгорят се сменят за 2 мин. :) :h:
Снимката е ло6а защото е от телефона и неможе да се види добре. :omg:
« Last Edit: 17-02-2009, 21:11:46 by 4efo_1912 »

Offline viper70

• Напредващ
Айде и аз да не видя че подковават коня  :P и днеска на работа имах по свободно време та си сложих и аз зелени. утре ще кача снимки. Вързах ги директно към осветлението на пепелника и когато работят фаровете светят и те. Нататъка ще монтирам само едно ключе за да мога да ги спирам при нужда. Някой има ли идея колко  е живота на лампите?

Offline Scorpiona

• Новак
  • *
  • Street King
Така след дълга борба днес реших да кача малко снимки с обяснение как, кое, къде...  :strak:

Тъй като аз исках да мога да со ги вкл. и изкл. си сложих един прекъсвачв в пепелника за да не ми светят постоянно ;)

Снимка 1 - Развиваме четерите видии и сваляме пепелника за да можем да направим дупка за копчето, всеки използва фантазията си как да го пробие :)
(аз го разтопих с поялника на Тати  :# стана мед )
Снимка 2 - това са неоните
Снимка 3 - развиваме болтчето както и от другата страна на същото място
Снимка 4 - развиваме и останалите, както и тези посредата, това го правим за да може да прекараме кабелите под средната конзола ;)
Снимка 5 - тук се вижада копчето отзад 7 това е жицата която ще захранва неоните; 8 кабела който е захранващ взимаме ток от крушката на запалката ;) ; 9 цялото копче
Снимка 6 - 10 взимаме ток от лампичката; 11 свързвме с кабела на неоните и сме готови наполувина  :aha:
Снимка 7 - 12 слагаме жичката на минуса при маста на самия пепелник
Снимка 8 - 13, 14, 15, вързваме всичко и слагаме конзолата на мястото й  :mighty:
Снимка 9 - 16, 17, закрепяме добре трансформаторчетата
Снимка 10, 11, 12  Краен ефект  :verycool: :verycool: :verycool: :verycool:

Колега много се извинявам но много съм заинтересован от това само че не мога да видя нито една от снимките и направо се побърквам сложи ги пак или нещо незнам някакси даги видя благодаря предварително  :h:
« Last Edit: 18-01-2011, 09:24:09 by caesar »

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Колега тази публикация е от преди две години за съжаление снимките ги нямам вече (просто не съм ги запазил след преинсталацията на компа).