Author Topic: странен шум  (Read 1534 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline borisnismoTopic starter

• Новак
  • *
странен шум
« on: 01-02-2009, 18:53:56 »
Здравейте , парво искам да кажа че сте адски готини хора също така и сайта  :) не знаех за съществуването му .. веднага щом разбрах се регистрирах. Имам Hyundai Coupe 1.6 RD  мотор- Beta,много съм доволен от колата страхнотна е но имам малък проблем ако може да помогните ще съм ви много благодарен. Когато колата е студена прави някакъв шум нещо като виене, звука  идва от към скоростната кутия , когато натисна съйденителя изчезва. аз мисля че аксиалния лагер е заминал , някой ми казват че може да е от друго , от ремаци и тн.Какво бихте ме посъветвали вие? Възможно ли е да не  е от аксиалния лагер а от друго ? Благодаря ви   :)

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Отговор на: странен шум
« Reply #1 on: 01-02-2009, 19:02:03 »
Почти сигурен съм, че е лагерът на съединителя, на мен ми издаваще ужасен шум като купих колата, смених го и колата заспа! Шумът беше нещо като стържене и виене, при докосване на педала на съединителя шумът изчезваше... Ако и при теб е така, най-вероятно е същото.
Ако не ме лъже паметта този лагер струваше към 80 лева, може и да греша...

• Новак
  • *
« Reply #2 on: 01-02-2009, 19:30:51 »
ами да и при мен е абсолутно същото , когато леко натисна педала на съединителя изчезва този шум.значи ще взема лагера и ще го сменя дано всичко се оправи..  Благодаря ти за съвета  :yes:  :h:

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #3 on: 01-02-2009, 19:33:58 »
Все пак си смени и маслото на скоростната кутия ако не си го направил ;)  :yes:

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
« Reply #4 on: 01-02-2009, 20:18:09 »
Здравей колега, добре си дошъл при нас :) ... По проблема с лагера.... Първо да те питам: Съединителя, отделя ли ти отгоре? Защото, ако отделя скоро ще си отиде. Ако лагера си е отишъл, най-вероятно и на съединителя му е време :sorry: ....... Сблъсках се с този проблем преди броени дни :whatever: ..... Комплекта за смяна струва 179лв. /двата диска и лагера/........... Дано греша :confused:

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #5 on: 01-02-2009, 20:28:50 »
Може и да грешиш, защото аз смених лагер, а със съединителя още проблем не съм имал (вече почти 40 000 км след това)
« Last Edit: 01-02-2009, 20:29:12 by chef4o »

Offline 4efo_1912

• Напредващ
« Reply #6 on: 01-02-2009, 20:53:06 »
 ;) и аз го имах проблема със виенето и стърженето.почти съм сигурен че е от лагера,и както каза адаша е 80 лв ама при мен освен лагера,целият комплект на съединителя беше пред разваляне защото ми отделяше горе. :P

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
« Reply #7 on: 01-02-2009, 21:00:18 »
Лагери има и по-евтини колеги :aha: такива и по 20лв. ще свършат работа. Цената за смяната само на лагера или на целия комплект ще е една и съща........ :whatever:

• Новак
  • *
« Reply #8 on: 02-02-2009, 19:35:51 »
мен ме притесняваше този звук .. защото познати ми казваха какви ли не неща ама явно са били в грешка  :cheezy: А отностно съединителя може да се каже че е за смяна вече защото като го изпържа на 1 предавка и бутна 2 почва да превърта, съединителя имам предвид  :cheezy: а иначе ми отделя горе долу посредата някаде.На брат ми Coupeto отделя савсем отгоре направо си е отишъл доста сериозно , станал е като автоматик , чак на 3 превърта .. удря в прекъсвач с 30 км  :omg:

Offline bandita_paf

• Загряващ
  • **
« Reply #9 on: 15-02-2009, 22:24:43 »
в аксиалния лагер  е проблема колега на 100%.за съединителя ,,дърпаш ръчната,вкарваш на задна и отпускаш педала на съединителя ако не угасне колата за смяна е ;)
аз на скоро сменях комплект съединител 260 или 280 лева беше (4е не се сещам то4но) на валео.засега няма забележки :)

• Новак
  • *
« Reply #10 on: 16-02-2009, 16:48:18 »
Ами какво да ти кажа.. съединителя горе долу става още . Като го пробвам с ръчната си гасне колата .. но го усещем че заминава лека по лека. Усеща се само при високи обороти от 1 на 2 като преминаваш.. дори и при 3 но най добре ще сменя всичко и лагера и съединителя .. но да видим кога че с тази финансова криза лоша работа  :depress:

Offline bandita_paf

• Загряващ
  • **
« Reply #11 on: 16-02-2009, 17:44:00 »
и моят отначало на високи обороти се усещаше че буксува колега,дето викаш наи добре комплект щото ако смениш само някои от елементите,то другия ще издаде багажа скоро след това,доколкото знам на лагера и на дисковете им дават горе долу еднакъв период наработа..
а за кризата наистина трудно стана  :sorry:  :depress: :depress:

Offline vexxx

• Напредващ
Re: странен шум
« Reply #12 on: 22-03-2011, 21:37:51 »
Здравейте колеги и аз имам проблем с странния шум,чак се плаша.
Та шумът се получава при различни условия но е един и същ,смисъл стъргане на желязо от пред някъде.
Първо го чух след завой на дясно и по принцип там се чуваше иначе не,и то не постоянно а от време на време.
Сега се чува дори и когато колата е в право положение,но не постоянно,явно търка нещо някъде,но какво е нямам си представа.
Търкането не е постоянно и не се появява винаги,но искам да разбера какво е и да разреша проблема (когато се получава търкането колата е загряла ако това има значение)
Моля дайте си мнението,шумът идва някъде от предницата...  :h:

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #13 on: 22-03-2011, 22:41:05 »
Може накладките да ти опират в ръба на диска или да са стигнали до датчика :)

Offline vexxx

• Напредващ
« Reply #14 on: 22-03-2011, 23:10:08 »
еми да ама защо не винаги стърже,иначе си спирам добре,нз аз мисля,че ще е нещо друго ама като я закарам на майстор ще се види :)

Offline dobri4kiq19

• Напредващ
« Reply #15 on: 23-03-2011, 06:41:34 »
Отзад на спирачния диск имаш една ламатина , виж да не опира тя на спирачния диск. Свали една по една гумите и гледаи :)
Tърся жена с трактор

Offline vexxx

• Напредващ
« Reply #16 on: 23-03-2011, 15:30:01 »
Ама шумът идва от пред не от зад :)

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #17 on: 23-03-2011, 18:17:30 »
Той не ти говори за задните спирачни апарати,а отзад на самия диск  ;)
« Last Edit: 23-03-2011, 18:18:13 by stutsi »

Offline dobri4kiq19

• Напредващ
« Reply #18 on: 24-03-2011, 18:22:21 »
благодаря на колегата за разяснението, точно това имах предвид. погледни от вътрешната страна на спирачния диск, не е исключено някои да не си е свършил добре работата. ако ти е опирало на ламарината трябва да има следи.
Tърся жена с трактор

Offline vexxx

• Напредващ
« Reply #19 on: 24-03-2011, 21:40:33 »
Значи трябва да сваля задните гуми и да погледна диска,от вътре така ли ? а то 2-те страни ли я има тази ламарина ?  :h: