Author Topic: Музика в купето - туби / усилватели / тонколони ...  (Read 7037 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sashekTopic starter

• Загряващ
  • **
аз пък разбрах друго..карай объркал съм се :) сега съм подпалил за туба и мира не ми дава да си сложа.
Искам да попитам теб и всички тук във форумчето от къде е най-добре да се сложи свястна музичка (не искам супер мега хипер музика..искам нещо скромно и качествено с чист и дълбок бассс :) )

http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09007366   ->  ей тая красота тук не ми дава мира..безсрамно евтина е а как само хубавко ще легне в големия ми празен багажник  :blush: .. искам да ви попитам какво още ще ми е необходимо за да си захрана с моето сд това нещо..знам че трябват кабели които струват 40лв., знам че усилвател трябва ама какъв, колко скъп, кви ватове..хич ме няма.. ако има някой по-на ти да сподели ще съм му благодарен :)
« Last Edit: 16-10-2009, 10:52:45 by Mickey »
Иска ми се да бъда такъв, какъвто бях тогава, когато исках да бъда такъв, какъвто съм сега..

http://vbox7.com/play:6eccff8d

Offline ilian4o

• Загряващ
  • **
Колега,ако искаш питаи в аудиоспирит ,работят наистина качествено.
Forza magica Juventus!!!

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Мой колега е с такава туба ще го питам с кво стапало е за да се успокоиш  :PP :)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Да си кажа и аз мнението (като не/виден специалист). Първо трябва да намериш точните спецификации на тази туба, която си си харесал, защото това "мощност 600W няма нищо общо с реалността. Това е максимална ПИКОВА мощност (която много обичат да я дават), а синусоидалната е далеч под тази цифра. Ако реалната мощност беше 600W, при първият удар на баса няма да имаш здрави стъкла  :cheezy:  По нея вече ще търсим и стъпало. Първо кажи с какъв плейър си? Това ти е официалната спецификация на тубата:

GTt 1200
Bassreflex Subwoofer tube
Diameter (woofer) 300 mm (12")
Max. Power 600 Watts
RMS Power 200 Watts
Impedance 4 Ohm
Frequency range 35 - 500 Hz
Sensitivity (2.83 V/m) 91 dB
Membrane material woofer Spun Paper Cone (SPC)
Dimensions 484 mm (Length) x 328 mm (Diameter)
Includes design cover and installation guide

Реалната мощност тук ти е 200W на 4 ома. Ако си търсиш подходящо НОВО стъпало, добър вариант са следните:http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09017922 . Стъпалото, когато е в двуканален режим, можеш да си го изпълниш на макс и няма да имаш притеснения, че може да избушиш тубата. Чувал съм го как дрънчи - доволно е и като качество и като мощност. Хубавото е, че можеш да си вържеш и задните елипси в 3канален режим.

http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09047480
Това в момента го има на промоция в техно-то. Цената е убииствена, а единственият недостатък на предният вариант е, че тук нямаш шанс да вържеш и някой други говорители към стъпалото.

Успех и кажи какво е станало!
« Last Edit: 31-01-2009, 11:53:37 by chonkov »

• Загряващ
  • **
Цезаре благодаря ти за изчерпвателния отговор. Това второто наистина ми допада повече тъй като нямам намерение да свързвам и другите колони..те и без усилвател имам чувството че ще се пръснат ако "дам волумето на макс" :)) Според теб дали ще е добра комбинация - аз съм си още с оригиналните заводски говорители на купето (LG) които вадят много чисти средни и високи честоти.. искам да си сложа тубата за да добавя и един чист дълбок бас.. мисля че ще се получи добре.. тази цена си заслужава за тубичката с вграденото стъпало.. имаш ли си представа защо едни кабели за туба струват цели 40 че даже някои видове стигат до 65лв?

иначе цд-то ми е едно комерсиално пайнерче: http://www.esell-bg.com/images/PIONEER%202920.jpg
« Last Edit: 01-02-2009, 00:32:28 by sashek »
Иска ми се да бъда такъв, какъвто бях тогава, когато исках да бъда такъв, какъвто съм сега..

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
При кабелите също има доста особености. Основната разлика е дебелината. Колкото по-голяма мощност ще връзваш, толкова по-дебел кабел ти трябва. Също така има някой доста ментилажни китайски комплекти, които само ще развалят хубавата работа. Моят съвет е да си вземеш от някой по-известен магазин/склад и дадеш 10-15лв повече, за по-дебели и хубави кабели.  Също така на оригиналните говорители им липсват високи. Вземи си едни пищялки за 20-30лв и си ги вържи с по един филтър. Тогава мисля, че с минимални инвестиции ще си доста доволен. Иначе пайнерчето е готино :)

Offline user

• Напредващ
    • quick auto zone
Ако ми позволите да се намеся :PP

Аз си взех промоцията за 220 кинта от която излизаш на далавера само с кабелите моито от своя страна не са най-прекрасните, както и комплекта разбира се

На кратко:
    таз туба с тоз усилвател ти е най-ефтиния вариянт към момента, следователно не трябва да очакваш чудеса :)

схемата при мен е следната:

цд-то си храни колонките в купето и само едно кабелче към усилвателя и от там в тубата(пуска се на бридж)

щом не си претенциозен взимай пък то щи думка
Бързите кучки са генератор за гащи
http://www.youtube.com/watch?v=JScH_5dSKzw
имаш 0 съобщения, 2 са нови.

• Загряващ
  • **
най вероятно в понеделник ще си я взема. само не знам дали да си използвам кабелите които си вървят в комплекта или да си купя отделно дебели както казва цезар  :whatever:

Offline user

• Напредващ
    • quick auto zone
Личното ми и непрофесионално мнение е, че не си заслужава да се набиваш за "нереалните кабели", при положение че взимаш тая туба с тоя усилвател.Надали може да се усети разлика с просто и невъоръжено ухо

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Съгласен:)
Ако след време смяташ да инвестираш повечко пари в музика си заслужава сега да дадеш някой лев повече. Иначе и тези ще ти свършат работа.

• Загряващ
  • **
ама на мен мисълта ми с дебелите кабели е дали няма да се стопят тея в комплекта както ми казаха от тояга..често казано не останах очарован от там..нереални цени..прекалено надут персонал..просто там няма да стъпна повече.

Offline rado

• Новак
  • *
Стига Стига!!!
повечето казвате неста за които много не сте сигурни!
Като за начало за тези пари получаваш достатъчно..добре че са великия китайски народ,,,,,
2-с този усилвател които ти го преложиха сте се увлечеш и сте скъсаш говориля(прекалено е китайски)
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09022315 с този повече сте запазиш тубата
3- не си давай паричките за кабели 60лв!!!спестиги и си купупи хубави високи честоти за 30-40 лв среден клас Herz
Стещу формулата до тракия в блока има кабелчета Възможния кабел които може да се стопи е само един + от акумолатор до усилвател
(мнгойилен 4 или 6 квадрата) и един многожилен половин квадрат за сигнал от CD-то
 Тубата бумка добре ;)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Дай да не коментираме херците колко са "некитайски" и по-хубави... :)
Други са качествените марки колега.

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
Колеги, аз още не съм стигнал до музиката да я направя както искам, но искам да ви покажа какво съм си харесал за да ме посъветвате дали е сносно ... и главно да ми препоръчате усилвател/усилватели. Нещата са както слвдва:

1. Говорители KENWOOD KFC-E6950 - 2 отпред, 2 отзад

2. Subwoofer KENWOOD KFC-WPS1202D - който да се монтира в една много приятна мисля 35 литрова тубица

3. Високочестотни за отпред в таблото - KENWOOD KFC-ST30 - не съм на 100% сигурен дали ще влязат, но мисля, че е възможно.

И тук идва проблема с усилвателите ... 1 ли може ли да е ? 2 ли трябва да са ... ? Има сред вас хора, които яко ги чаткат тези неща и ще съм ви благодарен да изкажете мнение. :)
Прилагам и снимки в съответния ред.

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Е отпред как ше сложищ тия елипси?!? Иначе Кенуд трябва да са си добри, съдейки по CD-то, което имахме преди в една от колите и в една служебна.... Егати издръжливата машина!
Ако ще слагаш колони в ценовия диапазон 120-150 лв. бих те посъветвал да са Pioneer или Herz (обаче сивите, ако си намериш някой по-стар модел на тая цена) Иначе на койт му се дават пари за хубава музика... JBL, MTX, Harman Kardon, BOSE... Това съм чувал в действие от скъпите мари и всички са... Брутално яки!

Offline [FloW]

• Новак
  • *
  • VW Vento 1.6mi 75hp
по мое мнение Херц са най-добрата комбинация от цена и качество. Това важи и за колони и за стъпала ;) аз си ги харесвам, защото имат хем мощност, хем чист звук. Колкото съм се интересувал за car audio всички ми казваха Херц или Пайнер, като Пайнер моделите пред 2007, тъй като от 2008 са направени така, че за да сменя станцията на радиото ще направя верижна катастрофа  :P
..::ULTRAS LEVSKI::....::VIVA LAZIO::..

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
А нещо да ме посъветвате са усилвател ...? говоря за някой конкретен модел това онова? Един ще бъде ли достатъчен за колоните и тубата ... ? Два отделни ли трябва да са? :) Ей такива неща :)

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Вземи един мощен четириканален, двата канала за елипсите, двата на бридж за баса... Бях с един такъв преди да изгори (ма той беше ментак).. Дънеше зверски! Иначе по-евтино ще ти излезне с два двуканални усилвателя- на единия елипсите, на другия баса, хубавото на два усилвателя е, че можеш по-прицизн да използваш мощностите на компонентите.. в смисъл.. колоните може да искат 140 вата RMS, а баса 400, което с четири канален усилвател няма да можеш да го докараш ;)

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
Е препоръчай някой добър, нементак 4-ри канален усилвател! :)

Offline Vancuver

• Напредващ
  • Въйййй... :D
Какви пари мислиш да се ръснеш за музика - всичко - за колони и усилвател?
Панко наш герой! :PP

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
така като им гледам цените на тези неща който съм си харесал ... май ще отиде към 800-900лв ... не знам ... в движение ще се решава :)

Offline Spaidy

• Пристрастен
Кире към кенууд добре си се насочил, но там гледай само за усилватели. Колоните не са им нищо особено. До сега в тая тема на съм писал щото само глупости се говорат и щом почнахме музика от технополис да си купуваме ясна е работата... мнооооого злеееее... както и да е не пиша за да съдя някого.
Ако мислиш да отделяш 1000 лева близо за музика аз си мисля, че можеш да се насочих в по - висок клас музики от пайнер който се правят в турция и "много хубавите" херцове, защото аз имам 2 елипси херц от който не съм кой знае колко доволен при положение, че предните са ми алпайн (китайски ама алпайн).
Моето предложение е такова насочи се към предна линия компонентни говорители! За предпочитане са марки като Focal, Morel, DLS, Helix, Ground Zero и подобни.  Аз лично ще правя проекта ми с DLS защото "швеците" са се доказали като едни от лидерите в узвочаването, в световен мащаб.
За задна линия те съветвам отново насочи се към същите марки говорители.
Обърни внимание на кабелите!!! Много важна част от всичко са те, както и шумоизолацията. Прочети малко инфо преди да почнеш да правиш музика защото аз в тунинг бг, много пъти се силех да си взема усилвател и туба с кабели и всичко на бързо за 200 лева и да ми дрънка нещо, но след като се пообразовах малко и ми се отвориха очите сега знам какво точно искам. Препоръчвам ти да почнеш с шумоизолацията и инсталацията пък след това мисли за компонентите.
Успех и споделяй кое, как, колко и какво си правил и купувал.  :)
На никой не правя евала!!! ;)

Offline user

• Напредващ
    • quick auto zone
Ако си говорим за по-сериозни неща мога да предложа http://www.nescics.com ...пичовете сега започват, но могат да предложат изключително високо качество

CONTACT   INFORMATION
 1407 Sofia,  Bulgaria
Cherni vrah 70-72 str.
Tel. - +359 2 8622676 ;  Fax. - +359 2 9620482
 1Mob. - +359 886 179199 ; +359 886 279875; +359 878 179 196; +359 878 179 197
e-mail : office@nescics.com
order e-mail : sales@nescics.com
« Last Edit: 11-02-2009, 21:22:24 by user »

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
Т.е. мога да отида ... да има кажа какво искам и те да ми обадят цена направо :) така ли? :)

Offline His Shadow

• Напредващ
хех имам 2 такива  :P да ти кажа като ги ръгнеш 2-ки и няма място за нищо друго  :# все още не съм им вързал усилвателя NOVA ( made in Japan ) некъв пише на него 2x200W ма с тоя 30A предпазител едва ли е повече от 2x50W-60W ма не ми остава време... макар че и се чудя дали да го слагам те са както съм ги вързал към задните на CD-то Sony напрао си е лудница всичко се тресе  :verycool:

Offline user

• Напредващ
    • quick auto zone
най-добре ще е да се обадиш и да се разберете...за цени, за монтаж знаеш как е.Ако те устройват продуктите които предлагат(марките) разбира се :)
Познат ми сподели че е останал очарован от първия монтиран комплект...
« Last Edit: 11-02-2009, 23:12:51 by user »

Offline rado

• Новак
  • *
Дай да не коментираме херците колко са "некитайски" и по-хубави... :)
Други са качествените марки колега.

caesar

HERZ кой е казал че не са китайски ,по китаиски от това не могат да бъдат ;)
За 30-40лв е това получаваш и нали се сешташ че има и от 4лв.
от както се помня се занимавам с ел. и това работя..
много добре знам какво е добро но само за високите сте трябва дам поне 150лв.

• Загряващ
  • **
както в началото на темата беше споменато - желаем скромна музика (Спайди), никой не ти е казал че желае да пръска 1000лв. за музика. Предполагам никой тук не е толкова плиткоумен, че ако е решил да похарчи такава сума пари, ще я похарчи в технополис. Че разбираш - разбираш. Но колкото разбрах до тук никой не иска да пръска хиляди за музика освен ти. Така че твоя израз "музика от технополис да си купуваме ясна е работата..мнооооого злеееее.." -> става напълно излишен в тук.

"както и да е не пиша за да съдя някого..."
« Last Edit: 12-02-2009, 00:07:09 by sashek »

Offline user

• Напредващ
    • quick auto zone
Заглавието на темата предразполага, брат

за скромния вариянт предполагам стана ясно(както казах и аз съм така поради липса на средства+това ако изскочат отнякъде бих ги вложил в сила или в боя преди да правя музика)

относно повечко пара за музика...мисля че Адашчето спомена подобна сума  :tanks: и не виждам смисъл да се дразните  :PP

Offline Vancuver

• Напредващ
  • Въйййй... :D
Аз сега трябва да сложа някакво басче отзад, ама съм решил да събера повече парички за нещо на JBL или Alpine. В момента всичко ми е на Херц вътре (освен плейъра - Алпайн) и не съм много доволен от музиката (особено за тия пари). Ще видим със субче отзад и като намаля ниските честоти на останалите колони дали ще се оправят нещата, ако не - продавам всички Херцове и слагам или Алпайн, или JBL...

Също се чудя и за изолация какво да правя. Чефо ми говореше за някаква за 3 бона, ама... :/ Тая кола ще ми излезе златна накрая.

Идеи много - само пари да има за осъществяване :)
Панко наш герой! :PP

Offline Spaidy

• Пристрастен
Ванка мани ги тия изолаций за 3 бона. Чефо сигурно е имал предвит дайнамат (dynamat). Има достатъчно продукти на пазара със същите свойства и качества, на 6-7 кратни суми на долу от дайнамата.

Сашек, нищо лично бате ама за 200 лева от тунинг бг можеш да си вземеш прилична бас каса и усилвател отколкото тия блаупункти дето ги гледаш.  :yes:
На никой не правя евала!!! ;)

Offline russian

• Новак
  • *
Много полезна информация  :) Много ви мерси

Hyundai Coupe Fan from Moscow

• Загряващ
  • **
Спайди, именно това имах предвид - който знае нещо да даде съвет според нуждите а не нападки.. както и да е тунинг бг го разгледах наистина има по-добри неща за двеста и някой лев ;)

Offline Bor0

• Новак
  • *
момчета продава се тая красавица мах-3000w Pioneer ts-w3004spl с кутията в перфектно състояние 250 лв

Слята публикация: 08-10-2009, 18:36:52
момчета продава се тая красавица тубата с говорителя 250лв говорителя е pioneer ts-w3004spl перфектно състояние 0899 109902 СПЕШНО!!!
« Last Edit: 08-10-2009, 18:36:53 by Bor0 »

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
А седалките продават ли се?

Въпроси свързани с други теми на ЛС ;) Иначе всичко заминава в КОША!

Offline soulcontrol

• Напредващ
    • DivingShopBG
Преди малко в Ибей попаднах на едно подобие на усилвател  :cheezy: . Дали ще може да свири с някой 10" (например
Kenwood KFC-W110S http://www.kenwood.eu/products/car/speakers/component/KFC-W110S/details/) или някой 8" бас?

Specifications:

Output Power: 180W + 180W
RMS Power Output: 30W
Peak Maximum Power Output (PMPO): 180W
Input Power: 12V 6A DC
Input Sensitivity: 200mv
Input Impedance: 47K
Speaker Impedance: 4ohm to 16ohm
Frequency Reponse: 20Hz to 20KHz
Min. THD: <0.005%
Signal/Noise Ratio: >100dB

Features:

RCA input
LED light for volume control
Twin power IC chips
Aluminum case
Weight: 216g (.5lb)
Dimensions: length 143mm (5.6in), width 65mm (2.6in), height 36mm (1.4in)

http://cgi.ebay.com/Mini-Hi-Fi-Audio-Stereo-Amplifier-Car-Motorcycle-Boat_W0QQitemZ180396920105QQcmdZViewItemQQptZCar_Amplifiers?hash=item2a007e8d29
http://www.divingshopbg.com - Онлайн магазин за водолазно оборудване - Beuchat, Seac Sub, Coltri Sub.
Гмурни се в мечтите си...

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Това ти се равнява на изхода на единия канал на плейъра. Говоря като реална мощност, не виждам какъв е смисъла ;)

Offline kalokasa

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
земи си най евтиния модел усилвател на тhunder колега и ще останеш доволен защото за парите си свирят много добре .
елипси на hertz и среди а басс на бошмен ниякаф и нияма да сгрешиш защото за тези пари това са най свирещите марки