Author Topic: Нови джанти.. Ще паснат ли ?  (Read 626 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline sischo0Topic starter

• Загряващ
  • **
Нови джанти.. Ще паснат ли ?
« on: 25-01-2012, 10:28:28 »
Колеги един приятел ми е намерил Oz Racing 15" 6,5JX15H2 ET40 4x114.3 с вътрешен отвор 65мм. Моля някой да каже в най-скоро време дали ще ми паснат тези джанти за да не го бавя приятелчето :) ще имам ли проблеми с монтаж и главоблъсканици или спокойно ще си ги сложа.. че са доста характеристики а не съм на ясно... Колата е Hyundai Coupe RD2 2000 година..

Offline kalokasa

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
Re: Нови джанти.. Ще паснат ли ?
« Reply #1 on: 25-01-2012, 11:56:00 »
С джантите не мисля колега че ще имаш проблем и ще ти паснат добре но внимавай при избора на гуми данеса прекалено високи или прекалено широки.

Offline meriaaan

• Загряващ
  • **
« Reply #2 on: 25-01-2012, 19:59:54 »
Вътрешния отвор трябва да е 67 мм. Но ако ти харесват толкова, караш ги на един стругар да ти ги отвори и си готов.
Момчето с БМВ-то диша праха на момичето с Купе-то......

Offline Filip(M)

• Пристрастен
« Reply #3 on: 25-01-2012, 20:30:45 »
 :PP слушайте КаКа тя ги рабира тези работи  :aha:  :beer:
Колкото повече толкова повече!

Offline Pav

• Новак
  • *
« Reply #4 on: 25-01-2012, 20:38:00 »
Въпроса е дали е удачно джантите да минават стугар или да се търсят които да паснат без никакви интервенции. Повечето места където продават джанти втора употреба са ги обработили, тук в моя град даже им сменят отворите от 4 на 5 и обратно, аз лично не бих си взел джанти които да са преработвани :)

Offline Nikunata

• Новак
  • *
« Reply #5 on: 25-01-2012, 21:48:08 »
Да ги минеш на стругар,нищо им няма,стига да те радва джантата! 2,1мм. са нищо.Meriaaan,кажи му да си ги направи 67,1мм./нали си е така по каталог/по лесничко си влиза джантата.

Offline toshe

• Напредващ
« Reply #6 on: 26-01-2012, 10:20:30 »
Аз лично добре направени джанти от стругар не съм виждал, прично направени да, но не и добре. Ако се кара до 120 км става с стругаря

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #7 on: 26-01-2012, 11:20:01 »
Моите са 17-ки с алуминиеви фланци за изнасяне на гумите настрани и досега с това ядове не съм имал,просто гледайте стругаря да е читав да неви измами нещо с материала който ще прави от него фланците. 

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #8 on: 26-01-2012, 17:03:25 »
Моите са 17-ки с алуминиеви фланци за изнасяне на гумите настрани и досега с това ядове не съм имал,просто гледайте стругаря да е читав да неви измами нещо с материала който ще прави от него фланците.

Казваш, какъв трябва да бъде материала, как да го разпознаем и как да разберем ако евентуално тръгне да ни мами ?

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #9 on: 26-01-2012, 17:28:42 »
Ами най добре става от закален алуминий,може примерно от желязо ги направи или пък от стомана.Също може да направи дупките криви и да неви  вършат работа.

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #10 on: 26-01-2012, 17:31:51 »
Ами най добре става от закален алуминий,може примерно от желязо ги направи или пък от стомана.Също може да направи дупките криви и да неви  вършат работа.

Аз в темата само за правене на дупки не видях нищо. Човека една дупка го интересува - централния отвор и тя е направена ! Трябва само да се разшири леко ... за която инициатива не виждам какъв материал толкова може да се изпозлва ....  :cheezy:

Offline meriaaan

• Загряващ
  • **
« Reply #11 on: 26-01-2012, 19:00:31 »
Въпроса е дали е удачно джантите да минават стугар или да се търсят които да паснат без никакви интервенции. Повечето места където продават джанти втора употреба са ги обработили, тук в моя град даже им сменят отворите от 4 на 5 и обратно, аз лично не бих си взел джанти които да са преработвани :)

Каква смяна на отворите, какви 5 лева?  :shock: Ти това, дето си го написал осмисляш ли го въобще бе човек? Как ще ти "сменят" отворите от 4 на 5? Или от 5 на 4? Я вземи да обясниш по-подробно, че аз от 10 години се занимавам с джанти,ама такава тъпотия не бях и сънувала.... 
До автора - пич,казах ти, ако ти харесват джантите централния отвор не ти е никакъв проблем. Караш ги на стругар и ти го прави от 65 на 67,1мм. Това е, нищо повече не ти трябва.  Другите параметри на джантите са ти точно каквито ти трябват! И широчината и офсета са идеални. И само за протокола да вметна - масово се прибягва до тази услуга, ако ЦО на джантата не е точен за колата. Или се прави точен, или се прави по - голям, и после се слага центриращ ринг.

Offline toshe

• Напредващ
« Reply #12 on: 26-01-2012, 20:09:16 »
Какво е закален алуминий! Аз може ли да си закаля джантите и как ???

Offline Filip(M)

• Пристрастен
« Reply #13 on: 26-01-2012, 20:28:38 »
 Аз какво ви казах ? Да слушате Мериааан !!!  :# аз я послушах и сега си чакам джантите да пристигнат  :PP :PP :PP :mighty: :mighty: :mighty:
Колкото повече толкова повече!

Offline Pav

• Новак
  • *
« Reply #14 on: 26-01-2012, 20:45:10 »

Каква смяна на отворите, какви 5 лева?  :shock: Ти това, дето си го написал осмисляш ли го въобще бе човек? Как ще ти "сменят" отворите от 4 на 5? Или от 5 на 4? Я вземи да обясниш по-подробно, че аз от 10 години се занимавам с джанти,ама такава тъпотия не бях и сънувала.... 
До автора - пич,казах ти, ако ти харесват джантите централния отвор не ти е никакъв проблем. Караш ги на стругар и ти го прави от 65 на 67,1мм. Това е, нищо повече не ти трябва.  Другите параметри на джантите са ти точно каквито ти трябват! И широчината и офсета са идеални. И само за протокола да вметна - масово се прибягва до тази услуга, ако ЦО на джантата не е точен за колата. Или се прави точен, или се прави по - голям, и после се слага центриращ ринг.

Ахам, чувам се, прави се тук в моя град. Няма да казвам коя е фирмата за да не правя лоша реклама. Не е моя фирмата, но преди време при запитване ми каазаха че тази услуга е налична и я правят нямам идея как става номера. Към автора, моя съвет е да  не си монтира побългарени джанти на колата и такива които са с нарушена цялост, добавени рингове или както го каза там колежката... особено ако мисли да спортува или да настъпва колата си до максимум;)

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #15 on: 26-01-2012, 21:23:14 »
Какво е закален алуминий! Аз може ли да си закаля джантите и как ???
Това е сплав за самолетостроене  колега и трудно се намира такава и затова повечето хора ползват обикновен алуминий за направа на фланци.Иначе самите джанти няма как даги закалиш повече от заводското,поне на мен не мие известно как става това,иначе и аз не съм чувал някой стругар да прави от 4 на 5 дупки,явно си разбира от работата доста пича.Виж пък с някакви фланци по поръчка може и да става тази работа.

Offline IRIZAR

• Напредващ
« Reply #16 on: 26-01-2012, 23:03:03 »
Марианче, отдавна знаеш, че на някои коментари е по добре само да се посмееш... не се ядосваи  :#. То някои хора май в целият град го знаят и си го гъбаркат  :cheezy:... пробиване на още отвори в джантите  :whatever: тва трябва да са някакви магьосници вълшебници...или по скоро извънземни  :cheezy:

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #17 on: 27-01-2012, 11:14:52 »
Моето цялото купе е от сплав за самолетостроене :)

Offline meriaaan

• Загряващ
  • **
« Reply #18 on: 27-01-2012, 11:20:32 »
А моето ще го карам в ей тая фирма, която прави дупките от 5 на 4, щото ми казаха че ще ми го направят ламборджини   :cheezy: :cheezy: :cheezy:

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #19 on: 27-01-2012, 11:32:17 »
Нещо ми се пишете на гъзари ми се струва ... Значи аз си бях харесал и съответно взех, преди време едни 14", 5 на 100 мм . Отидох тука при един баш - майстор и ми ги направи на 17" с 4 дупки на 114,3 мм ! Каза човекът, че е изпозлвал въпросният кален алуминий / имаше един катастрофирал самолет в задния двор, от който явно си взимаше материал при нужда / и въглеводородни нишки от космонавтиката / до самолета имаше и крило от сувалка / ... :)
Така, че имате още какво да видите  :PP

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #20 on: 27-01-2012, 11:55:04 »
Ххахахах няма да коментирам повече колеги написах каквото мисля и съм чувал пък който както иска да го разбира вече.Знам само едно златно правило че колкото по твърд материал са джантите то толкова по трудно се прецакват и също толкова трудно се ремонтират после.   

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #21 on: 27-01-2012, 13:21:16 »
Аз затова съм си направил колата с алуминии за самолети, че като се блъсна да е по-здраво :h:

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #22 on: 27-01-2012, 15:51:04 »
Аз затова съм си направил колата с алуминии за самолети, че като се блъсна да е по-здраво :h:

Мойта новата сега е с материал от сувалка ! Да може като тръгна да се блъскам и да излизат в космоса ...

Offline IRIZAR

• Напредващ
« Reply #23 on: 27-01-2012, 18:09:12 »

Мойта новата сега е с материал от сувалка ! Да може като тръгна да се блъскам и да излизат в космоса ...
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Ейййй изстреляхме се в космоса.... с тея самолетни технологии по нашите купета, другите марки няма да ни стигнат никога  :#

Offline Pav

• Новак
  • *
« Reply #24 on: 27-01-2012, 19:46:31 »
Марианче, отдавна знаеш, че на някои коментари е по добре само да се посмееш... не се ядосваи  :#. То някои хора май в целият град го знаят и си го гъбаркат  :cheezy:... пробиване на още отвори в джантите  :whatever: тва трябва да са някакви магьосници вълшебници...или по скоро извънземни  :cheezy:

IRIZAR, с  теб познаваме ли се че даваш такива заключения по адреса на непознати или просто за да се направиш пред мацката???? Не мога да схвана какво толкова смешно съм казал, днес се обадих във фирмата за да попитам за услугата и там ме информираха че тази операция се прави с преходни фланци от 4 отвора на 5 и не става на всички джанти, много зависи от размерите. Какво смешно има в това не схващам, дадох инофмрация която са ми представили в тази фирма за да е полезна з ахората, накрая...абе както и да е, все пак сме в български форум, Радвам се че вече съм в клуба на Рх-8 ците, там  работата май е доста по сериозна:) Поздрави на всички :)))
« Last Edit: 27-01-2012, 20:14:22 by Pav »

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #25 on: 27-01-2012, 19:51:12 »
Да също и на мен мисе подиграва за различните материали от който се правят джантите на колите а това съм го чел в бмв мисля имаше тема от какъв материал е най-добре да са направени че сега не я намирам нещо.Иначе за фланците и аз мислех че може се обърне от 4 на 5 дупки но не бях обеден в това щото просто не съм питал моя майстор дали знае как се прави.
« Last Edit: 27-01-2012, 19:53:22 by kalokasa »

Offline IRIZAR

• Напредващ
« Reply #26 on: 27-01-2012, 20:59:39 »

IRIZAR, с  теб познаваме ли се че даваш такива заключения по адреса на непознати или просто за да се направиш пред мацката???? Не мога да схвана какво толкова смешно съм казал, днес се обадих във фирмата за да попитам за услугата и там ме информираха че тази операция се прави с преходни фланци от 4 отвора на 5 и не става на всички джанти, много зависи от размерите. Какво смешно има в това не схващам, дадох инофмрация която са ми представили в тази фирма за да е полезна з ахората, накрая...абе както и да е, все пак сме в български форум, Радвам се че вече съм в клуба на Рх-8 ците, там  работата май е доста по сериозна:) Поздрави на всички :)))
Колега, точно пред нея не се правя на никакъв, щото ме познава добре... Гледам сега в този пост се обосноваваш по добре..а беше писал за някакви пробивания на нови дупки или запушване  на дупки.... и освен мен, съм сигурен че и всички други са си помислили точно за това. Да беше споменал по рано че става дума за преходни фланци.....

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #27 on: 27-01-2012, 21:15:55 »
Гледам сега в този пост се обосноваваш по добре..а беше писал за някакви пробивания на нови дупки или запушване  на дупки.... и освен мен, съм сигурен че и всички други са си помислили точно за това. Да беше споменал по рано че става дума за преходни фланци.....

Важно е самолетостроенето и астронавтиката да се развиват !

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #28 on: 27-01-2012, 21:52:15 »
Това че не разбирате нещо колеги,не означава че не е тъка.

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #29 on: 27-01-2012, 22:12:09 »
тЪка е!

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #30 on: 28-01-2012, 02:12:57 »
Това че не разбирате нещо колеги,не означава че не е тъка.

Машшала ти бе Ефенди ! Ти тЪка от всичко разбираш и туряш !  :mighty:  :mighty:  :mighty:

Offline Pav

• Новак
  • *
« Reply #31 on: 04-02-2012, 18:27:18 »

Колега, точно пред нея не се правя на никакъв, щото ме познава добре... Гледам сега в този пост се обосноваваш по добре..а беше писал за някакви пробивания на нови дупки или запушване  на дупки.... и освен мен, съм сигурен че и всички други са си помислили точно за това. Да беше споменал по рано че става дума за преходни фланци.....

Никъде не съм писал в постовете си за пробиване, писах за правене" което може да обхваща хиляди начини :) Най комичното в темата е че колежката , която се занимава с джанти от 10год мн яко замлъкна : :P  :)

Offline IRIZAR

• Напредващ
« Reply #32 on: 04-02-2012, 22:07:34 »

Никъде не съм писал в постовете си за пробиване, писах за правене" което може да обхваща хиляди начини :) Най комичното в темата е че колежката , която се занимава с джанти от 10год мн яко замлъкна : :P  :)
Пич... по добре ти млъкни... не знам какво още се опитваш да кажеш???  Колежката с 10 годишен опит с джантите, не че е замлъкнала, а просто си и доста под колената, че да се занимава с теб....Хайде направи си джантите с осем дупки и си свиркай.

Offline meriaaan

• Загряващ
  • **
« Reply #33 on: 05-02-2012, 12:26:06 »
Ето я и "замлъкналата колежка". Първо, драги ми Pav, рядко влизам във форума, поради това че имам доста друга работа. Второ - ако не си забелязал заглавието на темата е "ще станат ли тези джанти". Отговорила съм на автора точно по темата и въпроса, който задава. И сега трето,относно твоите изказвания: Едно е да се направят джанти от 5 на 4 отвора /както си писал в първия си пост и което е пълна измишльотина/, съвсем друго е слагането на преходни фланци. Фланците са си съвсем отделно нещо, което няма нищо общо с "правенето на джантите". Обикновено хора прибягват до такива фланци, когато отворите на джантите са еднакъв брой, но милиметрите м/у тях са различни./ например от 5/100 да отиде на 5/112 или от 4/98 да стане 4/100. А относно промяна на броя на самите отвори - това е  рядка практика, да не кажа че почти никой не я прави, защото става така, че единия отвор се припокрива с друг или пък ако стане - "стената" м/у двата съседни отвора става няколко милиметра. Друг път, преди да се изкажеш нещо, поне обмисли кво пишеш.....