Ето я и "замлъкналата колежка". Първо, драги ми Pav, рядко влизам във форума, поради това че имам доста друга работа. Второ - ако не си забелязал заглавието на темата е "ще станат ли тези джанти". Отговорила съм на автора точно по темата и въпроса, който задава. И сега трето,относно твоите изказвания: Едно е да се направят джанти от 5 на 4 отвора /както си писал в първия си пост и което е пълна измишльотина/, съвсем друго е слагането на преходни фланци. Фланците са си съвсем отделно нещо, което няма нищо общо с "правенето на джантите". Обикновено хора прибягват до такива фланци, когато отворите на джантите са еднакъв брой, но милиметрите м/у тях са различни./ например от 5/100 да отиде на 5/112 или от 4/98 да стане 4/100. А относно промяна на броя на самите отвори - това е рядка практика, да не кажа че почти никой не я прави, защото става така, че единия отвор се припокрива с друг или пък ако стане - "стената" м/у двата съседни отвора става няколко милиметра. Друг път, преди да се изкажеш нещо, поне обмисли кво пишеш.....