Author Topic: Нови джанти.. Ще паснат ли ?  (Read 626 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sischo0Topic starter

• Загряващ
  • **
Нови джанти.. Ще паснат ли ?
« on: 25-01-2012, 10:28:28 »
Колеги един приятел ми е намерил Oz Racing 15" 6,5JX15H2 ET40 4x114.3 с вътрешен отвор 65мм. Моля някой да каже в най-скоро време дали ще ми паснат тези джанти за да не го бавя приятелчето :) ще имам ли проблеми с монтаж и главоблъсканици или спокойно ще си ги сложа.. че са доста характеристики а не съм на ясно... Колата е Hyundai Coupe RD2 2000 година..

Offline kalokasa

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
Re: Нови джанти.. Ще паснат ли ?
« Reply #1 on: 25-01-2012, 11:56:00 »
С джантите не мисля колега че ще имаш проблем и ще ти паснат добре но внимавай при избора на гуми данеса прекалено високи или прекалено широки.

Offline meriaaan

• Загряващ
  • **
« Reply #2 on: 25-01-2012, 19:59:54 »
Вътрешния отвор трябва да е 67 мм. Но ако ти харесват толкова, караш ги на един стругар да ти ги отвори и си готов.
Момчето с БМВ-то диша праха на момичето с Купе-то......

Offline Filip(M)

• Пристрастен
« Reply #3 on: 25-01-2012, 20:30:45 »
 :PP слушайте КаКа тя ги рабира тези работи  :aha:  :beer:
Колкото повече толкова повече!

Offline Pav

• Новак
  • *
« Reply #4 on: 25-01-2012, 20:38:00 »
Въпроса е дали е удачно джантите да минават стугар или да се търсят които да паснат без никакви интервенции. Повечето места където продават джанти втора употреба са ги обработили, тук в моя град даже им сменят отворите от 4 на 5 и обратно, аз лично не бих си взел джанти които да са преработвани :)

Offline Nikunata

• Новак
  • *
« Reply #5 on: 25-01-2012, 21:48:08 »
Да ги минеш на стругар,нищо им няма,стига да те радва джантата! 2,1мм. са нищо.Meriaaan,кажи му да си ги направи 67,1мм./нали си е така по каталог/по лесничко си влиза джантата.

Offline toshe

• Напредващ
« Reply #6 on: 26-01-2012, 10:20:30 »
Аз лично добре направени джанти от стругар не съм виждал, прично направени да, но не и добре. Ако се кара до 120 км става с стругаря

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #7 on: 26-01-2012, 11:20:01 »
Моите са 17-ки с алуминиеви фланци за изнасяне на гумите настрани и досега с това ядове не съм имал,просто гледайте стругаря да е читав да неви измами нещо с материала който ще прави от него фланците. 

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #8 on: 26-01-2012, 17:03:25 »
Моите са 17-ки с алуминиеви фланци за изнасяне на гумите настрани и досега с това ядове не съм имал,просто гледайте стругаря да е читав да неви измами нещо с материала който ще прави от него фланците.

Казваш, какъв трябва да бъде материала, как да го разпознаем и как да разберем ако евентуално тръгне да ни мами ?

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #9 on: 26-01-2012, 17:28:42 »
Ами най добре става от закален алуминий,може примерно от желязо ги направи или пък от стомана.Също може да направи дупките криви и да неви  вършат работа.

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #10 on: 26-01-2012, 17:31:51 »
Ами най добре става от закален алуминий,може примерно от желязо ги направи или пък от стомана.Също може да направи дупките криви и да неви  вършат работа.

Аз в темата само за правене на дупки не видях нищо. Човека една дупка го интересува - централния отвор и тя е направена ! Трябва само да се разшири леко ... за която инициатива не виждам какъв материал толкова може да се изпозлва ....  :cheezy:

Offline meriaaan

• Загряващ
  • **
« Reply #11 on: 26-01-2012, 19:00:31 »
Въпроса е дали е удачно джантите да минават стугар или да се търсят които да паснат без никакви интервенции. Повечето места където продават джанти втора употреба са ги обработили, тук в моя град даже им сменят отворите от 4 на 5 и обратно, аз лично не бих си взел джанти които да са преработвани :)

Каква смяна на отворите, какви 5 лева?  :shock: Ти това, дето си го написал осмисляш ли го въобще бе човек? Как ще ти "сменят" отворите от 4 на 5? Или от 5 на 4? Я вземи да обясниш по-подробно, че аз от 10 години се занимавам с джанти,ама такава тъпотия не бях и сънувала.... 
До автора - пич,казах ти, ако ти харесват джантите централния отвор не ти е никакъв проблем. Караш ги на стругар и ти го прави от 65 на 67,1мм. Това е, нищо повече не ти трябва.  Другите параметри на джантите са ти точно каквито ти трябват! И широчината и офсета са идеални. И само за протокола да вметна - масово се прибягва до тази услуга, ако ЦО на джантата не е точен за колата. Или се прави точен, или се прави по - голям, и после се слага центриращ ринг.

Offline toshe

• Напредващ
« Reply #12 on: 26-01-2012, 20:09:16 »
Какво е закален алуминий! Аз може ли да си закаля джантите и как ???

Offline Filip(M)

• Пристрастен
« Reply #13 on: 26-01-2012, 20:28:38 »
 Аз какво ви казах ? Да слушате Мериааан !!!  :# аз я послушах и сега си чакам джантите да пристигнат  :PP :PP :PP :mighty: :mighty: :mighty:
Колкото повече толкова повече!

Offline Pav

• Новак
  • *
« Reply #14 on: 26-01-2012, 20:45:10 »

Каква смяна на отворите, какви 5 лева?  :shock: Ти това, дето си го написал осмисляш ли го въобще бе човек? Как ще ти "сменят" отворите от 4 на 5? Или от 5 на 4? Я вземи да обясниш по-подробно, че аз от 10 години се занимавам с джанти,ама такава тъпотия не бях и сънувала.... 
До автора - пич,казах ти, ако ти харесват джантите централния отвор не ти е никакъв проблем. Караш ги на стругар и ти го прави от 65 на 67,1мм. Това е, нищо повече не ти трябва.  Другите параметри на джантите са ти точно каквито ти трябват! И широчината и офсета са идеални. И само за протокола да вметна - масово се прибягва до тази услуга, ако ЦО на джантата не е точен за колата. Или се прави точен, или се прави по - голям, и после се слага центриращ ринг.

Ахам, чувам се, прави се тук в моя град. Няма да казвам коя е фирмата за да не правя лоша реклама. Не е моя фирмата, но преди време при запитване ми каазаха че тази услуга е налична и я правят нямам идея как става номера. Към автора, моя съвет е да  не си монтира побългарени джанти на колата и такива които са с нарушена цялост, добавени рингове или както го каза там колежката... особено ако мисли да спортува или да настъпва колата си до максимум;)

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #15 on: 26-01-2012, 21:23:14 »
Какво е закален алуминий! Аз може ли да си закаля джантите и как ???
Това е сплав за самолетостроене  колега и трудно се намира такава и затова повечето хора ползват обикновен алуминий за направа на фланци.Иначе самите джанти няма как даги закалиш повече от заводското,поне на мен не мие известно как става това,иначе и аз не съм чувал някой стругар да прави от 4 на 5 дупки,явно си разбира от работата доста пича.Виж пък с някакви фланци по поръчка може и да става тази работа.

Offline IRIZAR

• Напредващ
« Reply #16 on: 26-01-2012, 23:03:03 »
Марианче, отдавна знаеш, че на някои коментари е по добре само да се посмееш... не се ядосваи  :#. То някои хора май в целият град го знаят и си го гъбаркат  :cheezy:... пробиване на още отвори в джантите  :whatever: тва трябва да са някакви магьосници вълшебници...или по скоро извънземни  :cheezy:

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #17 on: 27-01-2012, 11:14:52 »
Моето цялото купе е от сплав за самолетостроене :)

Offline meriaaan

• Загряващ
  • **
« Reply #18 on: 27-01-2012, 11:20:32 »
А моето ще го карам в ей тая фирма, която прави дупките от 5 на 4, щото ми казаха че ще ми го направят ламборджини   :cheezy: :cheezy: :cheezy:

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #19 on: 27-01-2012, 11:32:17 »
Нещо ми се пишете на гъзари ми се струва ... Значи аз си бях харесал и съответно взех, преди време едни 14", 5 на 100 мм . Отидох тука при един баш - майстор и ми ги направи на 17" с 4 дупки на 114,3 мм ! Каза човекът, че е изпозлвал въпросният кален алуминий / имаше един катастрофирал самолет в задния двор, от който явно си взимаше материал при нужда / и въглеводородни нишки от космонавтиката / до самолета имаше и крило от сувалка / ... :)
Така, че имате още какво да видите  :PP