Author Topic: помогнете  (Read 335 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline coupe-street racerTopic starter

• Новак
  • *
помогнете
« on: 07-01-2012, 22:51:56 »
въпрос- в купето ми свири само дясната част на колата а лявата не ,нито на вратата колоните, нито отзад , а отзад зад сд-то е с букса и гледах всичко е наред от къде идва този проблем и като отворя лявата врата не отчита нито когато са пуснати фаровете нито плафона свети  ........музиката ми е  kenwood бас ми е 1500в двунамотен  усилватл kenwood кац-7204 1000в с перки за охлаждане доволен сам , заради баса искам и другата половина на колата да работи

Offline Filip(M)

• Пристрастен
Re: помогнете
« Reply #1 on: 07-01-2012, 23:00:26 »
мерил ли си дали кабелите до самите колони са здрави ?
Колкото повече толкова повече!

Offline kalokasa

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
« Reply #2 on: 07-01-2012, 23:17:10 »
Аз преди време имах проблеми с кабелите колега като теб и свири нали и от време на време прекъсва и един ден хоп изгоря и цд-то,и ме беше много яд че него оправих и си купих ново цд и нови кабели турих в вратите.

• Новак
  • *
« Reply #3 on: 07-01-2012, 23:20:34 »
не, не съм  ги мерил . то не отива до там ток, ас свалих задната елипса пробвах я работи сложих и чисто нови пищялки до стъклото и лявата пак не работи пак питах в сервиз колко 6те ми искат да я видят те  викат от 40лв нагоре зависи от проблема не ми се дават по добре да заредя за тази сума

Offline IRIZAR

• Напредващ
« Reply #4 on: 08-01-2012, 00:39:31 »
Колега...препоръчвам, преди да си направил каквото и да е било, да пробваш с друг касетофон  ;). Поради простата причина, че проводниците за предния и за задния говорител са отделно откарани в буксата, и единственото общо между тях е пред-усилвателя в касетофона. По принципа на вероятностите, по вероятно е той да не работи, от колкото да се скъсат две отделни двойки проводници, че и от една и съща страна.

• Новак
  • *
« Reply #5 on: 08-01-2012, 09:11:43 »
когато закупих колата беше със касетофон ,след това сложих сд и пак не работеха а и вратата когато се отвори не отчита когато са пуснати фаровете и плафонът също не свети  :whatever:

Offline IRIZAR

• Напредващ
« Reply #6 on: 08-01-2012, 12:30:39 »
Това направо си изглежда като умишлено саботирано  :whatever:  Отвори пластмасовия капак под волана и разгледай добре кабелите... вземи един измервателен уред, включи го на зумер и си прозвъни проблемните кабели... играчка си е, но нямаш друг избор. След като установиш прекъснат кабел, трябва да го прегледаш по цялото му трасе,и ако кабелите за червената лампа на вратата и тези за говорителите, някъде са обединени в един сноп, то вероятността да е там прекъсването е голяма.

• Новак
  • *
« Reply #7 on: 08-01-2012, 13:54:31 »
днес разглобих кората има говорител пробвах го и него и той работи според мен може да е някъде близо до буксата за цд-то или самата букса защото не свирят задните на вратите и пищялките до предното стъклото а и другото е че вратата вече отчита но музиката я няма . Първо да си намеря такъв уред от някои приятел да измеря напрежението и така да отстраня проблемът. :) :)

• Новак
  • *
« Reply #8 on: 29-01-2012, 09:35:32 »
проблемът е установен -кабелите са прекъснати  :@ сега мисля да прекарам нови и проблемът е решен

• Новак
  • *
« Reply #9 on: 30-01-2012, 09:11:48 »
проблемът е отстранен разглобих барчето и видях няколко кабела изолирани  и бяха точно тези които ми трябват за да се оправи музиката махнах им предпазния материал и виждам клеми и като се загледах по назад има една букса която се намира след другите букси които се свързват към сд-то на цвят е бяла и като я погледнах тя беше така направена че клемите да се вкарват в нея вкарах ги и музиката се оправи сега е супер . Благодаря на колегите които се отзоваха за проблемът :beer: :) :) :) :) :) :)

Offline IRIZAR

• Напредващ
« Reply #10 on: 31-01-2012, 10:39:14 »
 клемите които влизат в буксата... тоест говориш за самите метални конектори, които влизат в пластмасовата букса, и към които са закрепени проводниците?... ако е така, провери ги дали не се измъкват лесно, понеже трябва да имат някакви законтрящи зъбчета...ако те са счупени или смачкани, то е възможно пак да се измъкнат.