Author Topic: Леко обновяване на фарове и почистване !!  (Read 666 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Filip(M)Topic starter

• Пристрастен
Както всички знаем на Гк-то фаровете не са от най-привлекателните (поне според мен ) .Затова се реших на евтин но леко рискован вариант за модификация ,да разглобя фаровете и да боядисам и затъмня мигачите , както и да измия лупите . С помощ от страна на Ива(Verssus) го отворихме и затворихме . Сега ще направя и калъп за вежди и ще ги полирам че на черното мн си личът драскотините . Дано да ви харесат  :blush:  :P .
« Last Edit: 07-01-2012, 15:27:04 by Filip(M) »
Колкото повече толкова повече!

• Пристрастен
малко снимки  :strak:
« Last Edit: 07-01-2012, 15:27:56 by Filip(M) »

Offline pampo11

• Пристрастен
Много добре са станали  :yes: :h:

Offline georgi_1986

• Загряващ
  • **
Колега, ако вместо черно се боядисат сиви с цвета на колата, дали ще си отива?
...

Offline Mariyan_87

• Новак
  • *
Браво, много добре са станали. А светят ли по - хубаво или само изглеждат по хубаво?  :h:

• Пристрастен
на мен лично с цветът на колата не ми харасват как седят а за светенето като ги полирам ще мина пак на реголажа за да мога да кажа със 100% сигурност иначе по мое скромно мнение да има ефект от чистенето на лупите .ЗА чистене има и малко по - лесен начин :) иначе . Само се сваля фара махаш всички крушки и го пълниш в вода (може и с малко сапун ) и клатиш , но после мн време трябва да съхне :)  :yes:

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
Браво Фил :yes:
Наистина черни изглеждат по добре

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
Браво на вас.Потрудили сте се и поиграли бая с тая операция но ефекта е страхотен. :yes:Очакваме да видим и резултата от калъпа за веждите  :beer:
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline kalokasa

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
Добре е станала колега а лесно ли разглоби самия фар щото знам че тази маниполация е много рискована по принцип.

• Пристрастен
може да се каже че беше лесно но събирането беше по-трудното  :cheezy:
« Last Edit: 08-01-2012, 02:59:51 by Filip(M) »

Offline kalokasa

• Пристрастен
Да аз затова направо пръсках върху фаровете отгоре и мисля че също се получи добре.
« Last Edit: 07-01-2012, 23:12:13 by kalokasa »

• Пристрастен
да но дали се вижда :) иначе са фаровето не е гот върху тях да има спреи или фолио , направи спира светлината пробвах как ще седи когато ми правиха прозорците .

Offline kalokasa

• Пристрастен
Еми да колега и аз четох и пробвах разни работи и затова фаровете несъм ги барал а само мигачите и стоповете направих.Найстина светят малко по слабо от норманото но пак се виждaт достатъчно ясно.С полицай засега несъм имал спречване и незнам как стоят нещата и дано и да нямам ядове.Иначе фаровете ме достраша даги разлепя щото знам че мога даги шчупя но сега ве видим може и тях да бутна малко като твойте с спрей самоче от вътре.

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
Ако се спречкаш и е някой заядлив или гладен(а те 99% са такива) ще имаш проблеми ...
Да не говорим ,че всеки път като минаваш КТП трябва да цакаш заради тунинга...
Ако нещо се заяде не му се дърви ,а пробвай да минеш по другия начин ,защото може да ти спре колата от движение дори.
А като минеш по другия наичин няколко пъти ще се псуваш ,че си ползвал спрея и трябва да търсиш нови стопове
« Last Edit: 08-01-2012, 17:14:10 by stutsi »

Offline kalokasa

• Пристрастен
До сега 2 години откакто имам колата саме спирали 1 път но тогава не бях с черни стопове и мигачи.Неми казаха нищо щото всичко сие изрядно но сега не съм толкова сигорен че няма дасе фанат първо за това и ще пробвам с 2-рия начин определено пък кото стане.

Offline georgi_1986

• Загряващ
  • **
Както всички знаем на Гк-то фаровете не са от най-привлекателните (поне според мен ) .Затова се реших на евтин но леко рискован вариант за модификация ,да разглобя фаровете и да боядисам и затъмня мигачите , както и да измия лупите . С помощ от страна на Ива(Verssus) го отворихме и затворихме . Сега ще направя и калъп за вежди и ще ги полирам че на черното мн си личът драскотините . Дано да ви харесат  :blush:  :P .

Колега кажи ми ако се махне жълтата пластмаса на мигача и се боядиса всичко черно и се сложи  жълта крушка за мигача, ще стане ли нещо или ще е грозно?
...

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
До сега 2 години откакто имам колата саме спирали 1 път но тогава не бях с черни стопове и мигачи.Неми казаха нищо щото всичко сие изрядно но сега не съм толкова сигорен че няма дасе фанат първо за това и ще пробвам с 2-рия начин определено пък кото стане.

Абе те решили ли са да изкарат 5 лева ще намерят 1000 причини.
Стоповете по трудно могат да ги видят , само ако реши да види дали не караш труп в багажника,ама за мигачите от 50 метра могат да те забележат :)
Ма ти си знаеш най добре.
Въпроса е друг , че тези измислици като мигачи и стопове са направени за да показват на останалите участници в движението какво ще се случи .
А всяка подобна интервенция с фолио или спреи води до намаляване на светлината и шанса другите участници да не видят какво ще последва нараства.
Ма то 70% от водачите не подават светлинен сигнал като ще завиват било то защото са на електромер , било то защото така правят дупетата.
Сигурно 20-30 % от МПС-тата не им свети едната или и двете стоп и габаритни светлини ....
Така ,че твойто не е най голямото зло.
Корена на разрешаването на този проблеем се намира другаде :)

« Last Edit: 08-01-2012, 21:46:17 by stutsi »

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
Колега много добре се е получило, но да те попитам рефлекторите чисти ли ги, защото ако не се почистят и тях ефекта от почистването на фаровете ще е на 50%.
Аз за предишната кола (Фиат Брава) взех фарове с лупи и като изчистих рефлекторите с дестилирана вода "прогледнах".Четох в един форум, че много потребители пращали рефлекторите ето на тази фирма и ефекта е голям.На посоченият сайт натисни на "Производство" и разгледай надолу какви дейности извършват.
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

• Пристрастен
Без жълтата пластмаса няма как да се задържи рефлектора на мигача ,иначе и аз щях да я махна .
Иначе да почистих всичко мн внимателно има голяма разлика според мен преди гъбарите синееха сега лилавеят  :cheezy: :cheezy: :cheezy:.
парцала беше черен като избърсах стъклото(пластмасата ) .

Offline ifgenio3

• Новак
  • *
да ти кажа за рд1 предните фарове се свалят и разглобяват много лесно има 4 щипки и после със един сешоар нагряваш яко докато се разлепят започваш процедурата с разлепянето само със нагряване и една по широка отверка аз лично ги направих някъде за четири часа сложих ангелски очи в пловдив за тази процедура в един magaзин ми казаха 150 лв на единия фар така че си ги направих сам предполагам че секи сам ще може да си отвори фара и после пак да си го монтира :)
Английски форум - питаш и ти отговарят
Руски форум - питаш и теб те питат
Български форум - питаш ... и ти обясняват колко си тъп и неграмотен.