Author Topic: Въпрос за ксенони и биксенони  (Read 2011 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Online caesarTopic starter

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Такааааа имам следната дилема/въпрос/проблем. Ще ми носят един подарък комплект ксенонови крушки (наблягам на крушки, без баласти кабели и тн). И започнах да се интересувам дали мога да си поръчам само баласти + кабели и тн. и в ebay намерих следното нещо Баласт цък . Двата баласта излизат 50$, тук в един сайт на варненска фирма единият баланс е 60лв. Реално 2-та баласта ми излизат 2 пъти по-евтино като си ги поръчам оттам. Единият ми въпрос е дали баласта за Би Ксенон Баласт би цък  ще стане ако вържа по 2 крушки на всеки, тоест да си вържа 2 броя H1 на него или трябва да сложа за всяка крушка баласт. Идеята е дали баласта за би ксенон поддържа 2 крушки или баласта за Би ксенона е за H4 примерно, където късите и дългите са на 1 крушка и затова да се води баласт за Би ксенон. Също така какво друго трябва да си почъвам освен баластите и крушките (които ще ми пристигнат така или иначе) за да мога да си ги сложа и свържа. Видях че и кабели май трябва да си поръчам кабели цък за да свържа крушките с баластите. Също така видях, че на комплектите, които се продават, крушките идват в едни като пластмасови кожуси. Това задължително ли е и ако да дали мога да си намеря такива, защото крушките ми ще дойдат БЕЗ тях (99% съм сигурен), тъй като там откъде ще ми ги носят сменят само крушките на ксеноните, тъй като колите са нови и са с фабрични ксенони.
Дано някой се е зачел и може да ми помогне:)
Давайте идеи а пък аз на 7 февруари ще черпя :)

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
Цанко, що не си купиш за 110лв. целият к-т! Продаваш тези крушки за 30-40лв. и да си имаш всичко за 70лв. ;) ........... иначе баласти има по 45лв., кабелите по 15лв. и т.н. ......./само идея/ :P

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Защото Асе, по груби сметки Би ксенона ще ми излезе към 100лв, айде намери при нас някъде би ксенонче за такива пари :)
Аз определено не съм от хората които Винаги на Всяка цена търся най-евтиното. Обаче когато разликата е НАД 3 пъти в цената, предпочитам да си поема риска. Нека си сменям на 6 месеца крушки (за 5$ комплекта), но съм убеден че като си го направя като хората, няма да ми горят повече от на Би-тата за по 350лв!
Затова търся повечко информация за баластите и самите крушки :)

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Цане крешно ти е мнението за би ксенона ;) при Н1 няма начи да сложиш би ксенон той е само за Н4  :) Можеш да си сложиш просто ксенон на къстите и на дългите тва е... Освен това ако слагаш на дъгите трябва да има една глупост (сори ама не и знам името) която подържа дългите за да може като ги пуснеш да веднага да светнат (всички знаем че при пускане на ксенона има от 2 до 5 сек. в който крушеките заграват и светлината е по слаба ;) ) Затова виж кви пари е и тва нещо което подържа дългите светлини в готовнос :) . Според мен баластите за би ксенона няма да могат да се вържат на две крушки защото ще запалят и двете а не само къси :) , направен е за една фасумка която е с две крушки както каза ти Н4

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
Цанко за твое съжеление Жорето е прав тоя път и се предържам към поста му.Разбирам мн добре какво искаш да направиш,но помисли ли,че ако се бъгне нещо и изтряска системата и толкова чаканите кружки си заминат  :) По-добре си вземи някав смешен ксенон със SLIM баластри,запали го 2-3 пъти и като всичко е ОК слагай яките кружки,пък след време ще лепнеш още една система и готово :).Тва мога да те посъветвам и по-добре май да не си правиш експерименти :(

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Да от това се опасявах. Мерси за инфото колеги, определено съм се заблуждавал :)
Жоре ще разпитам каква е тая джаджа за дългите, защото ефекта със забавянето е брутално гаден (особено щом става въпрос за дълги, където някой път става въпрос за реакция за 1-2-3 сек.)

Offline Spaidy

• Пристрастен
Колега за какво ти е тоя би-ксенон? На къси се вижда достатъчно добре, а в градски условия не знам къде ще караш на дълги, даже и в малките улички между блоковете ще будих хората през прозорците с тия дълги. Ако искаш да си правиш къси дълги не се притеснявай и аз съм с ксенон но когато пусна дългите късите не ми се гасят светят си и те! От друга тема разрбрах, че си си сложил крушки който светят бяло, осрам ли, филипс ли бяха не си спомям, но за проверка само сложи си ги на дългите и виж как ще ти светят, ако светят задоволително остави си ги тях на дългите и си вземи ксенон само за късите, а далаверата дето искаш да я направиш с крушките и баластите на Ася варянта ти е най - удачен. Купи си един ксенон за 100 лева продай крушките за 40 и си готов.

На никой не правя евала!!! ;)

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Цане, тва са едни релета, дето са евтинки (по 20-ина лева) и мисля, че ги има на повечето места, където продават ксенон, баща ми имаше с джима такъв проблем, щото като включеше дългите, късите му изгасяха (про нас тоя проблем го няма :)) ) Та... на ксенона на дългите си сложи релета и си готов... Ще стане яко, аз лично подкрепям идеята за ксенон в рефлекторите на дългите

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Spaidy аз съм малко маниак на тема светлини и обичам да ми е ден :) Питай Крис и Фроста като идвахме до София за какво ставаше въпрос. Чувствам се много по-сигурен когато виждам всичко. Незнам как хората карат с разни свещници по фаровете. Ще помисля още малко и или ще поръчам 4 баласта с 2 комплекта кабели или ще продам крушките които ще са ми подарък и ще си взема направо 2 комплекта ксенони :) И задължително трябва да си намеря такова реленце, което каза Чефо!
Мерси за инфото колеги :) Ще се похваля някой ден

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
Само така цанко,правилно реши.Може да е някав евтин ксенон,ама има гаранция поне.Пък твоите кружки нямат  :cheezy: Напълно те подкрепям за това,че траа да е ден...ама мн хора взеха да си праат ден през ноща и с тва ниско купе не ме питай...ама ти в същност знаеш кво е  :P :P :P  :h:

Offline vexxx

• Напредващ
Re:Въпрос за ксенони и биксенони
« Reply #10 on: 30-09-2010, 22:19:20 »
какъв ксенон е най-добреда се сложи , колко "к" ,че не сам запознат много добре  как ще свети за РД2 ?
и някаква марка ако може да ми предложитемкато по хубава  :h:

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #11 on: 30-09-2010, 22:31:15 »
5000-6000k, марка от опит ти казвам, че НЯМА разлика :)
Всичките са от 2-3 завода от Китай....

Offline vexxx

• Напредващ
« Reply #12 on: 30-09-2010, 22:48:24 »
а Н1,Н2,Н4,Н7,какво означават ? :h:

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #13 on: 30-09-2010, 23:02:12 »
Това са ти стандартите за цокъл на крушките колега ;) :h:

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline vexxx

• Напредващ
« Reply #14 on: 30-09-2010, 23:21:56 »
ами аз  на моята кола не ги знам кави са  :cheezy: ,той майстора ще трябва да знае,благодаря :h:

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #15 on: 30-09-2010, 23:28:51 »
На наще са H1  колега  :yes:

Offline vorros

• Новак
  • *
« Reply #16 on: 01-10-2010, 01:47:24 »
Колега РД2ката е с Н7
 :h:
Бързото каране , е като секса , всеки си МИСЛИ ,че е добър в него!!!

Offline vexxx

• Напредващ
« Reply #17 on: 01-10-2010, 09:03:24 »
e  хубо де на кой да вярвам ся :D

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #18 on: 01-10-2010, 09:15:04 »
РД2 е с H7 на късите и дългите ;)

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #19 on: 01-10-2010, 10:48:29 »
Нещо не разбирам на мойте пише Х1  :confused:

Offline verssus

• Модератор
  • Напредващ
« Reply #20 on: 01-10-2010, 12:26:49 »
Ако си с RD2 крушките на късите светлини фабрично са ти Н7. Вече ако са ти преработвани фаровете и някой е правил свободни съчинения могат да са всякави.

Така изглежда крушка Н1

А второто с 2та извода е Н7
« Last Edit: 01-10-2010, 13:20:16 by verssus »

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
« Reply #21 on: 01-10-2010, 13:13:41 »
На мойто купе което е RD2 на късите е H7, на дългите е H1, а на халогените ми е H3!
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #22 on: 01-10-2010, 14:32:23 »
Да аз съм се объркал гледал съм дългите,а те са ми H1  :beer:

Offline vexxx

• Напредващ
« Reply #23 on: 07-11-2010, 23:19:39 »
а разликата между колко хиляди (к) келвина каква е ? по силно ли свети,по-яко ли е ? някой ще ме светне ли  :h:

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #24 on: 08-11-2010, 02:55:36 »
Силата на осветяването е от ватовете,а от това "К" се изменя цветът на светлината

Offline freakg

• Напредващ
« Reply #25 on: 08-11-2010, 02:56:10 »
а разликата между колко хиляди (к) келвина каква е ? по силно ли свети,по-яко ли е ? някой ще ме светне ли  :h:

Разликата е в цвета в който свети

Offline Spaidy

• Пристрастен
« Reply #26 on: 08-11-2010, 09:48:15 »

Разликата е в цвета в който свети

И в силата разбира се!
Например 4300к е най - близо до дневната светлина и ще свети доста по - добре от колкото 8000к например!
На никой не правя евала!!! ;)

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #27 on: 11-11-2010, 13:59:42 »

Тва ти е най-точно казано цветовата температура, колега. Като сила са еднакви, но като възприятие- не. Марто е прав, че най-добре е да се търси най-близкиата до дневната светлина цветова температура, защото така обхващаме най-голям спектър от цветове, без да има изкривяване, съответно и очите не се изморяват толкова, и мозъка реагира по-добре в различните ситуации.
Ей тая схемичка онагледява горе-ролу:
« Last Edit: 11-11-2010, 13:59:58 by chef4o »

Offline PlevenMafia

• Напредващ
  • EH 8443 BK
    • http://nepipai.hit.bg
Re: Въпрос за ксенони и биксенони
« Reply #28 on: 04-05-2011, 19:32:37 »
Колеги, ще ме извинявате за ''тъпото въпросче'', но скоро си купих Ксенон за 'късите', та въпроса ми към вас е: дали да си купувам Ксенон за 'дългите', след като там нямам лупи? 1998г РД1 Модела? Много ще ми помогнете в случая. Мерси предварително  :sorry: :h:
:h:  Бате Пухо, "Не, не се сравнявай с другите - дори да имат всичко, ти имаш повече!"  :h:

ТАМ КЪДЕТО СВЪРШВА ЗАКОНА ЗАПОЧВА ПЛЕВЕН!!!