Здравейте,
Интересувам се от Хюндай купе Генерацията от 2003г. Прочетох много инфо за него,но имам някои специфични въпроси.
Насочил съм се към двигател 2000 кубика. Какво ще кажете за този двигател?? Вярно ли е ,че е на Митсубиши?Прочетох такова нещо ,но вероятно се отнася за първата генерация. Или си е на Хюндай,но копиран от Митсубиши.Ако има общо с митсубиши за кой двигател става въпрос>? Сполучлив двигател ли е? В момента карам Ровър 16 купе с двигателя на Хонда Д16А8 -122 коня и не искам да слизам на по малко динамична кола> А едва ли има друга 1,6 кола от онова време ,която да ме бие. Вярно ли е че двигателя нормално побутва масло? Какви са недостатъците на автомобила като цяло?Какво да се огледа задължително преди покупка? Относно поддръжката чета противоречиви мнения. От нормални части-до поръчки на части от чужбина,защото ги няма в БГ. Двигателя бързооборотен ли е? Харесвам двигатели с изнесени пикове на въртящ момент и мощност към червения сектор. Има ли защита ламарината против корозия и как е ходовата част? Изобщо има ли характерни неща за този автомобил,които го отличават от останалите освен уникалната му според мен визия?