Author Topic: съвет за купе 2003  (Read 173 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline casper0141Topic starter

• Новак
  • *
съвет за купе 2003
« on: 18-12-2011, 16:06:28 »
Здравейте,
Интересувам се от Хюндай купе Генерацията от 2003г. Прочетох много инфо за него,но имам някои специфични въпроси.
Насочил съм се към двигател 2000 кубика. Какво ще кажете за този двигател?? Вярно ли е ,че е на Митсубиши?Прочетох такова нещо ,но вероятно се отнася за първата генерация. Или си е на Хюндай,но копиран от Митсубиши.Ако има общо с митсубиши за кой двигател става въпрос>? Сполучлив двигател ли е? В момента карам Ровър 16 купе с двигателя на Хонда Д16А8 -122 коня и не искам да слизам на по малко динамична кола> А едва ли има друга 1,6 кола от онова време ,която да ме бие. Вярно ли е че двигателя нормално побутва масло? Какви са недостатъците на автомобила като цяло?Какво да се огледа задължително преди покупка? Относно поддръжката чета противоречиви мнения. От нормални части-до поръчки на части от чужбина,защото ги няма в БГ. Двигателя бързооборотен ли е? Харесвам двигатели с изнесени пикове на въртящ момент и мощност към червения сектор. Има ли защита ламарината против корозия и как е ходовата част? Изобщо има ли характерни неща за този автомобил,които го отличават от останалите освен уникалната му според мен визия?

Online caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Re: съвет за купе 2003
« Reply #1 on: 18-12-2011, 16:40:56 »
Доста въпроси, ще се помъча да ти кажа мнението си з аповечето от тях :)
Двигателя отдавна не е на мицубиши. Последното мицубиши е 1.5 скупе 80-90 коня до 93-94г. Оттам нататък всичко си е хюндай. Основните части за двигателите си ги има....вече като на всяка марка има неща, които никой не ги държи на склад в БГ, защото са скъпи и рядко се поръчват. Всичко основно може да се намери и налично. Поддръжката на ДВГ-то и ходовата част са си доста евтини...окачването като цени е по-ниско от почти всичко японско, доста по-добре измислено (лично мое мнение). Даже повечето части могат да се сравняват като цена с масовките хлопели и vw-та. Двигателя ще ти побутва масло ако не е поддържан правилно от предните собственици (както всяка кола). Иначе като мощност и пъргавина не е зле, но купенцето е тежко и може да ти се струва мудничко. Иначе корозия трудно ще видиш, освен ако колата не идва от австрия или швейцария, донякъде и от германия.
Моето мнение е, че ако сега ми се наложи да си купя купе, ще си взема след 2002-ра 2.0 :)

Offline Filip(M)

• Пристрастен
Re: съвет за купе 2003
« Reply #2 on: 19-12-2011, 19:12:29 »
 :yes: 185 лв са ти ремъците и ролките(всичко от среден клас към висок ) в Колос 60лв са ти оригиналните накладки (предни) 103лв са дисковете от ауто +, мисля че е добре . Масло може да ти харчи и от скапано масло :) . взимай 2000куб. и не се замисляй :)
Колкото повече толкова повече!