Author Topic: Въпрос относно газов инжекцион  (Read 1280 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mariyan_87Topic starter

• Новак
  • *
Първо искам да попитам някой имал ли е проблеми с колата след поставяне на газов инжекцион, и второ какво може да ме посъветвате за http://www.valgas.net/ в пловдив някой слагал ли си е там и с какви впечатления е останал. Предложиха ми там за 850 лв. като всичко било Италианско освен компюутъра който бил Полски, това добра цена ли е за Пловдив. Ако имате препоръки няма да ви се разсърдя.  :cheezy:  Благодаря предварително. :h:

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
Re: Въпрос относно газов инжекцион
« Reply #1 on: 15-09-2011, 19:55:36 »
Единствения проблем който съм имал с ГИ ,ако може да се нарече проблем е отт качествената газ която ни пробутват тук.
През около 7-10 000 километра трябва да се сменят филтрите (Това си е нормално),но от изключителното качество на газта ми сваляха да почистват и изпарителя защото и той се беше задръстил с боклуци и колата не можеше да върви , над 4 000 оборота превключваше на бензин.Но сега колата пак си лети на пушка ;)
Иначе аз съм с бардолини уредба .Много съм доволен и от по -евтините
Успех ;)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #2 on: 16-09-2011, 08:03:42 »
Около 50хил. ще направя скоро на газ. Аз съм с BRC всичко, дадох 1600лв преди 2години. ДОсега - няколко пъти съм сменял пластмасовите щутцери на изпарителя, няколко пъти тройниците за водата, един път съм отварял изпарителя, защото смесваше антифриз и газ и тн. Може и да изпускам нещо.
Аз лично мисля, че ако имах пари да я храня с бензин никога нямаше да се занимавам с газово и тн.

Offline toshe

• Напредващ
« Reply #3 on: 16-09-2011, 18:10:12 »
Газов инжекцион читав под 1200 лв. няма.Ако нямаш пари си сложи нормална газова уредба. Аз бях с инжекцион само чаках нещо да му се развали и го махнах (не заради парите за нов), сложих си нормална газова уредба.Ако искаш да ти върви колата повече на газ с инжекцион няма да се получи, трябва и аванс процесор с 18 градуса (става въпрос за 2.0 кб.)

Online kalokasa

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
« Reply #4 on: 16-09-2011, 18:49:51 »
А със какъв мотор си колега и със нормалната нямали от време на време гърмели  :yes:

Offline toshe

• Напредващ
« Reply #5 on: 17-09-2011, 17:57:53 »
А със какъв мотор си колега и със нормалната нямали от време на време гърмели  :yes:
Има на три пъти два от кабели и един от бобина.

Offline djemodj

• Загряващ
  • **
« Reply #6 on: 17-09-2011, 20:28:41 »
Аз съм доволен от ФОБУС газов инжекцион на 70 000км сменям филтри и карам. Има много значение кои ти я слага е и качеството на материалите. Не си слагаи със симилатор само ще ти отрови нервите.  :)

Online kalokasa

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
« Reply #7 on: 17-09-2011, 20:31:45 »
Ами едно приятелче има целика и е сложил по-големи инжектори на мотора но е с нормалната бутилка газова и върви като тъкава с газов инжекцион.Някой от вас колеги извеснилисаму тези магии.

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #8 on: 17-09-2011, 22:19:10 »
Ами едно приятелче има целика и е сложил по-големи инжектори на мотора но е с нормалната бутилка газова и върви като тъкава с газов инжекцион.Някой от вас колеги извеснилисаму тези магии.

Дори и за газовото са измислили тунинговане да стане 200+

• Новак
  • *
« Reply #9 on: 18-09-2011, 10:09:04 »
Аз съм доволен от ФОБУС газов инжекцион на 70 000км сменям филтри и карам. Има много значение кои ти я слага е и качеството на материалите. Не си слагаи със симилатор само ще ти отрови нервите.  :)
Какво ще рече симилатор?

Online dream

• Новак
  • *
« Reply #10 on: 19-09-2011, 18:38:28 »
И аз съм с газов инжекцион на Фобос абсолютно никакви забележки нямам до сега само карам.Една смяна на свещи,кабели и въздушен филтър съм направил до момента.Страшно съм доволен единсвената свясна инвестиция в колата до момента е ГИ.

Offline djemodj

• Загряващ
  • **
« Reply #11 on: 19-09-2011, 19:33:29 »
Има една черна кутйка дето слагат вместо компиутъра за ГИ. Но има и гърмежи от време на време а и колата невърви както трябва.

Offline toshe

• Напредващ
« Reply #12 on: 19-09-2011, 19:45:08 »

Дори и за газовото са измислили тунинговане да стане 200+
[/quote]
Браво измислихте най-евтиният тунинг. Излива се гориво с кофа и колата става много коне и литва. Големи инжектори и всичко е на ред, даже може да се сложат и големи за бензина и пак ще литне. За да се изгори дадено количество гориво трябва и кислород, и да накараш горивната смес да влезе в горивната камера, и да изгори до край всичко, ама да е бързо и да излезе през ауспуха пак бързо
« Last Edit: 19-09-2011, 19:47:18 by toshe »

Offline Sunny_8

• Новак
  • *
« Reply #13 on: 28-09-2011, 16:09:58 »
А предложение в Пловдив каде да слагаме ГИ ? И аз имам мерак да и сложа но искам да стане добре аз имам БРЦ обикновенна на другата кола от която не сам много доволен, прекалено голям разход дава за 1.4 кб мотор някаде кам 13-14 градско.

• Новак
  • *
« Reply #14 on: 30-09-2011, 16:17:05 »
Да се похваля, вече имам ГИ. Дано всичко да е точно. :h:

Offline Sunny_8

• Новак
  • *
« Reply #15 on: 30-09-2011, 17:57:22 »
Колеги искам да ве помоля за съвет, обиколих няколко газаджий и ми предложиха следните варианти:
1. Фобус ГИ за 1000 лв с керамична рейка.
2. MG Motor Gas пак ГИ пак за по 1000 лв .
3. И БРЦ за 900 лв.
Всички са с кръгла бутилка на мястото на резервната гума. Кой според вас е наи подходящият вариант или предложете вие нещо всяка информация ще е доста полезна. Сищо така се интересувам как сте сложили газовите ботилки в багажника, че на мене ми се струва доста тясен и друго място различно от резервната гума ми се вижда почти невъзможно но все пак не сам специалист искам да проуча всички варианти  ;)

Offline djemodj

• Загряващ
  • **
« Reply #16 on: 30-09-2011, 19:21:57 »
Виш сега значи 90% от хората си хвалят газовите. Моита е ФОБУС и съм много доволен но зависи от маисторите щото 2-ма мои колеги имат същите но много се оплакват посточнно са в сервиза. Моита я монтираха в Горна бания а техните някаде в едно село на излизане от София. Но поне на ФОБУСА имаш възможност да избираш 3 режима на работа икономичен, нормален и спортен. НО ВСЕ ПАК ДРУГИТЕ МОГАТ ДА СА ПО ДОБРИ И ВНИМАВАИ ПРИ КОИ МАИСТОР Я КАРАШ.

• Новак
  • *
« Reply #17 on: 01-10-2011, 14:23:33 »
Вярно зависи много кой ти я слага слушал сам че Фобус са добри, един колега е с такава и е много доволен. Аз все още нямам кой знае каква база за сравнение че имам 300км на газ, а относно това дали да ти е на мястото на резервната гума според мен няма смисъл ако искаш пробвай да извадиш гумата и да я сложиш в багажника да видиш колко е грозна гледка, моята бутилка е в дясната страна на багажника 28 литра е и имаш място и за багаж. :h:

Offline cybern

• Новак
  • *
« Reply #18 on: 12-11-2011, 18:23:24 »
А аз да попитам къде са ви сложили превключвателя газ/бензин по таблото ?

• Новак
  • *
« Reply #19 on: 13-11-2011, 14:49:14 »
Моят е под вратката за силата на осветлението на таблото.