Author Topic: Как да затъмня всички стъклата?  (Read 4765 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline babaitTopic starter

• Новак
  • *
Идеята четох някъде, че ако си направиш колата инкасо ставало и е законно? дали е вярно ? и ако е вярно ко трее да я направя за да стане инкасо ? фирма има която може да ми я направи инкасо ама кво се изисква ?
« Last Edit: 11-01-2009, 12:07:59 by chef4o »

Offline user

• Напредващ
    • quick auto zone
Изискват се пари или охранителна фирма.....
Бързите кучки са генератор за гащи
http://www.youtube.com/watch?v=JScH_5dSKzw
имаш 0 съобщения, 2 са нови.

Offline babaitTopic starter

• Новак
  • *
е как се прави кола инкасо аз говорих с човека собственик на фирмата и той ми каза само да разбера как може да се направи кола инкасо и ще го направим ама ме интересува тва вярно ли е за инкасото ?

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Такаммм като се пише по някой въпрос е хубаво първо да се информираме за значението на думичките :)
Та понеже аз съм просто копеле и на мен грам не ми беше известно какво по дяволите е инкасо, реших да намеря значението на думата :) Иначе си говорим на изуст :)
Та... инкасо е "събиране на суми срещу документиналичните пари и ценни книжа в каса"
Демек.. тва са коли, които прекарват кинти (като тези на СОТ и банките)...
Един вид не е като да си пребоядисаш колата от червена на черна :) Процедурата е сложна, трябва да имаш фирма, или колата да СТАНЕ част от фирма, която се занимава с охранителна дейност или дейност, свързана с пренасяне на пари :) Един вид, шансовете да регистрираш таква кола отпадат почти изцяло... Сигурен съм, че име сериозни изисквания за такъв ТИП автомобили и едва ли може всеки автомобил, особено спортно купе, да бъде озаконено като инкасов автомобил.
Та... по тази логика планът ти трябва да се окаже неизпълним :) Отиваме на варианта с връзки и много пари :) Който обаче едва ли те устройва, щото съм сигурен, че говорим за неприлично много пари  :)
По-добрият вариант е да си изкараш медицинско от очен лекар и да ти позвоялт затъмнение на предните стъкла с 5%, което не е много, но на фона на фабрично тонираните предни стъкла ще е доста ефектно, а и наистина ще предпазва от вредните лъчи... За задните вече ясно- правиш квото си искаш :)
« Last Edit: 11-01-2009, 01:57:40 by chef4o »

Offline Vancuver

• Напредващ
  • Въйййй... :D
Ако не ме лъже паметта според закона, за да стане кола инкасо, трябва да е бронирана.

П.П.

Мен повече ме интересува как мога да си издам разрешително за бойно оръжие?
« Last Edit: 11-01-2009, 02:18:43 by Vancuver »
Панко наш герой! :PP

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
чакайте ся за кво говорим тук темата се казва "Как мога да си затъмня стъклата?" а говорим за съвсем други неща колега пускай правилно темите който те интерисуват за да има адекватни отговори по въпроса ;) Отностно затъмняването на стъклата лесно е трябва ти само фолио и се почва :)

Offline banderasz

• Загряващ
  • **
чакайте ся за кво говорим тук темата се казва "Как мога да си затъмня стъклата?" а говорим за съвсем други неща колега пускай правилно темите който те интерисуват за да има адекватни отговори по въпроса ;) Отностно затъмняването на стъклата лесно е трябва ти само фолио и се почва :)
То това с почването е хубаво,само дето аз почвах поне 3 пъти  ;) и накрая дадох 50лв и опаааа готово  :aha:

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Какви 50 бе ? Тука навсякъде правят между 15 и 25 с тяхно фолио.

хмм тва си е оферта тук в Пловдив ми искаха 200лв за задното стъкло и малките прозорчета  :haha: След което си взех фолио и си ги направих сам сега чакам да се стопли и ще направя и на тази че нямах време и съм сложил само на малките и за 7лв и 2часа си имаш затъмнено задно стъкло (както и малко повече нерви, но си струват)

Offline Mickey

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
а понеже днес подехме спор - сега последно по закон имаш ли право да затъмниш ИЗЦЯЛО задното стъкло?

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Абсолютно ДА, ако имаш странични огледала

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
а понеже днес подехме спор - сега последно по закон имаш ли право да затъмниш ИЗЦЯЛО задното стъкло?

Миме защо сега последно то си е позволено от доста време насам тва, че някой куки се заяждат го правят само защото няма какво друго да измислят. Говорил съм с 2ма познати полицай, който са ми казвали ако някой ти прави пробле за затъмнено задно стъкло зачи се заяжда с теб!!! Няма закон който да ти го забранява освен при някви изключения ;)

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Мда, предполагам ако сложиш 110% затъмненно ще се заядат, само незнам как се прави повече от 100 :cheezy:. Няма проблеми, нали ви обесних мойте бяха затъмнени на 85% преди да махна фолиото (ся ново ще слагам), никой никога не ми се е заяждал. Мен лично много ме кефи, никой не ме вижда, понеже и доста излегнал стоя на седалкатам, но маневрите на заден сами малко проблем, особено вечер, видимост нулева, кефа си има цена.
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се
ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на
автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на
прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките
автомобили
, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на
огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

Offline StyLuS

• Напредващ
  • Предател
Като ми докараха елантрата си беше със затъмнени стъкла отстрани и отзад. Очаквах да се заядат с това като ходих да я регистрирам, ама се оказа че няма проблем !! Не че после не ме връщаха 2 пъти за други работи ама както и да е .......
Mercedes E200 '93
Chrysler GrandVoyager 3.3 LX '99

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
Аз се фанах с едно приятелче и двамата направихме задния прозорец и двете малките страничните със фолио. Лудницата е пълна .... нищо се не вижда  :verycool: Страничните станаха лесно , обаче задния , мамка му и мръсна , е объл като яйце изпотихме се докъто го облепихме :) иначе като инвестиция е много ... нискобюджетно има няма 8 лева за 2 ролки фолио :) незнам кво предпазва и такива работи , ама отвънке е много яко :)

Offline nikito

• Загряващ
  • **
Отг:Как да затъмня всички стъклата?
« Reply #15 on: 29-09-2009, 17:55:50 »
Относно затъмнението на предното стъкло с 5 % само документ от очен лекар ли е необходим или има и други глъпости , все пак всеки може да си го изкара тоя документ а не се виждат често коли със затъмнени предни стъкла . И дали не е възможно ако имаме много голям проблем с очите да си ги затъмним примерно с 10%  :cheezy:

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #16 on: 03-10-2009, 09:50:31 »
Тогава просто те свалят от колата, т.е. нямаш право да шофираш, ставаш опасен, точка. Живота е жесток, ама би било по-кофти някой с перде на предното стъкло да кара йз центъра :cheezy:, те хората и без да са йм затъмнени и с биксенони пак не виждат другите коли, представи си със затъмнено предно стъкло :roll:
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Offline nikito

• Загряващ
  • **
« Reply #17 on: 25-10-2009, 10:14:06 »
Вчера бях на гости на чичо ми ,който е полицай ,и ми каза че предното стъкло не може да бъде затъмнено, само страничните ... Даже правили проблем за фабричното туниране. Това не е по темата, но ми каза че е забранено и да се кара с халогени ако няма мъгла  :confused:

Offline wtf

• Напредващ
« Reply #18 on: 25-10-2009, 11:53:30 »
Вчера бях на гости на чичо ми ,който е полицай ,и ми каза че предното стъкло не може да бъде затъмнено, само страничните ... Даже правили проблем за фабричното туниране. Това не е по темата, но ми каза че е забранено и да се кара с халогени ако няма мъгла  :confused:

това за халогените е вярно все пак това им е предназначението да се пускат при намалена видимост

Offline PlevenMafia

• Напредващ
  • EH 8443 BK
    • http://nepipai.hit.bg
« Reply #19 on: 25-10-2009, 20:25:09 »
Реша ли да ги затъмня, ще го направя. Тия закони щом не се спазват от служителите на закона (полицаи и военни), тогава защо ние да ги спазваме? Нали закона трябва да се спазва от всички, които имат лични автомобили... :h: :hater: :h:
« Last Edit: 25-10-2009, 21:52:18 by chonkov »
:h:  Бате Пухо, "Не, не се сравнявай с другите - дори да имат всичко, ти имаш повече!"  :h:

ТАМ КЪДЕТО СВЪРШВА ЗАКОНА ЗАПОЧВА ПЛЕВЕН!!!