Колеги имам си проблем с ламбда сондата.... по скоро предполагам че е от нея, поради ред причини... колата ми е на почти 200000 км. и изминах поне 20000 с огромен разход на масло...от което мисля че се е замърсила... разхода на гориво ми е около 10-11 на 100....( за рд1 1,6) определено и поне 30 коня са ми умрели заедно със сондата, което го разбрах като се качвах на други с 1,6 мотор... по някога усещам и нестабилна работа на двигателя...последното което направих е да измеря напрежението на сигналният сив на цвят проводник на сондата и ми даде 0,2 волта, и в тихите и при високи обороти без да се променя напрежението...което от своя страна значи че постоянно лъже компа че горивната смес е бедна
От всичко това съдя че сондата ми вече не е в час...и е задръстена здраво....само подгряването и е наред....
Сега съм решил да я сменя..евентуално с нова универсална, понеже е по евтина, или употребявана оригинална... интересува ме, някои от вас сменял ли е ламбда сонда, кой каква е сложил, Цена, и какъв е ефекта от тази подмяна...от кои магазини и марки са.