Author Topic: Нов луксозен автомобил от Hyundai  (Read 781 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline caesarTopic starter

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Hyundai показа първи образи от новата версия на своя флагман Equus.

Проектът е бил разработван под кодовото название Project VI. Продажбите на автомобила ще започнат в Корея още от следващия месец.

Най-голямата разлика с доксегашното поколение е това, че автомобилът вече ще бъде със задно предаване.

Целта на Hyundai e Equus да може да се конкурира с луксозните европейски и японски марки.

Новият Equus ще бъде по-голям от своя предшественик във всички посоки. Дължината му е 5160 мм, широчината 1900 мм и височината 1496 мм.

Автомобилът ще има два двигателя - V6 с обем 3.8 литра и V8 с обем 4.6 литра.

Колата ще има и специална „правителствена” удължена версия L, на която ще се монтира двигател с обем 5.0 литра.

Представителният седан на Hyundai ще бъде оборудван със всички познати системи за сигурност и комфорт, вкл. traction control, диодни фарове, нова спирачна система и др.

Предишното поколение Equus (познато на някои европейски пазари и като Centennial) се произвежда от 1998 г, като беше разработен съвместно с Mitsubishi и беше копие на японския модел на фирмата Proudia.

http://news.automedia.bg/read/5902.html

Offline Mickey

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
5.0  :whatever: и тука не пишат колко ше гори в сф и варна  :P

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
Докато не я видя на живо няма да казвам нищо...после ;)
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline Vancuver

• Напредващ
  • Въйййй... :D
На латински Еквус означава кон... Някой идея откъде идва името на модела?
Панко наш герой! :PP

Offline Spaidy

• Пристрастен
Ама тоя Хюндай май не се казва еквус, а екуус. Поне аз така го чета.  :blush:
На никой не правя евала!!! ;)

Offline Vancuver

• Напредващ
  • Въйййй... :D
Може и така да е... Де да знам. Понеже така се пише и на латински - Equus...
Панко наш герой! :PP

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
Момчета толквоа ли е важно името? вие ми дайте една такава красавица пък ... аз ще си я прекръстя :)
Наистина много добре ми изглежда количката ... макар и да не си падам по толкова луксозниавтомобили :)

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
Момчета толквоа ли е важно името? вие ми дайте една такава красавица пък ... аз ще си я прекръстя :)
Наистина много добре ми изглежда количката ... макар и да не си падам по толкова луксозниавтомобили :)

Киро, на мен ми прилича на красавец :P И аз не бих му простила ххахахахах...........много ми харесва :iloveu:

Offline Fusion

• Напредващ
  • HardcoreRacing
Хахаа ! Ася веднага го оприличи на самец :)  :cheezy: Естествено хубава е колата ама честно да си кажа аз не бих карал такова нещо ... не знам някак хич не бих се вписал в цялата гледка а и излъчването не е като за мене  :aha:
Plovdiv Brutal Hardcore

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane

Киро, на мен ми прилича на красавец :P И аз не бих му простила ххахахахах...........много ми харесва :iloveu:

Красавец или красавица ... няма значка :) аз също не бих си купил такава кола, ама ... ако ми подаря ще карам :) От какво си взех Купето ... тия големите коли не ме влекат въобще! Иначе ... четох разни работи май за този модел и ... добре звучаха :)

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.