Author Topic: Проблем, колата ми не работи на бензин??  (Read 1419 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline kalinskiTopic starter

• Загряващ
  • **
Как да разбера бензиновата помпа в ред ли е или не? Когато дам на контакт помпата определено не се чува да бачка. Друг проблем-възможно ли е някой насран майстор газаджия да е прекаснал помпата с някои клуч (реле)което аз не виждам? :whatever:

как да разбера дали има такава простотия!!
« Last Edit: 05-01-2009, 19:56:58 by kalinski »
Реставрация на Scoupe, бавно но качествено...

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
Ама ти винаги ли я палиш на бензин? Щото, ако я палиш и сега не иска, значи нещо е станало с помпата......Вдигни си задната седалка и дай на контакт, така ще я чуваш дали работи.....

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
Абе да ви кажа ... аз не съм я чувал моята помпа да издава някакви звуци ... :) ама пробвай това което Ася ти казва ... тя все пак си кара на газ и има някакви няблюдения :)

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

• Загряващ
  • **
Да Ася ясно но проблема е там че скупа го взех наскоро, а този от които го взех ми каза че 2 години го кара само на газ, пали и на газ
зиме, лете се така!
Между другото  скупа е карбуратор- 2 ри от тая "модификация"  :cheezy:  в форума... Абе работата е ясна - нова помпа и промиване на цялата горивна система барабар с резервоара  :@ .
« Last Edit: 06-01-2009, 17:49:06 by kalinski »

Offline Mickey

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
Сега с риска да кажа простотия - звука на бензиновата помпа не се ли чува като дадеш на контакт като съскане? поне аз така си мисля ...

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
аа тук трябва да се намеси някой който има Скупе като Фроста или друго поне аз така си мисля ;) :baha: :baha:

• Загряващ
  • **
Ами нищо не "съска". Като дам на контакт все едно си в църква  :cheezy:

Offline Mickey

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
ужас... пали свещичка  :P
Вярно е това,викайте Фроста !  :yes:

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
Да Ася ясно но проблема е там че скупа го взех наскоро, а този от които го взех ми каза че 2 години го кара само на газ, пали и на газ
зиме, лете се така!
Между другото  скупа е карбуратор- 2 ри от тая "модификация"  :cheezy:  в форума... Абе работата е ясна - нова помпа и промиване на цялата горивна система барабар с резервоара  :@ .

Карбуратора няма електрическа помпа в резервоара, а е с механична. ;)

Offline 4efo_1912

• Напредващ
несам сигурен но моето мнение по вапроса е че е отишла бензиновата помпа,щом е карана на газ нон-стоп.значи тая кола не е и помирисвала бензин.от което следва че всико е пресахнало.поне и аз скоро се разправяж с абсолютно същия проблем ,но не на моита кола. :whatever: даже дори да смениш бензиновата помпа пак не е гаранция,(сега несам мн запознат но казвам мненията на маистора)защото може и дюзите да са запушени. :)

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
Фростееееееееееее ... помагай бе човек :) тука за Скуп се говори :) няма друг който повече да я познава тая кола! :)

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline Spaidy

• Пристрастен
Освен бензиновата помпа 100 % ще са ти запушени и дюзите. Преди да налееш бензина е добре да промиеш цялата система от резервоара до дюзите.
На никой не правя евала!!! ;)

• Загряващ
  • **
Освен бензиновата помпа 100 % ще са ти запушени и дюзите. Преди да налееш бензина е добре да промиеш цялата система от резервоара до дюзите.

Дам то това е ясно защото иначе сичко се обезмисля..(нещо като да пикаеш срещу вятара и да не са "накапиш"  :cheezy:

• Загряващ
  • **
Благодаря ви за това че обърнахте внимание на проблема ми, утре почвам да свалям сичко - резервоари, карбуратори и т.н. А сега е време темата да отиде в кошчето :)

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Бре чакайте, никво кошче, трябва да сме в течение. Сега засядам пред компа, 3 дена бачках по 12 часа нон-стоп по дзверо. Ей сега ще помисля :cheezy: че имам спецификациите на МК2.
« Last Edit: 08-01-2009, 20:33:07 by Deacon Frost »
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Offline hyundai3016

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
ееехе щом Фроста се появи значи положението е под контрол..... :mighty: :h:
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

Offline pampo11

• Пристрастен
Колега взимаш един уред които мерим ток даваш на контакт и гледаш дали идва ток така може да провериш дали работи помпата ако е ел. но не забравяй че като дадеш на контакт има ток няколко секунди :hater:

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Нии с колега си говорихме на скайп, тъй че закърпихме положението. А относно помпана, би трябвало да е електрическа и да е в резервоара, под задната седалка.
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Дръжте н итука в течение кво става :)

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
Ако има някъкви болежки обаждай се колега...моята бензинова помпа ми даваше някакви дефекти и се оказа че са платна...Но щом си на гази е карана само на газ значи цялата помпа е дала фира...Клапата,платната,вакуум регулатора и.т.н....Моя съвет  е:Като направиш промивката и смениш помпата вземи си комплект за ремонт на карбуратор(според модела и годината) и подмени каквото трябва...другото по сигурно нещо за да няма проблем е :Свали целия карбуратори като махнеш гумички и платна го накисни за 12 часа в бензин или спирт за горене...след това го разглоби и подсуши(да време ще отнеме )но така аз си поправих проблема на едно Нисанче...Успех ;)
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline Gospodarq

• Напредващ
Доколкото съм чувал. Това с помпата е честро срещан проблем при колите, карани на газ. Проблема идва от това, че маркуча за обратно вращане на горивото в резервоара (това което не е изгорено от двигателя) е доста по малак от този който вкарва горивото в двигателя. Ако Газаджията не е направил помпата да се изключва, те върти нон стоп и тай като отточната траба няма дебит, помпата е в критичен режим.

Въпреки че незнам, мойте от БРЦ като ги питах, казаха, че няма да ми спрат бензиновата помпа, като колата включи на газ.

Мога да пия и без да се забавлявам.....

• Загряващ
  • **
Раотата е мн зле всички горивни маркучи са затла4ени и имат няква тапа от мазго4и... Карбуратора не знам на кво дередже е още щот не съм стигнал дотам но се питам едно, как да промия горивопровода от резервоара дооооо двг-то ?? или тряя сменям си4ко

Offline pampo11

• Пристрастен
Колега пробва ли с въздух да ги издухаш или маркучите са се раздули :aha: :hater: