Author Topic: Бубина ?  (Read 639 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Danny_FlirtTopic starter

• Напредващ
Бубина ?
« on: 26-03-2011, 19:48:33 »
Колеги днес ме предаде красавицата и реших да пиша тук,понеже имам противоречиви мнения по въпроса.Значи докато си карах припука нещо.Аз спрях тругнах да я форсирам,но няма мощтност припуква на ниските обороти.Ускорява от 0-40км за две седмици.Мени оборотите и звучи много странно на място и в движение.Запалих колата и в започнах да вадя кабелите от бубините един по един.На първите два всичко е наред с искрата,но на вторите искра почти няма.Моя майстор ми каза,че едната бубина е умряла.Питането ми е дали това е найстина проблема,на някой случвало ли му се е и каква е цената на нова или втора употрепа.     

Благодаря предварително ! ! !
Ерекцията,не се брои за личностно израстване :)

Online vexxx

• Напредващ
Re: Бубина ?
« Reply #1 on: 26-03-2011, 21:41:55 »
Значи моята история с с бубината е следната:Карах си колата на пред на зад и нямаше проблем,спрях я за 2,3,4 часа (да отбележа,че валеше дъжд) незнам намокри ли се какво стана,но отивам паля я и когато запали се чуваше все едно нямам 1 гърне,и си викам бах мааму,каде съм пръснал гърнетата и давам задна,потеглям давам газ но уви не се изтелва :Х аа тука има 1 работа,Спирам на стоп-а за да се огледам и усещам,че колата иска да гасне,затова си я изфорсирвам и се молех да не угасне поне до вкъщи(добре,че живея на близо) и така с зор закарах до нас и я оставих.На другия ден отивам паля същата работа,извиках майстор защото трудно ще е да я закарам при него,замери ми бубината и тогава се разбра,че проблема е от нея.Следователно се изръсих 150 лв за нова,незнам дали цената и е толкова,уж с отстъпки ала бала ама толкова ми дойде,но поне сега си върви :) става въпрос за  RD-ka  :h:

• Напредващ
« Reply #2 on: 26-03-2011, 22:12:20 »
Дам,забравих да отбележа,че и при мен го има звука с гърнето.Имам чувството че се е пръснало.

Online vexxx

• Напредващ
« Reply #3 on: 26-03-2011, 22:44:55 »
Еми свали бубината иди някой да ти я замери,трябва тока да е еднакъв,пък ако не е тряа нова,пък може и друг да е проблема нз  :h: :h:

• Напредващ
« Reply #4 on: 27-03-2011, 10:02:53 »
Захващам се веднага,че няма време.Яд ме е само,че се готвех за протеста днес а се прецака вчера.Но нищо здраве да е случват се и такива неща.Мерси за отзива.  :yes:

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #5 on: 27-03-2011, 10:26:42 »
Бобината е една, интересно само как се замерва :)

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #6 on: 27-03-2011, 10:37:48 »
Защо преди да сваляш - купуваш бобини,не видиш дали дава искра до всички цилиндри.
взимаш една свещ и един здрав кабел,в който си сигурен ,че е наред.Доближаваш свеща до корпуса на двигателя(маса) и въртиш стартета и гледаш дали дава искра.
След това пробваш за всички цилиндри.
Ако дават провери тогава кабелите по същия начин.Може някой да е пробил.
Ако и с тях е наред отвии свещите.Може да има някоя зацапана.
Нормално е да ти гърми като пробито гърне при положение ,че работи на 2-3 цилиндъра.
« Last Edit: 27-03-2011, 10:38:29 by stutsi »

• Напредващ
« Reply #7 on: 29-03-2011, 19:31:50 »
Колега пробвах тези варианти,свещите по принцип трябва да ги сменя,кабелите са добре,но четвърти цилиндър си почива.Най-сигорно ще е да отида до Колос да ми направят една диагностика за да съм сигорен преди да сменя половината части без да е нужно.въпреки,че свещите са за смяна не мисля,че може да рухне от веднъж така.Ще мина през Колос и ще пиша после да споделя,каква е диагнозата.   :yes:

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #8 on: 29-03-2011, 19:42:54 »
А дава ли искра на 4-ти цилиндър?

• Напредващ
« Reply #9 on: 30-03-2011, 20:04:16 »
На кабела да,само че като запаля колата и дигна лулата няма промяна в работата на двигателя.
« Last Edit: 30-03-2011, 20:05:11 by Danny_Flirt »

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #10 on: 31-03-2011, 06:11:17 »
Ми свали свещтта.
Сигурен съм ,че е цялата омаслена и така...
Почисти я ама дано не е това което изглежда

• Напредващ
« Reply #11 on: 01-04-2011, 22:06:24 »
Днес ходих на диагностика - 36лв.  И стана ясно,че съм за смяна на свещите и бубината.Първи и четвърти цилинрър не работят.Причината е че не съм сменял отдава свещите в което съм сигорен,че са на поне 30-40000км.,което при колите с газов инжекцион е задължителна смяната.Свещи на 12000км. и въздушен филтър на 3000-8000км. Не го запомних научно,но общо взето свещите бяха много зле и са разказали играта на бубината.Сега ще я последва лечение :)
« Last Edit: 01-04-2011, 22:07:36 by Danny_Flirt »