Author Topic: За размера на тръбите на генерацията  (Read 805 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sofiaboyTopic starter

• Новак
  • *
  • HYUNDAI - DRIVE YOUR WAY
Колеги, дайте да решим тази дилема един път завинаги. Значи кой е най-добрият размер тръби на генерацията? Да решим кои са най-добрите размери за двата двигателя 1.6 и 2.0. Всички мнения ще са от помощ. Някои казват 57мм, други 63мм, кое е по-добре?
HYUNDAI COUPE FOREVER!!!

Offline kalokasa

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
Според мен 63 е по добрия вариант колега но аз примерно съм с 2х40 с тенденция като туря турбо кит да се подобри и звука и малко коне да се качат.

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Никой от нас не може да каже кой е "по-добрият" вариант, защото ако сте чели малко за изпускателните системи ще знаете, че всичко е МНОГО сложно за изчисляване. Имайте впредвид, че ако сложите прекалено голям размер тръба ще се получи обратният ефект, защото газовете ще излизат под по-малко налягане и ще падне компресията...така че не трябва да се прекалява, а и моето лично мнение е, че над 55мм няма смисъл да се слага и не се знае дали няма да стане по-зле.

Offline Filip(M)

• Пристрастен
това трябва да се говоти с хора ребиращи от това . Цанко е прав понякога няма ефект от по големи тръби :) ,всичко си зависи от тунинга на двигателя ако си само с Спортен филтар и сменяш генерацията мисля че само махането на катализатора и някой от задните резонатори и крано гарне ще има по - голям ефект от , по-голямата тръба :) Има си хора за тази работа да си сметнат всичко такаче да върпи повече не само да ръмжи и да дразни :) .Личено мнение  ;)
Колкото повече толкова повече!

Offline kalokasa

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
Колегата може би въпроса ти не е зададен правилно и колегите отгоре ти отговориха много правилно.При мен лично засега е направено с цел да ръмжи повече с 2х40 и 2 спортни гърнета но ако туря турбо и колектор който вече имам и ще се вдигат и конете повечко  :yes:

Offline Златко

• Напредващ
Аз съм с 63 мм и съм доволен, усеща се че колата диша по лесно. С 2 крайни гърнета съм. Не е важно само колко мм ще е самата тръба, от по голямо значение е какво има пред нея и колко мм е тръбата към входа на крайните гърнета . Ако имаш интерес за някакви интервенции ми пиши лс.

Offline XeonZone

• Напредващ
А аз искам да попитам какво е ФИ'то на тръбата на крайното гърне на 1.6 двигател,защото мисля да взимам друго.