Author Topic: Катализатор  (Read 2211 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline V.I.P. AssyaTopic starter

• Пристрастен
Катализатор
« on: 02-01-2009, 22:27:11 »
Колеги и колежки ауспуха ми смърди на гадория, като на развалени яйца това е от катализатора..........Някой може ли да ми каже - да се изтърбуши или да го махна. И ако се изтърбуши ще бръмчи ли гадно?

Offline Gospodarq

• Напредващ
Отговор на: Катализатор
« Reply #1 on: 02-01-2009, 22:42:34 »
То се слага една друга джаджа (резонатор ако не се лъжа) и колата почва да мърка като коте ;)

Мога да пия и без да се забавлявам.....

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #2 on: 02-01-2009, 22:46:52 »
То се слага една друга джаджа (резонатор ако не се лъжа) и колата почва да мърка като коте ;)

малко трудно се слага друго там защото колекторите са от чугун  ;)

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #3 on: 02-01-2009, 23:00:07 »
Ася, влизай в клуба на заявилите желание за колектори и направо поръчваме 4 комплекта! със сигурност ще изкярим яка оферта за 4 комплекта колектори!

• Пристрастен
« Reply #4 on: 02-01-2009, 23:08:43 »
Ася, влизай в клуба на заявилите желание за колектори и направо поръчваме 4 комплекта! със сигурност ще изкярим яка оферта за 4 комплекта колектори!

К`ви пари може да са тези колектори горе-долу?

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #5 on: 02-01-2009, 23:10:05 »
ем 80-ина долара са самите колектори.. доставкаат може да я бутнем до към 70 долара сигурно за 4, та идват 150 долара... тва са колектори, гарнитура и мека връзка... После трябва малко кривене, та с работата ше дойде към 350 лева

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #6 on: 02-01-2009, 23:14:13 »
мда айде всички да се организираме така и така ще всеки рано или късно ще си вземе колектори нека поне да изкярим за едни "lambo doors"  :h:

Offline elidiangelo

• Напредващ
  • heavy metal thunder
    • facebook
« Reply #7 on: 02-01-2009, 23:15:27 »
а нов катализатор ако се вземе - колко ще се върже?

аз все още не знам какво да правя с тая ситуация и затова съм на стенд бай по въпроса...
We sold our souls for Rock 'n' Roll !!!
\m/

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #8 on: 02-01-2009, 23:16:07 »
колектори + катализатпр - 1700 лева, доколкото ми е известно :cheezy:

Offline elidiangelo

• Напредващ
  • heavy metal thunder
    • facebook
« Reply #9 on: 02-01-2009, 23:32:55 »

даааа бе, не звучеше ли по-скоро като 700-800???   :shock:

ако е така аз няма кво да седя и да мисля кво да правя - то си е ясно....
We sold our souls for Rock 'n' Roll !!!
\m/

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #10 on: 02-01-2009, 23:49:20 »
даааа бе, не звучеше ли по-скоро като 700-800???   :shock:

ако е така аз няма кво да седя и да мисля кво да правя - то си е ясно....

Найстина са 1700лв (комплект) затова чиста работа си е предложението на Стефан  :mighty: :mighty: :mighty:

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #11 on: 03-01-2009, 10:28:34 »
700-800лв са некви универсални за 500 модела. Оригиналният си е 2 бона както и да го гледаш :)
И аз заявявам колектори! :)

• Пристрастен
« Reply #12 on: 03-01-2009, 20:04:44 »
Ми...........колеги какво да Ви кажа........ :)

Днес доста се интересувах за тези катализатори, колектори и т.н. простотии и чаркове.......... Цялата история се оказа, че съм попаднала на ш***на газ. Мъжа ми кара Хюнди на бензин умишлено преди час и няма ядове - не мирише изобщо.....

Offline banderasz

• Загряващ
  • **
« Reply #13 on: 10-01-2009, 19:04:15 »

има и по евтин вариант за катализатора пак от EBAY пак оригинален с и без колектори.За който иска де
http://motors.shop.ebay.com/items/Parts-Accessories_Car-Truck-Parts-Accessories__W0QQPartQ2520TypeZExhaustQQExhaustQ2520PartQ2520TypeZCatalyticQ2520ConvertersQQMakeZHyundaiQQModelZTiburonQQQ5ftrkparmsZ72Q253A727Q257C65Q253A12Q257C39Q253A1QQ_fcsfcZ0QQ_trksidZp4506Q2ec0Q2em245QQ_verZ4?_fpos=&_fcid=34&gbr=1
добавяйте и около 100-150$ доставка
« Last Edit: 10-01-2009, 19:05:16 by banderasz »

• Пристрастен
Отг:Катализатор
« Reply #14 on: 23-03-2009, 13:21:10 »
Стига вече игра на онче-бонче... Вече нямам катализатор :# Докато се чудих дали да го махам заради еко норми, дали да го оставям - мирише от газта или не... Край на мъките... Сега съм повече от доволна :hater:

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #15 on: 23-03-2009, 13:38:05 »
Асе спокойна, тия еко норми са пълни измшльотини, изобщо да не те тормози съзнанието.
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Offline tonkata28

• Новак
  • *
Катализатор
« Reply #16 on: 10-04-2009, 15:00:21 »
Здравейте колеги!Днес ходих при един майстор за да ми барне "нещо" по катализатора.Аз исках да го махне или да го изтърбуши(или както му викат тук "да го счупи").Той ми вика, че най-добрият вариант е да го махне и да сложи резонатор на негово място. След това някакъв се подаде от канала и вика "Ама това Хюндай ли е? На тия са им вертикално разположени катализаторите и сега нямаме подходящ резонатор". Аз им викам да го търбушат и да го слагат пак, обаче човека вика че дрънчало много гадно. Ако се махнел и не се сложи резонатор, пак дрънчало. Та въпроса ми е верно ли дрънчи(някаде под скоростния лост) или да слагам резонатор...щяло да ми струва 140 лева и ако счупел някой от болтовете дето държат колекторните тръби трябвало 2 дена да е при него колата. Има ли такъв филм? Посъветвайте ме какво да правя. Лошото е че тоя уж бил най-добрия тук и ако той ме цака , другите хептен ще ми го забият.  :cheezy: Благодаря
По-добре малък, мой и отпред, отколкото голям, чужд и отзад !

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #17 on: 10-04-2009, 15:07:53 »
Аз им викам да го търбушат и да го слагат пак, обаче човека вика че дрънчало много гадно. Ако се махнел и не се сложи резонатор, пак дрънчало. Та въпроса ми е верно ли дрънчи(някаде под скоростния лост) или да слагам резонатор...щяло да ми струва 140 лева и ако счупел някой от болтовете дето държат колекторните тръби трябвало 2 дена да е при него колата.

Ако не се сложи резонаторно наистина се чува лек метален звук, но чак много да дрънчи...не е така. Много пари ти иска за резонаторно гърне, направо си е жив обир това. Проблема е, че ако не сложиш резонаторно ламбда сондата може да ти изгърми след като покараш известно време. Затова или си сложи резонаторно или направо си смени колекторите със спортни (аз лично съм се спрял на втория вариант, но чакам малко по-светли времена). Успех!

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #18 on: 10-04-2009, 16:23:17 »
Колега аз съм със същия проблем който имаш и ти...Разреших ги като просто изтърбуших катализатора...Няма никакво дрънчене...Лек метален звик който в моя случай си отива адски със звука на гърнето ;) ...така че търбуши и тва е...А иначе за 140лв нови гърнета мога да ти намеря...Не давай толкоз много за нищо...кажи им да  къртят и да не дават акъл... Иначе по въпроса с резонаторното гърне...по добре недей...както каза колегата гърми ламбда сондата заради факта че няма какво да "умекоти" температурата и налягането на изгорелите газове...а тя не е пригодена за това...не е никак евтина като за Скуп затова  казвам за последно:Търбуши катализатора...Успех!!!
« Last Edit: 10-04-2009, 16:25:56 by Delane »
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline tonkata28

• Новак
  • *
« Reply #19 on: 10-04-2009, 16:25:21 »
 :#Благодарско момчета.....утре ще му я карам да го изкорми, пък ако не ми хареса ще му търся колая :#
По-добре малък, мой и отпред, отколкото голям, чужд и отзад !