Poll

Добре ли е да си сложа 4ип тунинг ?

Да
72 (78.3%)
Не
20 (21.7%)

Total Members Voted: 92

Author Topic: Чип-тунинг !  (Read 9877 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
Re:Чип-тунинг !
« Reply #100 on: 08-10-2010, 15:19:51 »
Адаш от една страна си прав за чипа .. но има верни неща и от колегата Трошко..  Тези неща ги проучих още преди 2 години .. Говорил съм и със тунинг фирми .. естествено по телефона и не от рода на Лион тунинг хахах .. както и да е .. темата е интересна . Очакваме резултати от чипа :)

Offline vorros

• Новак
  • *
Чип-тунинг
« Reply #101 on: 21-10-2010, 11:04:51 »
Адаш  , той колегата писал ама не чел :) , както и да е.По голяма случаиност или курйоз да го наречем се срещнах с едно момче , казва се Емилиян!Много е в час пича ама наистина много и за купетата чипа  при него е около  :h:150лв и момчето е от Варна!Да не го наричаме чип ами (РЕМАП) телефона му е 0885158243 !Казвате само .че Николай Мечока ви е дал номера и сте вие!На мен ми излезе да го наречем малък проблем и тази манипулация ,ще се извърши зимата ,като се върна!

Когато публикувате в дадена тема,моля,не променяйте заглавието и !
Мод

Уффффф пак нещо сам объркал!Извинявам се!!!
 :sorry:
« Last Edit: 25-10-2010, 15:39:06 by vorros »
Бързото каране , е като секса , всеки си МИСЛИ ,че е добър в него!!!

Offline smaxnatiq

• Новак
  • *
Re: Чип-тунинг !
« Reply #102 on: 30-11-2010, 02:27:11 »
несе чудете ами отиваите в бургас при 1 човек ще ви дам номер и скйпе му 2000 лева турбо + работа + софтуера с сичко слагави го купе 2.0ка мотор става от 136 конq става около 200 конq 1.6 мотор около 155 конq и сичко ви е наред 0.4 0.5 бара не повече и нqма да имате проблеми и с мотора неви трqбват тиq чипове

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #103 on: 30-11-2010, 06:51:25 »
OMG тва е човека !  :yes:

Offline kalokasa

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
« Reply #104 on: 30-11-2010, 12:41:26 »
То хора такива много ама кой колко разбира не е ясно  :yes:

Offline tsanko5

• Новак
  • *
« Reply #105 on: 11-12-2010, 13:30:43 »
Адаш, Цанко от Шумен 5420, ако се сещаш.По темата: изчетох всичко написано. По принцип всеки е прав за себе си...Но за едно имате единогласие- за какъвто и да е тунинг триабват пари. Да говория по същество: купето го взех от Лихтенщайн от специализирана фирма с документи за това което е правено по него. Отделно допълнително: клапан за налягане на горивото; високо дебитна горивна помпа, отделен чип дето лъже ламбдата,К&Н филтър, сменена изпускателна генерация без катализатор, гързане, ре-мапнат чип които е настроен на 100 октана +за всички останали до тук промени, бензин 98+добавка БАРДАЛ,масло Ксенум Рейсинг-мат официално представителство в БГ което и за Балканите също,сменен съединител, окачване, спирачки,и други неща които ми бяха направени от бившия механик на Стоян Колев и настоящ механик на 2-ния Републикански за юноши и завършил 3-ти на ВРЦ Булгариа тази година,които е от варна и кара ситроен, подготвян от този човек. Не съм търсил колко е мощността в момента само казвам че отидох при него тъй като той ми поддържа и другата кола-екс траининг ФОРД на Стоян Колев и му казах какво искам. той ми даде идея какво трябва да стане и как и се захвана за работа.Парите не са за обсъждане-за мен беше важен резултата на шосето където си тества тои колите и кудето се карат всички останали. Колата е направена да върви и да не става за смях пред други наточени от този клас. това е което мога да кажа. Ако турсите наистина резултати трабва да се вкарат пари. А май че от това което чета - ако може по тънко и безплатно и да сме наи добрите... Да ама не-както казваше един журналист, без да се обижда никой относно въпроса за парите. Имаш бол пари даваш и търсиш наи доброто.За мен сум доволен.

И по принцип който иска да кара спортна кола да си купи такава. Само че те имат доста скъпа поддръжка и не са 7.5 / 100 разход с газово. Аз лично си поръчах още една като ФОРДа ми. Само че му се кафя само събота и неделя когато съм БГ. Тунинга е само чесане на краста. По повод предното писмо забравих да кажа че и свещите ми са сменени и какво ли още не - просто ще забравя нещто. Затова пук резултата както казах за такъв тип ДВГ е доста добър и мен ме кефи. Разхода е около 9-11 градско като хулигансваш из града а на дълъг пут около 8.5-9.5 нормално каране без закачки. Само да ви кажа че преди около 5-6 год. имах СЕЛИКА Карлос Сайнц със сертификат за рали-може някои да сеща-колата беше само на едно Рали Златни тогава, един бизнесмен от Шумен я докара от Германия специално купена. Но после я продаде по различни причини. Та аз я купих-просто няма такава кола. След нея си купих и ФОРДа-също много гот. А наскоро карах и Субару ВРХ СТИ. Но си поручах друго. Това така просто между другото. Който има вузможност да си тунингова Хюндая за краста но ако искате нещо истинско просто си купете такова.аз моят ще си го оставя за сега за кеф. Бях решил да го продавам ама за сега се отказах-ще го дам на сина ми да му се кефи. Между другото цените са доста приемливи. Новото Субару ВРХ СТИ е около 80000лв а Форд РС е 82000лв ифициално докаран до БГ прз мотопфое само дето го поручвате от Германия, за БГ няма доставки. Иначе има и шкода Фабиа РС 1.4 / 180 КС турбо+чарчгер нова е кум 32000лв.
« Last Edit: 12-12-2010, 00:54:38 by chonkov »

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #106 on: 13-12-2010, 07:18:00 »
 :mighty: Прекланям се пред теб...
Само може ли един глупав въпрос?
Понеже гледам явно си по заможен човек,щом 80 000 100000 кинта не са много за теб,повечето от нас сме с по-скромни възможности.Как така един баровец който е имал състезателни коли ,поръчал си е новия самолет на Субару ,е как така този Г.зар се е метнал на РД2-ка с EVO мотор
Доколкото разбрах от профила ти двигателя ти е Еволюшан.И би ли направил една отделна тема за твоя звяр,щото предполагам ,че щом си баро е добре тунингован и да ни разкажеш там повече за това как си постигнал тунинга.Някои от нас имат слабост към подобни теми,а да не оплескваме тая  ;)
« Last Edit: 13-12-2010, 07:23:41 by stutsi »

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #107 on: 13-12-2010, 11:28:03 »
Сту, това с механиците не сме ли го чували някъде?!  :#

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #108 on: 13-12-2010, 14:10:01 »
Само не разбрах тоя последния голям пост кво общо има с темата... Ако е с цел да си покажем нещо, има раздел "моето Coupe" където може всеки да си се фука с колата и възможностите си на воля :) Тук обсъждаме чип-тунинга

П.П.: тва дето си го маркирал, че мотора ти е 2.0 Evo не значи, че си с мотор от Еволюшън, а с мотор от Evo версията на Coupe, което обаче е леко невъзможно, щото тя се предлага само за RD1... Така че нещо там не е както трябва :)
« Last Edit: 13-12-2010, 14:12:52 by chef4o »

Offline 1.6fx

• Напредващ
« Reply #109 on: 21-08-2011, 00:37:58 »
Не съм съгласен с тези които казват, че не си заслужава чипа за конете. При други коли чипа давал повече коне и т.н. Ами реално погледнато аз съм с 1.6 114 коня с един чип 12тина коня ставам към 126 грубо ... е тва са ти 10% от мощноста на автомобила. Малко ли е ? От друга страна пък се оптимизира и работата на двигателя. Тъй че който има парички излишни нека си сложи чипче. Отделен е въпроса, къде могат да направят работата като хората и тоя чип найстина да си бачка както си трябва.

Offline metodi1990

• Новак
  • *
« Reply #110 on: 04-05-2012, 10:24:07 »
Аз от известно време кореспондирам с един човек от "Автомобилен Форум Пазарджик", който се занимава с ремап-ване. Важното тук е да знаеш как ще се работи по компютъра като в наи лошия вариант ще ти качат готов софтуер (стандартен или един господ знае какъв) като така рискуваш да си прецакаш количката. Най-добрия вариант е човек с акъла си който знае какво пипа да работи по оригиналния ти софтуер и препрограмира върху него. Та така де този човек за когото приказвам изпраща файловете от компа до негови колеги в Германия като там се препрограмира (работи се по оригиналния софтуер) и се изпращат обратно чип и оригиналните ти файлове. Естествено преди всичко това се прави диагностика на двигателя (опасно е да се ремапва неизправен двигател) и ако всичко е наред се продължава нататак. Цените са нашенски, за купе рд1 и 2 - 200лв. За GK се оказа че са със много рядък тип електроника, имат 2 процесора с 2 флаш памети което усложнява нещата  :depress: но човекът ми каза че имат необходимата апаратура, в момента е подал запитване до колегите си от Германия за цената на услугата. Чакам отговор от него, като получа ще споделя. Поздрави !

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #111 on: 04-05-2012, 10:34:20 »
Най-добре се ремапва един мотор с дино колега,другото си е наизуст.

Offline metodi1990

• Новак
  • *
« Reply #112 on: 05-05-2012, 16:20:07 »
Аз от известно време кореспондирам с един човек от "Автомобилен Форум Пазарджик", който се занимава с ремап-ване. Важното тук е да знаеш как ще се работи по компютъра като в наи лошия вариант ще ти качат готов софтуер (стандартен или един господ знае какъв) като така рискуваш да си прецакаш количката. Най-добрия вариант е човек с акъла си който знае какво пипа да работи по оригиналния ти софтуер и препрограмира върху него. Та така де този човек за когото приказвам изпраща файловете от компа до негови колеги в Германия като там се препрограмира (работи се по оригиналния софтуер) и се изпращат обратно чип и оригиналните ти файлове. Естествено преди всичко това се прави диагностика на двигателя (опасно е да се ремапва неизправен двигател) и ако всичко е наред се продължава нататак. Цените са нашенски, за купе рд1 и 2 - 200лв. За GK се оказа че са със много рядък тип електроника, имат 2 процесора с 2 флаш памети което усложнява нещата   но човекът ми каза че имат необходимата апаратура, в момента е подал запитване до колегите си от Германия за цената на услугата. Чакам отговор от него, като получа ще споделя. Поздрави !

400 лв !

Offline 1.6fx

• Напредващ
« Reply #113 on: 14-05-2012, 13:52:51 »
начи за нашите коли чиповете са по 200 лева така ли ?

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #114 on: 14-05-2012, 17:45:01 »
Всичко зависи от майстора който прави чипа но за 200 лв. ще сие на наизуст ремапването с  данни от нета.

Offline metodi1990

• Новак
  • *
« Reply #115 on: 14-05-2012, 18:55:10 »
Напално достатачно.. все пак не караме ферари