Author Topic: RD 96-99 часовников проблем ...  (Read 2217 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline FusionTopic starter

• Напредващ
  • HardcoreRacing
RD 96-99 часовников проблем ...
« on: 26-12-2008, 07:35:28 »
Часовника ми в колата който има само 3 бутона са настройка изобщо не реагира на натискането на бутоните за смяна на час и т.н. то верно е малко глупав въпрос ама аз вече се видях в чудо ... някой може ли да ми каже да не би да пропускам да направя нещо или не знам и аз ... ?  :whatever:
Plovdiv Brutal Hardcore

Offline tonitec

• Новак
  • *
Това е масов проблем, проявява се при 99% от купетата. Един път го оправих като откачих акумулатора и помпах спирачките, но скоро пак се случи. Оправя се и като откача акумулатора, завъртя ключа на първа позиция (тази преди да светнат лампите) и така закача акумулатора. Успех!

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
Fusion, верно ли имаш три бутона :shock: и аз имам три хахаххх (шегувам се) :PP

Моя работеше, сега вече не :ohno: Незнам какво му стана. Не можах да го оправя, а и нямах време...Още си седи един час напред....ама май така ми е добре.......ако го оправя ще се бъркам хахахахаа........

Наистина, ако някой знае къде да го ръчна да каже, че да го оправя и аз........ ;)

Edit: tonitec Благодаря ти, ще го пробвам........:)
« Last Edit: 26-12-2008, 10:18:24 by chef4o »

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Да, моят също се настройва когато си иска, копчетата ми работят без никаква логика... Най-лесно е да се рестартира в 13:00 :) Просто в 13:00 откачате минусовата клема и я закачате пак сле дняколко секунди и имате работещ часовник :) Не е проблем, тъй като той е на 12h режим :P Успех

• Напредващ
  • HardcoreRacing
Благодаря за отговорите :) ше пробвам пък ... дано стане  :roll: много ми е чудно и особено като прочетох сега, че е масов проблем ... не знам
Plovdiv Brutal Hardcore

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Хихи и моя работеше като вземах колата, и известно време след това само копчето за Reset остана работещо. Засега номера с акумулатора работи безупречно, но смятам като се засека с един приятел жичкаджия да му го оставя да го оправи ако е възможно.
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Offline hyundai3016

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
хм като се замисля в началото и аз имах проблем с часовника...ама като се наложи да си почистя клемите на акомулатора и нещо май го събудих...
« Last Edit: 28-12-2008, 15:06:05 by hyundai3016 »
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

Offline kaha6uc

• Загряващ
  • **
  • Как да та забра'а, кат' не мо'а та запомна?
Моите пък още работят ... оО :confused:
- Пълен сток
Красавицата ми

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
и моят часовник не баца ... трябва да го пробвам това с клемите :) може пък да проработи ... щото в един момент премигваше ... което ме навежда на мисълта че не е прецакан тотално! :)

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline Mickey

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
аз си мислех,че и моя не реагира,но се оказа,че просто трябва да се натиснат МНОГО СИЛНО копченцата - и нямам проблеми с него  :yes:

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
аз си мислех,че и моя не реагира,но се оказа,че просто трябва да се натиснат МНОГО СИЛНО копченцата - и нямам проблеми с него  :yes:

при мен същия проблем, но след време се оправи от самосебеси :) Аз си го обяснявам така че при не използване на тези копчета (щото колко често ги натискаме 2ти годишо при смяна на времето) можеби хваща парх и кой знае какво абе просто се зацапват и от там идва проблема :)
"моята теория за относителността" :omg:

Offline hyundai3016

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

при смяна на времето) можеби хваща парх и кой знае какво абе просто се зацапват и от там идва проблема :)
"моята теория за относителността" :omg:
да има логика Жоре.....
явно при всеки по различен начин се е отразил проблема,спомням си за какво натискане ставаше въпрос при пробата за настройка на часовника на колегата WARLOK ....нямаше оправия братче,....брутално натискане беше но безуспешно....
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

• Напредващ
  • HardcoreRacing
Учудващо и при мене един ден се качвам в колата и гледам, че часовничето си е наред и е абсолютно точно ... преди това бях до сервиза на Хюндай и може  там да са го видели и да са го оправили ама се съмнявам ... та при мене вече го няма тоя проблем ... ше видиме до кога ...  ;)  O_o
Plovdiv Brutal Hardcore

Offline borisnismo

• Новак
  • *
На мен също много пъти ми е правил номера часовника и все се ядосвах че не ще да се настрои   :@  :cheezy: Но днес понеже махах акомулатора и ми се наложи после да го сверявам .. викам си край няма нагласа тоя скапан часовник ... ръчках блъсках , няма оправия нищо не бачка .. и точно преди да го зарежа.. си викам чакай да пробвам да задържа бутончето и кво става.. хоп проработи .. после пак го пробвах само натискане без да го задържам .. не става после пак задържах .. цък .. бачка .Аз мисля че тва му е тактиката на часовника .. пробвайте по този начин дано работи тактиката и при вас  :)   :yes:

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
Мхм...на мен ми замина копчето за настройка на часа...еми свалих часовника(вкарах една тънка пластинка в отвора и леко напънах и панела падна)
откачих клемата(тя е единствена)и го отнесох на часовникар...оказа се че гумичката която натиска върху платката се е скъсала и я подменихме с изрезка (под същата форма)от едно старо кожено портмоне и го залепих за да не изпада с двойно лепящо тиксо...сега всичко си ми е ОК с часовника...;)
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Ей пай сте отворили темичката. И аз го имам този проблем, но като взех колата си беше ок... незнам, явно е епидемия някаква :cheezy: Та аз сиразглобих часовника и след серия тестове установих че проблема е електронен, което автоматично значи че е вън от мойта компетенция. И така... снощи в 1 вечерта си разкачах и закачах акумулатора, понеже в 01:00 се ресетва часовника и така... Чефо знае за какво става дума :P
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Offline bandita_paf

• Загряващ
  • **
това маи  е обща болка с часовника,и при мене се ебава нещо :aha:

Offline Doch16v

• Напредващ
Отг:RD 96-99 часовников проблем ...
« Reply #17 on: 12-03-2009, 20:00:49 »
Нека и аз да се оплача от този проблем с часовника на старото си купе...та прословутият часовник при мен работеше без грешка, но когато всеки път откачвах акомулатора докато неминеха 24 часа тази джаджа я нямаше никаква и на другияд ден като го бутнех си работеше. На новото ми купе още не съм го сверявал, все се каня и забравям.
Има хора, които никога за нищо не грешат...то е защото никога, нищо не правят.

Offline ghoul18

• Напредващ
« Reply #18 on: 12-03-2009, 21:50:37 »
Братчед ако си обърнал внимание някой вече беше споделил как да си свериш часовника ! тъй като е на 12 часов режим по-лесно е в 1 на обяд (13:00) :) да откачиш за секунда клемата на акумулатора и си готов!
ghoul1818

Offline Doch16v

• Напредващ
« Reply #19 on: 12-03-2009, 21:55:59 »
и кво аз ще стоя зяряди един часовник да чакам  да стане 13 за да сверя часа.Аз съм прочел кой какво е писал, но казвам и този варянт, който при мен действаше.
« Last Edit: 12-03-2009, 21:58:00 by Doch16v »
Има хора, които никога за нищо не грешат...то е защото никога, нищо не правят.