Author Topic: Чистачките се прецакаха...  (Read 1507 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline kaha6ucTopic starter

• Загряващ
  • **
  • Как да та забра'а, кат' не мо'а та запомна?
Чистачките се прецакаха...
« on: 18-12-2008, 00:02:33 »
Здравейте,

Следния проблем. Ходих си до Пловдив да си оправям акта и карах като за още един акт по магистралата, но валеше дъжд и бях пуснал чистачките. Знаете как е, като караш със 150-160 и чистачките се връщат в долно положение по-бавно от нормалното, заради въздушната струя. Обаче, понеже ме питате, ще Ви кажа, че някъде по средата на пътя, поведението им се промени драстично - вече нито се връщат напълно до долу, нито в горно положение стигат до края на стъклото. Разликата и горе и долу е около 3см, което, някак си, за такова ниско предно стъкло, си е много.

Та се чудех, някой от Вас ако е имал подобна случка, да каже как да го оправя, преди да си сменя и машинките на чистачките. Ако може. Ако не може, здраве да е.

ПС. Пробвах по стария изпипан начин - пускам чистачките на постоянен режим, заставам до стъклото, изчаквам я да стигне до горе, придърпвам я, после я изчаквам да стигне до долу, побутвам я, но....  :sorry:  без резултат - на следващото кръгче пак са с 3см не където трябва....

ХЕЛП!!!! ....--.... ....--.... ....--....  :h: ELP
« Last Edit: 07-01-2009, 11:46:26 by Mickey »
- Пълен сток
Красавицата ми

Offline BRUTALISTA

• Новак
  • *
Наскоро имах подобен проблем. Оказа се че там където рамената на чистачките бяха вързани за моторчето (сигурно си има дума за тва, но ест. не я знам :)) беше клеясъл метала. Разглобихме ги , малко ги помлатихме, поръчкахме и сичко си беше ОК

Offline Shumi

• Модератор
  • Загряващ
При мене се беше изяла неква си ябълка, щото е пласмасова, струва 60 лв. в инд

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
При мене се беше изяла неква си ябълка, щото е пласмасова, струва 60 лв. в инд
Същия проблем имах и аз...таи ябълка е доста гаден консуматив защото при по интензивно ползване  може и на 7-8 месеца да се налага смяна...Другия вариянт е синхронизатора на двете рамна да се е раместил защото и той влиза на ябълка в пластмасов ограничител  за регулация на нивото на чистачките....
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Хора развалиха ми се чистачките :ohno: като ги пусна вървят супер бавно дори вече не вървят стигат до средата на стълото и спират УЖАС дали е от моторчето ???

Offline BaiMitiu

• Новак
  • *
Хора развалиха ми се чистачките :ohno: като ги пусна вървят супер бавно дори вече не вървят стигат до средата на стълото и спират УЖАС дали е от моторчето ???

По скоро си виж гайките които ти държат рамената на чистачките и ги стегни ... това става като понапънеш чистачката да събори нещо по голямо от прозореца, тя семъчи и изпуска (поне при мен беше така)

Макар че и джете даики да се разхлабят едновременно ,,,, нзн
« Last Edit: 21-01-2009, 11:00:00 by BaiMitiu »
Come out and play

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Едни роднини им се беше заплел някакъв парцал на едното рамо и двете въртяха бавно заради моторчето.

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
хмм сега излизах и ги погледнах пак, като вдигна рамената от прозореца изкарват целия цикъл но се движат бавно което не е нормално! Моторчето работи зачи остава да е нещо от рамената или там тези главини който се износвали :confused: други идей??? :sorry:

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
Колега провери и ремъчето на моторчето...То се разваля(както каза колегата по нагоре - само ако напънеш чистачките да махнат нещо по тежко и голямо ...) погледни си и резбите на захващането на рамената...Успех ;)
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
хмм днес ги разбглобих всичко си е Ок няма нищо което да им пречи, но въпреки това пак не работят както трябва :( Моторчето си бачка, дайте някви идеи. Огледах добре рамената да не би нещо да им пречи дори като махнах самите рамена на чистачките отново нещо запъваше все едно нещо ги спира а нищо не пречи  :sorry:

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
еми жоре кво да е освен моторчето при тва положение.... :sorry:

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
еми жоре кво да е освен моторчето при тва положение.... :sorry:

НЕ СПОМЕНАХ ЛИ ЧЕ РАБОТИ  :#

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Жоре, удави всичко във WD40 за всеки случай ;)

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
ти спомена,ама явно и толкова работи!!!!  :#

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Жоре, удави всичко във WD40 за всеки случай ;)

Слижил съм достатъчно днес и се надявам утре да се е оправило ако ли не ще се наложи трансплантация от старата стрела ;)

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Днес най-накрая си оправих чистачките :) оказа се че щангичките или са били криви или доста клиасали  :omg: така и не разбрах точно кое е понеже направо смених целия механизъм сложих другите щангички от старото купе и сега вече всичко е наред  :) :) :) :hater:

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Някой знае ли кой е бушна за чистачките, че една колежка има проблем и мисли че е от тях :) 

Offline borisnismo

• Новак
  • *
Провери в сервизната книга на колата.. там е дадена цялата схема на бушоните .. кой бушон за какво е ,мястото му и каде се намира точно  :yes:

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Провери в сервизната книга на колата.. там е дадена цялата схема на бушоните .. кой бушон за какво е ,мястото му и каде се намира точно  :yes:

това много време щеше да отнеме въпроса беше бръзо бръзо да се оправи поблема, че колежката беше на пътя снощи в дъжда без чистачки :(

Offline borisnismo

• Новак
  • *
:ohno: надявам се всичко да е минало добре снощи.. през вечерта на дъжд и без чистачки, кофти ситуация   :sorry:

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
:ohno: надявам се всичко да е минало добре снощи.. през вечерта на дъжд и без чистачки, кофти ситуация   :sorry:

днес ми писа че е успяла да намери правилния бушон и след смяната всичко си е Ок
Но пак не разбрах кой точно е :(  :cheezy: