Author Topic: Разлики в интериора/ескстериора на Coupe двигатели 1.6 и 2.0 - наистина ли има?  (Read 1624 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline freakgTopic starter

• Напредващ
Колега titara поне пиши в обявата за каква кубатура става на въпрос ;).Ако човек не погледне профила ти няма да знае каква кубатура е двигателя дето продаваш освен ако не се сети, че щом отзад е с дискови спирачки е 2.0 мотор :yes:.Модераторите да ми изтрият мнението :verycool:.

Извинявам се за офф-а, ама аз съм с 1.6 и също съм с дискове отзад. Това какво общо има с кубатурата ?  ;)
« Last Edit: 13-10-2010, 16:49:28 by Mickey »

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Offtopic: Барабани отзад имат само първите РД1-ци 1.6. Всичко останало е с дискове!

Offline Mickey

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
В такъв случай защо масово ми зяпват пред задните гуми като видят,че съм с дискове?
И аз съм се чудила - 1.6,РД2 съм и много пъти ми е бил задаван въпросът "Ама ти защо си с дискове отзад?" ...
То май няма много смисъл от тази тема,защото други разлики едва ли има,но нека поседи.Ако няма какво друго да си кажем тук,сама ще си я затрия  :)

п.п. Това мод да спами в тема е голяма работа  :cheezy:

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
Извинявам се за офф-а, ама аз съм с 1.6 и също съм с дискове отзад. Това какво общо има с кубатурата ?  ;)

Колега, а твойто купе да не би да се води FX?!
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Offline WARLOCK

• Загряващ
  • **
  • Coupe 1.6 RD1
    • Блог за уеб дизайн и SEO
Колеги, FX-а е с дискове отзад, които вървят с ABS. Моето е 1,6 с барабани и съответно няма ABS, та изглежда малко дървено, но пък от спирачките съм доста доволен.

Ъъъ... тъй и тъй сте отворили тема, аз все съм се чудел дали могат да се сложат дискове вместо барабаните, макар и без ABS. Ако някой има компетентен отговор ще съм му благодарен, че аз не съм много навътре със съвместимости, части и др. анджаклами  :blush:
« Last Edit: 13-10-2010, 15:56:33 by WARLOCK »
Който твърди, че купето не върви, значи не може да го кара!

Offline Mickey

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
Хубаво,ама аз си имам и ABS И четири диска,а не съм FX  :) Всъщност съм с някакъв доста осакатеничък модел - доста неща ги нямам.

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Нивата на екстри се обозначават с GL и GLS! :)

Offline stormi

• Напредващ
Колеги, FX-а е с дискове отзад, които вървят с ABS. Моето е 1,6 с барабани и съответно няма ABS, та изглежда малко дървено, но пък от спирачките съм доста доволен.

Ъъъ... тъй и тъй сте отворили тема, аз все съм се чудел дали могат да се сложат дискове вместо барабаните, макар и без ABS. Ако някой има компетентен отговор ще съм му благодарен, че аз не съм много навътре със съвместимости, части и др. анджаклами  :blush:

Аз за това попитах дали на колегата купето се води FX.Иначе за интервенцията от барабан към диск преди във Фиат форума много колеги преминаха от барабан на диск.Знам, че се сваля всичко и дори ламарината и след това се монтира новата ламарина с диска и всичко друго.Надявам се, че "шефовете" няма да се сърдят, че ще постна линк от друг форум ;).Та ето го линка цък.Разбира се това е за Фиат, но мисля, че няма разлики голями и мисля, че ще стане и за нашите коли.Трябва да се консултирате преди да предприемете интервенцията!Също така имаше потребители дето споделяха, че разликата е малка при натискането на спирачката!Някой колеги взимаха от Алфа примерно 156 сервото и тогава споделяха, че имало разлика, но не мога да ви кажа със сигурност.
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.

Offline Mickey

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
Нивата на екстри се обозначават с GL и GLS! :)

GL,GLS,GDS,HGS :)

Offline WARLOCK

• Загряващ
  • **
  • Coupe 1.6 RD1
    • Блог за уеб дизайн и SEO
По темата - разликите в интериора и екстериора са според модификацията, а не според кубатурата на двигателя (ако не броим самия двигател и някои чаркове по него де).

Извън темата - много благодаря на stormi за полезния отговор! Като гледам така спирачните механизми доста приличат на нашите, така че явно при повече желание ще мога да ги сменя. Иначе съм доста доволен от спирането и също мисля, че няма да има разлика, освен във визията  :blush:

:h:
Който твърди, че купето не върви, значи не може да го кара!

Offline stormi

• Напредващ
По темата - разликите в интериора и екстериора са според модификацията, а не според кубатурата на двигателя (ако не броим самия двигател и някои чаркове по него де).

Извън темата - много благодаря на stormi за полезния отговор! Като гледам така спирачните механизми доста приличат на нашите, така че явно при повече желание ще мога да ги сменя. Иначе съм доста доволен от спирането и също мисля, че няма да има разлика, освен във визията  :blush:

:h:

Не знам, но аз като си взех колата и като паркирах до купето на колегата nass666 и като отворихме капаците едно към едно.Никаква разлика външна от към двигател.Казах си "айдеееее тоя ме прецака, че е 2.0" :cheezy:.Та направи ми впечатление, че са абсолютно еднакви и на големина и на визия, което примерно при Италианските коли не е така.Обаче после като я изпробвах се уверих, че е 2-ка и ми олекна, нищо, че по долументи пишеше, че е 2-ка :mighty: :h:.

Относно помощта колега да знаеш, че не пия алкохол, а може примерно Капи :cheezy:.Майтап ;).
Аз имам друг въпрос и знам, че не е за тук, но все пак да попитам :).Имаше май някъде тема за видовете части дето да стават на нашите коли от други марки примерно като Мицубиши?!Искам да попитам могат ли от Хонда да станат 4-те пружини и 4-те амортисьора на мойто купе и от кой модел на Хонда?!Намислил съм на пролет нещо, но не знам дали ще стане.

Offline dineca

• Новак
  • *
моито рд2 е 1.6/107/коня и е с дискове отзад а един сасед има сащото 1.6/107/кс с барабани друго вси4ко е едно кам едно

Offline Mickey

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
Двигател 1.6 се води 114hp .

Иначе ми се струваше любопитно дали има разлики в оборудването в зависимист от двигателя,понеже е доста невероятно ,но колегата,с категоричното изкаване за разлики,понеже едната е 2.0 ,а другата - 1.6,провокира питанката :) Та за това пуснах темата (а и за да не затривам 3 поста напълно),но като гледам май ще си ходи скоро.
« Last Edit: 13-10-2010, 18:00:36 by Mickey »

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
Има 1.6 което не е вентилирано и е 107 катъра.Има даже GK  такова скоро го гледах в една автокъща

Offline Mickey

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
 :confused:
Сту,мерси за инфото,за първи път чувам ...

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
GK и нагоре 1.6 са 105-6 коня. Иначе РД и РД2 няма под 114...
Да не изкарвам скрииншотове от оригиналната хюндайска програма, която надали греши :)

• Напредващ
Аз доколкото знам има два вида двигател 1.6, едните са същите като от лантра и те са 107 коня.

Offline vexxx

• Напредващ
аз пък знам ,че има 1.6/114коня,1.6/116коня/  (за РД2) и 101-102 ама за по новите модели от 2003 нататък

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Last Edit: 14-10-2010, 12:48:36 by caesar »

Offline dineca

• Новак
  • *
глупости то4но 107 коня е вси4ко каквото сам купувал излиза за лантра с този мотор   тези купета са правени само няколко месеца на края на модела-2001 така казаха и в колос и в инд-комерс разликата ни е с другите в смукателите са пласмасови и някои други работи-стапковото мотор4е е на самия смукател не като другите с марку4 и в реиката на инж. има разлика клапана за налягане на гориво ми е долу след бенз.филтар.Тези мотори не ги дават нито в уикипедия нито никаде незнам и аз защо така но е така ще опитам даже да пусна снимки да видите и се убедите

• Напредващ
Мда, и на мен така ми казаха във Виликар, че има и такъв от Лантра!

Offline dineca

• Новак
  • *
ето снимки     маи двигателя има разлики а       а ако някои слу4аино може да намери някакво раководство за този рядак тибурон нека да каже защото аз каде ли не тарсих и няма

Изтрих половината снимки,това не е Галерия.
Мод
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               ок    извинявайте за многото снимки които пуснах вярно е 4е не е галерия и искам да добавя 4е двигателя ми е 16 клапана защото по горе пишеше 4е не е вентилиран  и аз по горе сам се обаркал 4е  ми излизат 4астите за елантраа не лантра сащо и gk-моделите имат такав мотор
« Last Edit: 15-10-2010, 16:04:43 by dineca »

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
И кое му е рядкото? Първо как разбра, че ти е 105 или там колкото коне беше казал. Този двигател е точно с 2коня по-малко отколкото стандартният G4GF (както ви бях показал на скрииншотите). Разликите са минимални, мисля че съм чувал, че в повдигачите има...за други по отношение на вътрешностите незнам, но може да се провери. Също въздушният ф-р е различен. Колегата Дарин от Варна е с такъв и точно днеска коментирахме темата. Да наистина това е по-новият 1.6 двигател, но GK 1.6 е по-различен :)
Какво ръководство ти трябва по-точно?

Offline dineca

• Новак
  • *
по талон и на всякаде се води 107 коня/79/киловата разликата е в смукателния колектор     горивната система има разлики-в реиката на инжекцията бензиновия филтар както писах е разли4ен клапана за налягане на горивото е на самия него   катализатора незнам на другите каде е моят е изправен веднага след изпускателите общо взето това е но имат разлика виж двигатели на елантра 107 коня абсолютно сащия е вси4ки 4асти досега по обслужване на мотора които сам купувал излизат за елантра и така си пише на тях    Като тарся в раководствата този двигател не го дават никаде и гледам раководства за елантра незнам защо така и в колос и в инд-комерс питах и ми казаха 4е излиза само в някакви корейски програми по номера на шасито

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Или е сменян двигателя :)
Ако ми дадеш рамата на лично и аз мога да видя в същите програми, че ми стана интересно :)

Offline dineca

• Новак
  • *
в един магазин в пазарджик се самняваха сащо да не е сменян мотора когато тарсих бензиновия филтар но в колос дадох рамата и го намериха-тои пак излезе за gk -така ми казаха и затова струваше 50 лева но казаха 4е си е нейния двигател но 4астите били по разхварляни в техните програми но ще ти я напиша ако можеш да откриеш нешо   KMHJG31RP1U229797    като по4на да тарся някякви 4асти направо ме хварля в преклю4ение тази кола