Автор Тема: Двигател/Тракане/Проблеми/Не пали/Мени обороти  (Прочетена 4348 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен the_coldOne

• Новак
  • *
  • Публикации: 7
  • :31-01-2010, 23:37:43
Не прекъсва, просто има по-силни вибрации в купето и придърпва,настъпвам и не върви вдига бавно обороти, вибрира странно и се усеща едно придърване такова,не ще да захапе... Преди време ми ги е праила тез работи,ама се оправяше сама като покарам,а пък сега се задълбочи проблема.
Само слабите се стремят към порядък.Силните владеят хаоса.

Неактивен stutsi

• Член на клуба
  • Пристрастен
  • *
  • Публикации: 547
  • :Вчера в 17:41:18
Да си сменял скоро ангренажен ремък да не са прескочили зъб?
И пак те питам колата има ли катализатор?
« Последна редакция: 19-01-2010, 20:16:28 от stutsi »

Неактивен the_coldOne

• Новак
  • *
Има катализатор да.От ангренажния го сменях миналата пролет,едва ли е от него ...

Неактивен stutsi

• Член на клуба
  • Пристрастен
  • *
Отиди да проверят катализатора,голяма е вероятността да е от него
и ако го махнат и сложат резонатор,да не вземеш да им го оставиш ей така,има хора дето ги изкупуват и цената е горе долу колкото резонатора с работата :)
Няма начин ще трябва да посетиш някой сервиз да я видят така по интернет трудна работа за жалост :)
« Последна редакция: 20-01-2010, 16:35:19 от stutsi »

Неактивен the_coldOne

• Новак
  • *
Да явно така ще стане,ще проверим вариантите и така.Благодаря все пак  ;) ...

Слята публикация: 29-01-2010, 17:27:38
Оказа се от сещите работеше на 3 цилиндъра,едната беше заминала.И единия кабел също,сега временно му сложих малко изолирбанд на лулата на кабела и така е добре... Обаче тва е временно понеже ще го прегори скоро,трябва и кабели да взема сега...Какви пари вървят те? Че не проверих днес ...
« Последна редакция: 29-01-2010, 19:06:06 от the_coldOne »

Неактивен Михаил Гогов

• Новак
  • *
  • Публикации: 5
  • :18-07-2010, 01:34:40
Когато моят Хюндай Купе започна да гори 1л на 1000км му смених следните части:
-сигменти
-бутала
-гумички на клапаните
-шлайфаха му главата
-биелни лагери
-гарнитура ВСМ к-р
-гарнитура ИЗЛ к-р
-гарнитура НАЛ кл.
-полумесеци
-сигменти на разпределителния вал
-свещи
-МФ
Този ремонт ми излезна 960лв с труда в сервиз Великар на пътя за Бистрица.
Много съм доволен. Колата ми сега за 8000км изпарява не повече от 20-30гр масло или изобщо не изпарява - зависи от карането може би. Ако искаш да имаш кола и направи един такъв ремонт и знаш, че следващите 100 000км няма да имаш проблеми с двигателя, ако си я поддрържаш правилно и я режеш само след като е загряла добре!
Успех!
« Последна редакция: 03-03-2010, 11:08:00 от Михаил Гогов »

Неактивен хюндай_гъзе

• Новак
  • *
  • Публикации: 6
  • :30-03-2010, 19:23:14
  • F.U.R.I.O.U.S.
Здравейте! И аз искам да питам нещо. Понеже имам един проблем. Като запаля колата и се чува някакъв звук като чегъртане през интервал от стотни не знам точно. Като отворя капака се чува някъде под въздушния филтър. Мисля, че аз съм прецакал нещо, защото я настъпих на един прав участък, а колата не беше загряла още и я вкарах някъде в 5500 оборота. След като спрях вътре в купето замириса яко на изгоряло. Та си мисля, че е от това.
« Последна редакция: 29-03-2010, 10:30:36 от хюндай_гъзе »

Неактивен stutsi

• Член на клуба
  • Пристрастен
  • *
Сигурно е веригата и на мен ми тракаше и мислех ,че е клапан но се оказа верига и обтегач
« Последна редакция: 29-03-2010, 10:33:40 от stutsi »

Неактивен хюндай_гъзе

• Новак
  • *
  • Публикации: 6
  • :30-03-2010, 19:23:14
  • F.U.R.I.O.U.S.
Може да. Преди малко пак я палих и забелязах, че като дам газ и започва да се чува по-бързо.

Неактивен chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • Публикации: 2 347
  • :Вчера в 19:39:47
  • London-Пловдив
Явно е от веригата ;)

Неактивен neda

• Новак
  • *
  • Публикации: 23
  • :29-07-2010, 16:53:41
Здравейте колеги, :)
аз също имам проблем, който се засилва в последните дни и много ме притеснява : онзи ден трагвам с пален резервоар, като съм заредила от 100-цата, и колата ми губи обороти и гасне, на 2-3 пъти щяха да ме отнесат,най-кофти беше на 4-ти км, където предполагам знаете, че няма време за губене. Кофти е, че придърпва много и на 2, 3, 4 предавка. Наистина доста неприятна ситуация, тази седмица ще ходя до сервиза на Hyundai, където ме посъветваха да си направя диагностика и ще споделя резултата с вас, стискайте палци! ;)
Животът не се мери с броя вдишвания, а с моментите, които спират дъха ни!

Неактивен neda

• Новак
  • *
  • Публикации: 23
  • :29-07-2010, 16:53:41
Ами направиха ми компютърна диагностика, установиха че ми е замърсен регулатора на смесите - почистиха го, и ми е намокрена лулата на 4-тия цилиндър (колата е работила на 3 цилиндъра), и ми изтриха грешките от компютъра, казаха, че всичко друго е наред, оставих 67 лв за всичко, мисля доста добра цена за официален сервиз на Hyundai и до момента нямамм никакви проблеми.

P.S. Ползвайте техните сервизи, излиза доста по-евтино, а и разбират доста повече от останалите сервизи
Животът не се мери с броя вдишвания, а с моментите, които спират дъха ни!

Неактивен caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • *
  • Публикации: 2 135
  • :Вчера в 15:26:26
  • Член почетен
Пази боже - изобщо не е така  :ohno: :ohno: :ohno:
1 - тук във Варна разбират -нищо...казват ми това което и аз виждам.
2 - излиза доста по-скъпо, работят на час, офлянкват се, работят с 2 гайки на час...