Author Topic: Резонаторно гърне  (Read 1999 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline freakg

• Напредващ
Re:Резонаторно гърне
« Reply #20 on: 05-10-2010, 16:36:18 »
Май и на мен ще ми се наложи скоро да я правя тази процедура  :depress:

Offline d0berman

• Напредващ
« Reply #21 on: 06-10-2010, 08:03:21 »
даже doberman идва от Добрич при тези момчета ,вече дали е правил нещо питайте него  ..

Да, момчето там работи доста добре. Аз го занимавах само с подмяна на гърнетата, че нямах време за тръбите. Смених крайното FK Automotive с това Remus-че. Незнам на каква кола е било оригинално, но е Ф50 входящ диаметър. На мястото на средното гърне сложихме газоускорител. Като цяло съм доволен от ефекта, но не е пак това, което искам. Вече може да се пътува нормално на дълъг път, а не както преди това - все едно си на състезание... Това, което все още ме дразни е, че звука не е само плътен. Като премине 2000 оборота пак има дразнещ резонанс... Може би трябва да сложа на мястото на газоускорителя някой обезшумител или по-сериозно средно гърне, за да не се вижда в чудо крайното. За сега нищо повече няма да пипам по генерацията, че ми писна да набивам пари в нея...

Novaka: Колега поздрави за интервенцията! Крайното гърне е много истинско. От нет-а ли си го поръчвал и на какви пари ти излезе?

Uploaded with ImageShack.us
Faster&faster until the trill of speed overcome the fear of death...

Offline NovakaTopic starter

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #22 on: 06-10-2010, 10:47:18 »
Novaka: Колега поздрави за интервенцията! Крайното гърне е много истинско. От нет-а ли си го поръчвал и на какви пари ти излезе?

Крайното гърне ми изпадна супер на далавера :) Аз лично не съм го поръчвал от нет-а, но го взех от един пич от Хонда Форума с кутията, самото гърне беше в наилон ... чисто ново никога не докосвало кола :D и за буквално смешни пари, защото момчето беше много закъсало за пари ми го даде за 90лв. :)

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline d0berman

• Напредващ
« Reply #23 on: 06-10-2010, 11:08:08 »

Крайното гърне ми изпадна супер на далавера :) Аз лично не съм го поръчвал от нет-а, но го взех от един пич от Хонда Форума с кутията, самото гърне беше в наилон ... чисто ново никога не докосвало кола :D и за буквално смешни пари, защото момчето беше много закъсало за пари ми го даде за 90лв. :)

Eeе супер  :) То няма такава цена! За каква кола е било, че става за нашите без преправяне? Как е звука?

Offline Fido Dido

• Новак
  • *
« Reply #24 on: 06-10-2010, 11:30:42 »
Някой може ли да ми обясни какво представлява "газоускорителя"? :confused:

Offline d0berman

• Напредващ
« Reply #25 on: 06-10-2010, 11:39:12 »
Някой може ли да ми обясни какво представлява "газоускорителя"? :confused:

В сервиза, в който ходих във Варна така го наричат. От вън прилича на това, което сте монтирали на колегата. От вътрешната страна има нещо като  заоблени издатини. Прлиличат на полукръгове. Жалко, че го нямам сниман. Това, което сте монтирали след средното гърне на колегата какво е? Не е ли точно такова? И да попитам заводското, което сте свалили вътре какво имаше? Възможно ли е от него да ми се получава тоя резонанс?
« Last Edit: 06-10-2010, 11:42:25 by d0berman »

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #26 on: 06-10-2010, 14:51:07 »
Toва след средното гърне си е резонаторно гърне - 300мм. ф50 , с камера и бленда, а корпусът му е ф100.
Фабричното уж пак такова е трябвало да бъде ама ... ако правилно си спомням беше си една права тръба на ф50 :) Дидо да обясни по-професионално с цялата терминология :)

Offline Fido Dido

• Новак
  • *
« Reply #27 on: 06-10-2010, 19:06:46 »
Хъм, явно по доста сервизи за гърнета не знаят какво точно монтират.

Преди две години един арабин ми обясняваше, че "газоускорителното" гърне спомагало за по-доброто изхвърляне на газовете чрез ей тая спирала, дето е вътре - като цев на пищов.

След като го попитах - какво ще стане, ако сложа едно след друго четири такива на цялата генерация - на този зад мен ще му стопя ли бронята, като дам газ - за момент в черните му маслинени очи се появи пламъчето на недоумението.

Газоускорители няма. Най-добрия такъв е правата тръба, но там става страшно.

По принцип има четири модела на филтри, които се слагат в резонаторите: С камера и бленда, проходен филтър, проходен с лека бленда и проходен спираловиден.

Като при всички филтри целта е една и съща - по-добър ламинарен поток на газовете, като се притъпят високите резонансни трептения.

Кире, при теб заводската пура беше с ф35 права тръба вътре, конусно разширена в предния край, за по-добро обтичане и свободна в задния, за да поема линейните разширения.

Един вид рестриктор, за по-добър бекпрешър на мотора в ниските обороти.

Усети ли разлика във вървенето?

И да попитам заводското, което сте свалили вътре какво имаше? Възможно ли е от него да ми се получава тоя резонанс?

При Кирeто точно от него се получаваше този резонанс, но по принцип може да се появи отвсякъде.

Най-добре е да се прегледа колата на подемник. Може и на канал, ако намериш такъв - просто твой приятел да подава рязко газ и да отпуска педала, докато оборотите паднат, после пак. Ти се ослушвай отдолу - лесно ще локализираш откъде се получава.

По принцип резонирането се появява в диапазон  между 1500 и 3500 оборота.

« Last Edit: 06-10-2010, 19:26:43 by Novaka »

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #28 on: 06-10-2010, 19:29:06 »
Разлика във вървежа все още не съм усетил, защото не съм я настъпвал колата :) предстоят ми няколко пътувания извън София и ... мисля да се правя на състезател преди тва и без това пътищата са мокри с тия дъждове :) Да не говорим, че звукът в ниските обороти ми е любим вече и го предпочитам :D  хихи

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #29 on: 08-10-2010, 15:07:16 »
Странно при мен дразнещия звук се получаваше от 3000 нагоре.. тогава имах такъв дразнещ шум..Сложих един резонатор  и нещата се оправиха , след което колата имаше плътен нисък звук .. което ме устройваше идеално . Между другото газоускорител според мен има .. просто там са едни сложни параметри които трябва да се изчислят , според потока на газовете и според компресията т.е. сгъстяването което се получава във горивната камера . При спираловидната вътрешна част на газоускорителя се получава ускорението на потока на газа като в началото Ф се различава от крайното Ф .. Спираловидните движения просто засилват горещите газове .. получава се като фуния , сгъстява потока на газовете и от там идва по голямата скорост на изхвърляне.   :h: 

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #30 on: 08-10-2010, 16:18:26 »
Ех значи вйй да не видите от моя бивш скупи...направих си го аз така и хайде сега сбрал пари хоумито и газ да ме копита...то ти си го призна като ми чу за пръв път скупа ако помниш...пък и Фроста ми искаше генерацията  :cheezy:

п.с Евала Кире получило се е яко пък и за саунда ми докладваха че е готин..супер супер...Скоро кат сложа и аз на Сх-а ще дойда да чуеш и моята идея за звук  :#
Честито и със здраве и кеф...И евала на колегата Fido Dido  :yes: :yes: :yes: :beer: :beer:
Kia Clarus 1.8 16V DOHC