Author Topic: Смяна на заден десен калник  (Read 1156 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline stormiTopic starter

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
Re:Смяна на заден десен калник
« Reply #20 on: 01-10-2010, 20:00:40 »
Ще поразпитам дали ще трябва да се реже и заварява нова ламарина и ако може върху нея да се нанесе стъкломат и смола и това ще направя през пролетта чак, че сега студове идват.Мисля, че ако се положат както трябва и след това се боядиса също както трябва няма да излезе ръждата скоро или поне сам си се залъгвам :sorry:.
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Online danny

• Напредващ
« Reply #21 on: 02-10-2010, 18:43:09 »
колега, има доста различни защити, освен тези боди имат доста подходящи продукти режеш заваряш яко грунд запечатваш колкото можеш със смола примерно отвън и отвътре и вече е Божа работа, един съвет погледни и под това петънце, имам впредвид под праговете, Успех!
;]

• Напредващ
« Reply #22 on: 02-10-2010, 20:59:46 »
колега, има доста различни защити, освен тези боди имат доста подходящи продукти режеш заваряш яко грунд запечатваш колкото можеш със смола примерно отвън и отвътре и вече е Божа работа, един съвет погледни и под това петънце, имам впредвид под праговете, Успех!

Мерси много колега.Ще я правя чак на Пролет, че сега студове идват и някак си не ми се прави сега.Тъкмо ще имам време да поразпитам на няколко места.
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #23 on: 08-10-2010, 16:29:59 »
Мили боже!? Колега не разбирам защо заради едно петно ръжда искаш целия панел да сменяш или още по лошо да го дадеш на някой да го реже и слага ново парче?!Това е абсурдно...моля не ми се обиждай

съвета ми е следния:Щом ще го правиш напролет просто погледни дали е само петно ръждата или е избила и отвътре на калника и се е образувала дупка.Ако е само петно е лесно - шлайфа се до основа и се пребоядисва детайла(не повече от 160-180лв със боята)
Ако вече е дупка се отстранява изгнилото и се подлага парче.китва се тънко и се боядисва пак панела...Цената е с 50-тина лв отгоре.Но 500 и незнам си колко пари за нов детаил и боя и напасване и отстраняване на стария ще стъпиш на бог знае колко...НЕ си заслужава...
Но ако си решил да си харчиш паричките - не мога нищо да кажа....Пак те моля - не ми се обиждай.Просто според мен за 10год кола е безсмислено да се дават грешни толкоз пари при положение че има по евтина алтернатива.Аз бих постъпил така...Все пак успех!!
« Last Edit: 08-10-2010, 16:42:07 by Novaka »
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

• Напредващ
« Reply #24 on: 08-10-2010, 19:18:16 »
Мили боже!? Колега не разбирам защо заради едно петно ръжда искаш целия панел да сменяш или още по лошо да го дадеш на някой да го реже и слага ново парче?!Това е абсурдно...моля не ми се обиждай

съвета ми е следния:Щом ще го правиш напролет просто погледни дали е само петно ръждата или е избила и отвътре на калника и се е образувала дупка.Ако е само петно е лесно - шлайфа се до основа и се пребоядисва детайла(не повече от 160-180лв със боята)
Ако вече е дупка се отстранява изгнилото и се подлага парче.китва се тънко и се боядисва пак панела...Цената е с 50-тина лв отгоре.Но 500 и незнам си колко пари за нов детаил и боя и напасване и отстраняване на стария ще стъпиш на бог знае колко...НЕ си заслужава...
Но ако си решил да си харчиш паричките - не мога нищо да кажа....Пак те моля - не ми се обиждай.Просто според мен за 10год кола е безсмислено да се дават грешни толкоз пари при положение че има по евтина алтернатива.Аз бих постъпил така...Все пак успех!!

Колега не се обиждам.Даже вече няколко човека ми го казаха, че съм луд и може би има доза истина в това :cheezy:.Иначе относно калника знам, че като е избило ръжда се оправя, но само временно.С времето отново излиза и пак ще трябва да се прави.За това исках да сменя целият панел и да забравя за тая гадна ръжда.Иначе преди около 2 седмии сменях задните говорители и видях от вътрешната страна, че има жълтеникав участък от вътре, но не е дупка.Точно между прага и самият панел се вижда жълтото петно.

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #25 on: 09-10-2010, 05:21:39 »
колега само да вметна:
1 Радвам се че не ми се обиждаш и - не не си луд просто искаш всичко да е ок ... :yes: :beer:
2 има толкова добри пособия ,начини и материали че ако се направи добре никога няма да избие ръжда там отново...може да е около него но не и на него...Но ти си знаеш кое и как...Успех!!!
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

• Напредващ
« Reply #26 on: 09-10-2010, 12:04:15 »
колега само да вметна:
1 Радвам се че не ми се обиждаш и - не не си луд просто искаш всичко да е ок ... :yes: :beer:
2 има толкова добри пособия ,начини и материали че ако се направи добре никога няма да избие ръжда там отново...може да е около него но не и на него...Но ти си знаеш кое и как...Успех!!!

Колега точно това е проблема, че като примерно изрежат частта дето има ръжда ако се наложи разбира се ще излезе там дето е заварявана новата ламарина.За това мислех да сменя направо целият панел и да не се занимавам повече с тая ръжда.Тя е малко ръждичката, но така като я гледам и доста се дразня.

Offline copce

• Новак
  • *
Re: Смяна на заден десен калник
« Reply #27 on: 16-03-2012, 14:58:49 »
Колеги и на мен ми предстои същата процедура за съжеление ръждата не беше забелязана при покупката на автомобил.
Но аз дори и не съм си помислял да купувам цял панел ще се заваряват парчета от някой читав екземпляр разфасован на части пък да видим какво ще стане
Запомнете камикадзе се става веднъж...