Author Topic: Смяна на заден десен калник  (Read 1156 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline stormiTopic starter

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
Колеги дайте идей къде може в София или Перник да се смени задният десен калник на купето ми?Майсторите да работят добре и да си разбират от работата.Да не би след смяната и на другата година да избие ръжда по заварките или да се напука китосваното.Искам да го направят както трябва дори и за малко повечко пари!От няколко седмици ме мъчи един проблем и мира не ми дава.Ако пък и поразпитате тук там и дадете координати и горе долу цени за рязане, точково заваряване, китосване и боядисване абе направо да отида да си я взема цена няма да имате :beer:.
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Offline freakg

• Напредващ
Re:Смяна на заден десен калник
« Reply #1 on: 23-09-2010, 00:03:23 »
За Перник не знам, но за София и  в Колос и във Виликар съм сигурен, че ще ти го сменят както трябва. 

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #2 on: 23-09-2010, 00:47:57 »
Аз до колкото знам нито във Колос нито във ВилиКар се занимават с ремонт на ламарини! За Колос съм 100% сигурен, че не се занимават с такива неща .. .за ВилиКар ... не съм чувал и те да оправят ламарини! ;)

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #3 on: 23-09-2010, 00:53:20 »
Да не забравяме, че при Купетата .... заден калник е малко съмнително понятие, защото панела е вързан със задните колони, тавана, предните колони ....
Не съм виждал такова нещо като само заден калник, но не съм се и интересувал, така че може да има и нещо, което незнам :)

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #4 on: 23-09-2010, 01:23:52 »
Напълно си прав Свилка, едно са ... но има вариант да се отреже парче и да се наложи. Доста скъпа и пипкава работа е ... затова навсякъде препоръчват да се изправи оригиналния калник, а не да се реже и заварява. Успех колега ... дано ти направят колата добре и за нормални пари! :)

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #5 on: 23-09-2010, 05:54:27 »
Има го един бояджия в Кладница.Аз него съм го ползвал и останах доволен от това което направи с боядисването.Събота и неделя като ходя натам,ако го видя ще го питам дали може да направи такова нещо.Обаче за ръждата незнам как се процедира после с нещо трябва да се "запечати" метала защото от топлината около заварката със сигурност ще тръгне ръжда.
Ако каже ,че може ще се разберем да дойдеш направо и ти да си говориш с него ;)

• Напредващ
« Reply #6 on: 23-09-2010, 10:06:14 »
Има го един бояджия в Кладница.Аз него съм го ползвал и останах доволен от това което направи с боядисването.Събота и неделя като ходя натам,ако го видя ще го питам дали може да направи такова нещо.Обаче за ръждата незнам как се процедира после с нещо трябва да се "запечати" метала защото от топлината около заварката със сигурност ще тръгне ръжда.
Ако каже ,че може ще се разберем да дойдеш направо и ти да си говориш с него ;)

Колега ще съм ти много задължен ако го попиташ.Иначе относно калника като се отвори багажника има наставки дето е съединен задният калник с другата част на колата.А тази част над прага дето е се сваля чак до вратата и като се отвори се вижда пак наставки.Само ще трябва да се реже горе между багажника и задното стъкло страничното дето е.За това хората са го измислили, но ми трябва читав майстор дето да го направи!Иначе да споделя защо искам да го сменям.Значи като взех колата и видях, че само от дясната страна на веждата самият ръб от вътре се е боядисал като цвета на ръжда и си е повърхностно там!Обаче преди няколко десмици забелязах, че точно как е прага и там дето е най-висок боята се е понадула и отдолу има ръжда.Издутото е около 2см. дълго и около 1см. високо и почва точно от прага нагоре.Ще приложа снимка да се ориентирате.Онзи ден сменях задните говорители и като погледнах се вижда вълтениквао от вътрешната страна на калника.Като се позагледах точно като я купих видях че в близост до стопа има една капа поразтекла се надолу, което ме води до мисълта, че колата е удряна там и след това правена и за това избило само там ръжда.Иначе по колата няма никъде ръждичка, а само от дясната страна!

Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #7 on: 23-09-2010, 10:08:38 »
Човече имаш каско нали?
Как ти хрумна да се набутваш да сменяш калника без да си го смазал и да си минал на оглед?!

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #8 on: 23-09-2010, 14:40:32 »
И да има каско се съмнявам за едно парче боя и малко ръждица да му изплатят кои знае каква сума.

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #9 on: 23-09-2010, 18:29:56 »
Човек ти нямаш ли въображение?
Той ще сменя калника и не му трябва.Кой е казал ,че преди да го смени не трябва да е смазан ? или поне прилично изкривен
130 - 150 лева боядисване още толкова за изчукване и китосване ,при повече късмет може и за смяна да платят .Та между 200 и 300 лева може да земе .Ще му помогнат да си го смени  :cheezy:
« Last Edit: 23-09-2010, 18:30:23 by stutsi »

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #10 on: 23-09-2010, 19:52:15 »
хаха разбирам,но аз не бих си потрошил колата сам  :# просто няма да мога  :)

• Напредващ
« Reply #11 on: 23-09-2010, 23:23:35 »
Кофтито, е че нямам каско все още.Иначе за потрошването на колата сърце няма да ми даде да го направя :cheezy:.

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #12 on: 24-09-2010, 04:11:35 »
stormi това ,че нямаш каско е кофти.Ти си тръгнал да и режеш калниците ,а викаш ,че ти било  кофти да го изкривиш :D.Просто подметнах идейка за това как може да си помогнеш за ремонтчето .Може да му е от полза и на някой друг ;)
« Last Edit: 24-09-2010, 09:20:45 by caesar »

• Напредващ
« Reply #13 on: 24-09-2010, 08:49:54 »
И после да не ми ревете, що са толкоз скъпи гражданските .
Оф пак се обаждаш неподготвен и се правиш на интересен.
Нещата не са ти много ясни ,а се включваш по темата
А и точно на теб едва ли някой ще хване да ти реве

stormi това ,че нямаш каско е кофти.Ти си тръгнал да и режеш калниците ,а викаш ,че ти било  кофти да го изкривиш :D.Просто подметнах идейка за това как може да си помогнеш за ремонтчето .Може да му е от полза и на някой друг ;)

Еми колега аз за това като оставя колата на майстор няма да съм там и да гледам как я режат ;).

• Напредващ
« Reply #14 on: 30-09-2010, 18:25:49 »
Явно нямате идея къде може да се направи смяната :).

Offline marin_titov

• Новак
  • *
« Reply #15 on: 30-09-2010, 20:54:28 »
Колега,това не е калник,а заден десен панел.По принцип се сменя когато е силно повреден,доколкото разбрах ти е избила ръжда.За такова нещо всеки професионалист ще ти каже,че не си заслужава да се сменя целият панел.Във всеки един сервиз,в който се боядисват и изчукват автомобили,може да се смени.Накратко ще ти обясня причините,защо не си струва.Операцията е скъпа,защото се разоборудва всичко т.е.трябва да се свалят всички кори,тапицерии вкл. на тавана,задна броня ,десен стоп,да се махне и стъклото на панела.Да се изреже самият панел,после
да се завари новият,да се припасне,после да се обработи ''китоса на снадките'' да се обработи още с няколко материала и накрая да се боядиса.
В твоят случай,ти препоръчвам да отидеш в сервиз,бояджийно и те да обяснят какво могат да направят.Не забравяй,че с каквото и да се запечата
една ръжда по автомобила,един ден пак ще избие.По-дълготрайно ще е ако е със скъпоструващи материали.

• Напредващ
« Reply #16 on: 01-10-2010, 13:19:21 »
Колега,това не е калник,а заден десен панел.По принцип се сменя когато е силно повреден,доколкото разбрах ти е избила ръжда.За такова нещо всеки професионалист ще ти каже,че не си заслужава да се сменя целият панел.Във всеки един сервиз,в който се боядисват и изчукват автомобили,може да се смени.Накратко ще ти обясня причините,защо не си струва.Операцията е скъпа,защото се разоборудва всичко т.е.трябва да се свалят всички кори,тапицерии вкл. на тавана,задна броня ,десен стоп,да се махне и стъклото на панела.Да се изреже самият панел,после
да се завари новият,да се припасне,после да се обработи ''китоса на снадките'' да се обработи още с няколко материала и накрая да се боядиса.
В твоят случай,ти препоръчвам да отидеш в сервиз,бояджийно и те да обяснят какво могат да направят.Не забравяй,че с каквото и да се запечата
една ръжда по автомобила,един ден пак ще избие.По-дълготрайно ще е ако е със скъпоструващи материали.

Колега аз мисля, че се води калник и съдя ето по това нещо цък.Иначе ми хрумна друга идея.Примерно ако се изреже до къде е стгнала ръждата, а тя е малко поне като гледах и след заварката няма ли да може да се сложат няколко слоя стъкломат и смола и да се запечата да няма влага и да не излиза на ново ръждата?Разбира се след това с грунд, шприц и боя както си му е реда?Може да се измисли да се раздуят калниците примерно отзад и да се сложи смола за да не излиза отново ръждата.Някой знае ли дали ще се появи пак на същото място и има ли смисъл да се занимавам с такива неща?

Offline marin_titov

• Новак
  • *
« Reply #17 on: 01-10-2010, 17:57:49 »
Без значение е там какво пише.Ако го напишат,че е панел много от хората няма да разберат за какво става въпрос.Нарочно съм пояснил
какво е това,за да може колегите да си имат на представа.Разликите м/у панел и калник не са малки,но не ми се навлиза в подробности.Така на снимка не мога да ти кажа кой вариант е по-разумен.Идейте,които имаш за поправката може да се приложат.Най-разумният вариант е да отидеш в сервиз, в който има тенекеджия и бояджия и те ще ти кажат какво могат да направят и на каква цена.
« Last Edit: 01-10-2010, 18:10:54 by marin_titov »

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #18 on: 01-10-2010, 18:32:53 »
Tекуща цена: 542.48 лв.
  :shock: И ще дадеш тези пари за един калник (панел)  :omg: Това е нереална цена, а другото е че не си заслужава инвистицията, защото след това идва и работата на майстора напасване, (работа, кит+боя) ще ти обади и той една цена и нещата стават доста дебели за един калник!!!
Лично мение ;)
« Last Edit: 01-10-2010, 18:33:36 by chonkov »

Offline marin_titov

• Новак
  • *
« Reply #19 on: 01-10-2010, 18:36:04 »
Жоре,точно така е и затова му казах на колегата,кога се сменя този детайл. :yes:

• Напредващ
« Reply #20 on: 01-10-2010, 20:00:40 »
Ще поразпитам дали ще трябва да се реже и заварява нова ламарина и ако може върху нея да се нанесе стъкломат и смола и това ще направя през пролетта чак, че сега студове идват.Мисля, че ако се положат както трябва и след това се боядиса също както трябва няма да излезе ръждата скоро или поне сам си се залъгвам :sorry:.

Online danny

• Напредващ
« Reply #21 on: 02-10-2010, 18:43:09 »
колега, има доста различни защити, освен тези боди имат доста подходящи продукти режеш заваряш яко грунд запечатваш колкото можеш със смола примерно отвън и отвътре и вече е Божа работа, един съвет погледни и под това петънце, имам впредвид под праговете, Успех!
;]

• Напредващ
« Reply #22 on: 02-10-2010, 20:59:46 »
колега, има доста различни защити, освен тези боди имат доста подходящи продукти режеш заваряш яко грунд запечатваш колкото можеш със смола примерно отвън и отвътре и вече е Божа работа, един съвет погледни и под това петънце, имам впредвид под праговете, Успех!

Мерси много колега.Ще я правя чак на Пролет, че сега студове идват и някак си не ми се прави сега.Тъкмо ще имам време да поразпитам на няколко места.

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #23 on: 08-10-2010, 16:29:59 »
Мили боже!? Колега не разбирам защо заради едно петно ръжда искаш целия панел да сменяш или още по лошо да го дадеш на някой да го реже и слага ново парче?!Това е абсурдно...моля не ми се обиждай

съвета ми е следния:Щом ще го правиш напролет просто погледни дали е само петно ръждата или е избила и отвътре на калника и се е образувала дупка.Ако е само петно е лесно - шлайфа се до основа и се пребоядисва детайла(не повече от 160-180лв със боята)
Ако вече е дупка се отстранява изгнилото и се подлага парче.китва се тънко и се боядисва пак панела...Цената е с 50-тина лв отгоре.Но 500 и незнам си колко пари за нов детаил и боя и напасване и отстраняване на стария ще стъпиш на бог знае колко...НЕ си заслужава...
Но ако си решил да си харчиш паричките - не мога нищо да кажа....Пак те моля - не ми се обиждай.Просто според мен за 10год кола е безсмислено да се дават грешни толкоз пари при положение че има по евтина алтернатива.Аз бих постъпил така...Все пак успех!!
« Last Edit: 08-10-2010, 16:42:07 by Novaka »
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

• Напредващ
« Reply #24 on: 08-10-2010, 19:18:16 »
Мили боже!? Колега не разбирам защо заради едно петно ръжда искаш целия панел да сменяш или още по лошо да го дадеш на някой да го реже и слага ново парче?!Това е абсурдно...моля не ми се обиждай

съвета ми е следния:Щом ще го правиш напролет просто погледни дали е само петно ръждата или е избила и отвътре на калника и се е образувала дупка.Ако е само петно е лесно - шлайфа се до основа и се пребоядисва детайла(не повече от 160-180лв със боята)
Ако вече е дупка се отстранява изгнилото и се подлага парче.китва се тънко и се боядисва пак панела...Цената е с 50-тина лв отгоре.Но 500 и незнам си колко пари за нов детаил и боя и напасване и отстраняване на стария ще стъпиш на бог знае колко...НЕ си заслужава...
Но ако си решил да си харчиш паричките - не мога нищо да кажа....Пак те моля - не ми се обиждай.Просто според мен за 10год кола е безсмислено да се дават грешни толкоз пари при положение че има по евтина алтернатива.Аз бих постъпил така...Все пак успех!!

Колега не се обиждам.Даже вече няколко човека ми го казаха, че съм луд и може би има доза истина в това :cheezy:.Иначе относно калника знам, че като е избило ръжда се оправя, но само временно.С времето отново излиза и пак ще трябва да се прави.За това исках да сменя целият панел и да забравя за тая гадна ръжда.Иначе преди около 2 седмии сменях задните говорители и видях от вътрешната страна, че има жълтеникав участък от вътре, но не е дупка.Точно между прага и самият панел се вижда жълтото петно.

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #25 on: 09-10-2010, 05:21:39 »
колега само да вметна:
1 Радвам се че не ми се обиждаш и - не не си луд просто искаш всичко да е ок ... :yes: :beer:
2 има толкова добри пособия ,начини и материали че ако се направи добре никога няма да избие ръжда там отново...може да е около него но не и на него...Но ти си знаеш кое и как...Успех!!!
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

• Напредващ
« Reply #26 on: 09-10-2010, 12:04:15 »
колега само да вметна:
1 Радвам се че не ми се обиждаш и - не не си луд просто искаш всичко да е ок ... :yes: :beer:
2 има толкова добри пособия ,начини и материали че ако се направи добре никога няма да избие ръжда там отново...може да е около него но не и на него...Но ти си знаеш кое и как...Успех!!!

Колега точно това е проблема, че като примерно изрежат частта дето има ръжда ако се наложи разбира се ще излезе там дето е заварявана новата ламарина.За това мислех да сменя направо целият панел и да не се занимавам повече с тая ръжда.Тя е малко ръждичката, но така като я гледам и доста се дразня.

Offline copce

• Новак
  • *
Re: Смяна на заден десен калник
« Reply #27 on: 16-03-2012, 14:58:49 »
Колеги и на мен ми предстои същата процедура за съжеление ръждата не беше забелязана при покупката на автомобил.
Но аз дори и не съм си помислял да купувам цял панел ще се заваряват парчета от някой читав екземпляр разфасован на части пък да видим какво ще стане
Запомнете камикадзе се става веднъж...