Author Topic: Смяна на заден десен калник  (Read 1156 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline stormiTopic starter

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
Колеги дайте идей къде може в София или Перник да се смени задният десен калник на купето ми?Майсторите да работят добре и да си разбират от работата.Да не би след смяната и на другата година да избие ръжда по заварките или да се напука китосваното.Искам да го направят както трябва дори и за малко повечко пари!От няколко седмици ме мъчи един проблем и мира не ми дава.Ако пък и поразпитате тук там и дадете координати и горе долу цени за рязане, точково заваряване, китосване и боядисване абе направо да отида да си я взема цена няма да имате :beer:.
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Offline freakg

• Напредващ
Re:Смяна на заден десен калник
« Reply #1 on: 23-09-2010, 00:03:23 »
За Перник не знам, но за София и  в Колос и във Виликар съм сигурен, че ще ти го сменят както трябва. 

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #2 on: 23-09-2010, 00:47:57 »
Аз до колкото знам нито във Колос нито във ВилиКар се занимават с ремонт на ламарини! За Колос съм 100% сигурен, че не се занимават с такива неща .. .за ВилиКар ... не съм чувал и те да оправят ламарини! ;)

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #3 on: 23-09-2010, 00:53:20 »
Да не забравяме, че при Купетата .... заден калник е малко съмнително понятие, защото панела е вързан със задните колони, тавана, предните колони ....
Не съм виждал такова нещо като само заден калник, но не съм се и интересувал, така че може да има и нещо, което незнам :)

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #4 on: 23-09-2010, 01:23:52 »
Напълно си прав Свилка, едно са ... но има вариант да се отреже парче и да се наложи. Доста скъпа и пипкава работа е ... затова навсякъде препоръчват да се изправи оригиналния калник, а не да се реже и заварява. Успех колега ... дано ти направят колата добре и за нормални пари! :)

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #5 on: 23-09-2010, 05:54:27 »
Има го един бояджия в Кладница.Аз него съм го ползвал и останах доволен от това което направи с боядисването.Събота и неделя като ходя натам,ако го видя ще го питам дали може да направи такова нещо.Обаче за ръждата незнам как се процедира после с нещо трябва да се "запечати" метала защото от топлината около заварката със сигурност ще тръгне ръжда.
Ако каже ,че може ще се разберем да дойдеш направо и ти да си говориш с него ;)

• Напредващ
« Reply #6 on: 23-09-2010, 10:06:14 »
Има го един бояджия в Кладница.Аз него съм го ползвал и останах доволен от това което направи с боядисването.Събота и неделя като ходя натам,ако го видя ще го питам дали може да направи такова нещо.Обаче за ръждата незнам как се процедира после с нещо трябва да се "запечати" метала защото от топлината около заварката със сигурност ще тръгне ръжда.
Ако каже ,че може ще се разберем да дойдеш направо и ти да си говориш с него ;)

Колега ще съм ти много задължен ако го попиташ.Иначе относно калника като се отвори багажника има наставки дето е съединен задният калник с другата част на колата.А тази част над прага дето е се сваля чак до вратата и като се отвори се вижда пак наставки.Само ще трябва да се реже горе между багажника и задното стъкло страничното дето е.За това хората са го измислили, но ми трябва читав майстор дето да го направи!Иначе да споделя защо искам да го сменям.Значи като взех колата и видях, че само от дясната страна на веждата самият ръб от вътре се е боядисал като цвета на ръжда и си е повърхностно там!Обаче преди няколко десмици забелязах, че точно как е прага и там дето е най-висок боята се е понадула и отдолу има ръжда.Издутото е около 2см. дълго и около 1см. високо и почва точно от прага нагоре.Ще приложа снимка да се ориентирате.Онзи ден сменях задните говорители и като погледнах се вижда вълтениквао от вътрешната страна на калника.Като се позагледах точно като я купих видях че в близост до стопа има една капа поразтекла се надолу, което ме води до мисълта, че колата е удряна там и след това правена и за това избило само там ръжда.Иначе по колата няма никъде ръждичка, а само от дясната страна!

Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #7 on: 23-09-2010, 10:08:38 »
Човече имаш каско нали?
Как ти хрумна да се набутваш да сменяш калника без да си го смазал и да си минал на оглед?!

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #8 on: 23-09-2010, 14:40:32 »
И да има каско се съмнявам за едно парче боя и малко ръждица да му изплатят кои знае каква сума.

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #9 on: 23-09-2010, 18:29:56 »
Човек ти нямаш ли въображение?
Той ще сменя калника и не му трябва.Кой е казал ,че преди да го смени не трябва да е смазан ? или поне прилично изкривен
130 - 150 лева боядисване още толкова за изчукване и китосване ,при повече късмет може и за смяна да платят .Та между 200 и 300 лева може да земе .Ще му помогнат да си го смени  :cheezy:
« Last Edit: 23-09-2010, 18:30:23 by stutsi »

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #10 on: 23-09-2010, 19:52:15 »
хаха разбирам,но аз не бих си потрошил колата сам  :# просто няма да мога  :)

• Напредващ
« Reply #11 on: 23-09-2010, 23:23:35 »
Кофтито, е че нямам каско все още.Иначе за потрошването на колата сърце няма да ми даде да го направя :cheezy:.

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #12 on: 24-09-2010, 04:11:35 »
stormi това ,че нямаш каско е кофти.Ти си тръгнал да и режеш калниците ,а викаш ,че ти било  кофти да го изкривиш :D.Просто подметнах идейка за това как може да си помогнеш за ремонтчето .Може да му е от полза и на някой друг ;)
« Last Edit: 24-09-2010, 09:20:45 by caesar »

• Напредващ
« Reply #13 on: 24-09-2010, 08:49:54 »
И после да не ми ревете, що са толкоз скъпи гражданските .
Оф пак се обаждаш неподготвен и се правиш на интересен.
Нещата не са ти много ясни ,а се включваш по темата
А и точно на теб едва ли някой ще хване да ти реве

stormi това ,че нямаш каско е кофти.Ти си тръгнал да и режеш калниците ,а викаш ,че ти било  кофти да го изкривиш :D.Просто подметнах идейка за това как може да си помогнеш за ремонтчето .Може да му е от полза и на някой друг ;)

Еми колега аз за това като оставя колата на майстор няма да съм там и да гледам как я режат ;).

• Напредващ
« Reply #14 on: 30-09-2010, 18:25:49 »
Явно нямате идея къде може да се направи смяната :).

Offline marin_titov

• Новак
  • *
« Reply #15 on: 30-09-2010, 20:54:28 »
Колега,това не е калник,а заден десен панел.По принцип се сменя когато е силно повреден,доколкото разбрах ти е избила ръжда.За такова нещо всеки професионалист ще ти каже,че не си заслужава да се сменя целият панел.Във всеки един сервиз,в който се боядисват и изчукват автомобили,може да се смени.Накратко ще ти обясня причините,защо не си струва.Операцията е скъпа,защото се разоборудва всичко т.е.трябва да се свалят всички кори,тапицерии вкл. на тавана,задна броня ,десен стоп,да се махне и стъклото на панела.Да се изреже самият панел,после
да се завари новият,да се припасне,после да се обработи ''китоса на снадките'' да се обработи още с няколко материала и накрая да се боядиса.
В твоят случай,ти препоръчвам да отидеш в сервиз,бояджийно и те да обяснят какво могат да направят.Не забравяй,че с каквото и да се запечата
една ръжда по автомобила,един ден пак ще избие.По-дълготрайно ще е ако е със скъпоструващи материали.

• Напредващ
« Reply #16 on: 01-10-2010, 13:19:21 »
Колега,това не е калник,а заден десен панел.По принцип се сменя когато е силно повреден,доколкото разбрах ти е избила ръжда.За такова нещо всеки професионалист ще ти каже,че не си заслужава да се сменя целият панел.Във всеки един сервиз,в който се боядисват и изчукват автомобили,може да се смени.Накратко ще ти обясня причините,защо не си струва.Операцията е скъпа,защото се разоборудва всичко т.е.трябва да се свалят всички кори,тапицерии вкл. на тавана,задна броня ,десен стоп,да се махне и стъклото на панела.Да се изреже самият панел,после
да се завари новият,да се припасне,после да се обработи ''китоса на снадките'' да се обработи още с няколко материала и накрая да се боядиса.
В твоят случай,ти препоръчвам да отидеш в сервиз,бояджийно и те да обяснят какво могат да направят.Не забравяй,че с каквото и да се запечата
една ръжда по автомобила,един ден пак ще избие.По-дълготрайно ще е ако е със скъпоструващи материали.

Колега аз мисля, че се води калник и съдя ето по това нещо цък.Иначе ми хрумна друга идея.Примерно ако се изреже до къде е стгнала ръждата, а тя е малко поне като гледах и след заварката няма ли да може да се сложат няколко слоя стъкломат и смола и да се запечата да няма влага и да не излиза на ново ръждата?Разбира се след това с грунд, шприц и боя както си му е реда?Може да се измисли да се раздуят калниците примерно отзад и да се сложи смола за да не излиза отново ръждата.Някой знае ли дали ще се появи пак на същото място и има ли смисъл да се занимавам с такива неща?

Offline marin_titov

• Новак
  • *
« Reply #17 on: 01-10-2010, 17:57:49 »
Без значение е там какво пише.Ако го напишат,че е панел много от хората няма да разберат за какво става въпрос.Нарочно съм пояснил
какво е това,за да може колегите да си имат на представа.Разликите м/у панел и калник не са малки,но не ми се навлиза в подробности.Така на снимка не мога да ти кажа кой вариант е по-разумен.Идейте,които имаш за поправката може да се приложат.Най-разумният вариант е да отидеш в сервиз, в който има тенекеджия и бояджия и те ще ти кажат какво могат да направят и на каква цена.
« Last Edit: 01-10-2010, 18:10:54 by marin_titov »

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #18 on: 01-10-2010, 18:32:53 »
Tекуща цена: 542.48 лв.
  :shock: И ще дадеш тези пари за един калник (панел)  :omg: Това е нереална цена, а другото е че не си заслужава инвистицията, защото след това идва и работата на майстора напасване, (работа, кит+боя) ще ти обади и той една цена и нещата стават доста дебели за един калник!!!
Лично мение ;)
« Last Edit: 01-10-2010, 18:33:36 by chonkov »

Offline marin_titov

• Новак
  • *
« Reply #19 on: 01-10-2010, 18:36:04 »
Жоре,точно така е и затова му казах на колегата,кога се сменя този детайл. :yes: