След дълги мъчения и доливане на масло и МНОГО МЪРЗЕЛ,си поръчах гарнитурата от Гърция "оригинална" на стоиност 15лв

...както и да е

тръгнах по сервизите да ми я сменят и познатата история "остави колата утре...ние ще ти се обадим или ела други ден...и не знам си кво" и се ядосах и си я смених сам

..ето и процедурата

Необходими пренадлежности:
1.ГАРНИТУРА

15-30лв
2.Силикон (термоустоичив-червен) 7лв
3.Гидори 10мм с удължител и клещи.С гаечен ключ не става!Аз използвах от гидорито "отверката" на която се слага накраиник 10мм

4.90мин

5.Помощник
Нищо страшно няма,щом аз се оправих...пък и вече 1000км минах и капчица няма
ПЪРВО
1.Сваляте капака,които покрива свещите и кабелите за свещите.
2.Махате кабелите от свещите и ги оставяте настрани.Който знае как се слагат после да ги махне нацяло

.На мен не ми пречеха изобщо!
ВТОРО
1,2.Сваляте болтчетата да освободите жилото за газта,понеже е хванато за двигателя.
3,4.Измъкнете от която страна можете маркучлетата.
ТРЕТО
1.Развивате болтовете(няма значение в каква последователност),като сте максимално внимателни особенно на задните болтове да не паднат,че всичко свършва

2.Отстрани също има 2 болта,които държът капака (на снимката съм показал)
3.Сваляте капака-Самият капак влиза в този,които е отстрани и за това Ви трябва помощ да се напъне малко

но не е страшно...иначе трябва да се разглоби половината кола!
ЧЕТВЪРТООсвен гарнитурата има и 3 полумесеца.Трябва да внимавате с тях да не изпаднат когато вдигате капака.Може да останат и на капака,може и на блока.
Аз лично тези полумесеци не ги смених,защото от магазина казаха,че не знаят какво е тва и не излиза нищо.С гарнитурата обаче не доиде нищо.И сега съм със старите.
ПЕТОХващате яко парцала

Почиствате всичко да лъсне как траа и да няма зацапано по леглото на гаднитурата
ШЕСТО
Слагате новата гарнитура.Тя си има каналчета-мн хубаво ляга.Излежда мн стабилно,но понеже тия полумесеци не ми вдъхваха доверие и реших да сложим и силикон.
С тънък слой и мнго равномерно слагате на полумесеците силикон и ги слагате по местата им по двигателя.После по същия начин се намазва и гарнитурата.Системата е да е тънко и равномерно навсякъде!
СЕДМОСлагате капака където си му е мястото.Тука играта е да не размажете силикона
ОСМОЗатягате болтовете МНОГО равномерно.ЗапочваЛО се от средния и после един от ляво,един от дясно,за да опъне гарнитурата (аз не го направих така...напрао на ред
ама пак стана. Затягате болтовете колкото да обере луфта и после съвсем леко навъртате.Затягат се всичките.Поне около 10 пъти ще ви се налага да ги претягате-сещате се,че гарнитурата оляга и все едно не сте ги затягали никога.Така е 2-3 дена.После силикона стяга мн добре,болтовете държат също плътно,гарнитурата е мека и нова и се запечатва

Носете си инстументите с вас и от време на време се сещаите да проверите!
Процедурата с кабелите---
Трябва да "изпука"като го слагате.Капака които закрива кабелите не бързаите да го слагате защото има един болт там,който също играе за гарнитурата.Уверете се че няма да се претяга повече и тогава

Единствената философия е ,че
не трябва да се затяга хамалската,а трябва просто да е
плътно.Гарнитурата е от гума и има вероятност да се скъса,затова по нежно и сигорно!
Еми това е колеги.Нищо сложно няма бъдете сигорни.Няма какво да се обърка.Тъпо е да даваме на тъпите "маистори" било и 10-15лв!