Author Topic: Short shifter  (Read 847 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ЗлаткоTopic starter

• Напредващ
Short shifter
« on: 09-09-2010, 15:20:37 »
Моля тези, които имат да помагат как да го слагам, защото си нямам на идея, питах насам натам и некой неможе да помогне  :sorry:

Offline kalokasa

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
Re:Short shifter
« Reply #1 on: 29-10-2010, 00:04:58 »
Аз имам такова приспособление,един мой човек миго прави и гледах че го завари за скоростния лост с ЦО ако искаш ще го поразпитам нещо повече  :yes:   

Offline wtf

• Напредващ
« Reply #2 on: 29-10-2010, 20:33:45 »
няма нищо сложно освен ако не размениш местата на болчетата дето влизат в лоста както направих аз и има да се чудиш цял ден що не пасва:D сваляш пластмасата на скоростния лост, развиваш топката, изваждаш.. отдолу ще видиш къде и как е свързан самия лост на гайки. Развиваш ги и сменяш с новия.. Ако пифтъра ти върви комплект с болтовете няма нищо сложно, ако преди си слагал отнема не повече от 20-тина мин.. имайки предвид че не си слагал ще ти отнеме 30-40 мин. до час цялата процедура но не се шашкай не е нищо сложно :) просто гледай да сложиш болтовете правилно като този с топчето накрая трябваше да е отдолу мисля, успех  :)

kalokasa кви заваряния бе човек, няма такива неща цялата работа е отвиване и завиване..
« Last Edit: 29-10-2010, 20:34:51 by wtf »

Offline ЗлаткоTopic starter

• Напредващ
« Reply #3 on: 30-10-2010, 01:24:15 »
Шифтъра вече не е в мен, оказа се в последствие , че не е за рд/рд2 . за модел gk е, продадоха ми го от ебай за такъв, рд. навсякъде го дават че е за нашите коли, но уви. лично аз не се бях пробвал да го слагам, но момчето на което го продадох каза че няма шанс да стане, поразрових се и наистина се оказа прав. немисля , че това може да се направи от нас, работата мисля че не му е само да е по ниско, а и по- къси скорости ..

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #4 on: 30-10-2010, 12:52:50 »
Ем моя е правен човек не знам как е правен обаче сега скоростите ми са определено доста по-къси от преди и ми харесва ефекта определено  :hater: 

Offline wtf

• Напредващ
« Reply #5 on: 30-10-2010, 14:14:34 »
Шифтъра вече не е в мен, оказа се в последствие , че не е за рд/рд2 . за модел gk е, продадоха ми го от ебай за такъв, рд. навсякъде го дават че е за нашите коли, но уви. лично аз не се бях пробвал да го слагам, но момчето на което го продадох каза че няма шанс да стане, поразрових се и наистина се оказа прав. немисля , че това може да се направи от нас, работата мисля че не му е само да е по ниско, а и по- къси скорости ..

Аз го монтирах заедно с баща ми, принципно ако е за същата кола няма нищо сложно.. който е слагал ще потвърди  :) а той не е само по-къс а и прави хода по-къс без да правиш нищо допълнително то това е целта му.. цялата работа е отвиване и завиване

Offline 1.6fx

• Напредващ
Re: Short shifter
« Reply #6 on: 29-12-2010, 05:47:44 »
откъде мога да си намеря и аз такава джаджа и колко кинти е

Offline vesso

• Новак
  • *
« Reply #7 on: 29-12-2010, 10:27:19 »
Ако искате само и единствено да си намалите височината на лоста, ето как си го направи един приятел - развивате топката на лоста, набелязвате каква е резбата, режете лоста колкото си искате, правите си резба на 'новия' лост и завивате топката обратно. Резба се прави лесно, даже ако не се лъжа той си я направи на място с метчик, без да разглобява нищо.
Ефекта е малко по-къс ход лоста и нищо повече.
А иначе, като гледам устройството на нашите скоростни лостове, класически 'short shifter' не може да се сложи без доста допълнителни преправяния - рязане, завяряне, напасване.

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #8 on: 29-12-2010, 11:20:53 »
Е аз си сложих моя за 10 минути само с един гаечен ключ и клещи :)
http://www.amazon.com/Shifter-Hyundai-Elantra-Tiburon-1997-2000/dp/B00119NDEY

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #9 on: 31-12-2010, 16:16:03 »
А тъка разлики с него колега усещаш ли сега в скоростите  :yes:

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #10 on: 02-01-2011, 17:17:21 »
Ми лоста има по-къс ход и едно много характерно хрупваене при превключване, определено е по-приятно и заради хода по-бързо превключването, но чак магия не прави :)))