Author Topic: Часовник-смяна на светлината  (Read 1972 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline XeonZoneTopic starter

• Напредващ
Здравейте питането ми е дали може да се сменя подсветката на часовника
« Last Edit: 07-09-2010, 00:03:47 by chonkov »

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
Re:Часовник
« Reply #1 on: 05-09-2010, 22:12:16 »
Аз преди 2 дни си разглабях таблото и като поразгледах не видях никъде нито крушчица нито диодче.За това си мисля, че не може!
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Offline IRIZAR

• Напредващ
Re:Часовник
« Reply #2 on: 06-09-2010, 02:05:21 »
100% не може това е от най античният тип цифрови часовници... вакуумно флуоресциращи без възможност за промяна на цвета......всъщност това което можеш да направиш е да махнеш филтъра от външната страна, защото истинският цвят е доста по ярък между синьо-зелено....с друг цвят външни филтри можеш да докараш доста други цветове...  ;)

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Re:Часовник-смяна на светлината
« Reply #3 on: 07-09-2010, 00:04:15 »
Със сигурност не може аз съм пробвал да го разгобявам не се получи :)

• Напредващ
« Reply #4 on: 07-09-2010, 11:17:04 »
Аз мисля да го махам и ще правя с 7 сегментни индикатори да ми показва външната температура  :aha:

Offline WARLOCK

• Загряващ
  • **
  • Coupe 1.6 RD1
    • Блог за уеб дизайн и SEO
« Reply #5 on: 07-09-2010, 16:16:55 »
Часовника със сигурност не може да си смня цвета, защото съм го разглобявал из основи, че го дадох на късо и прогорих писта, та трябваше да си го оправям.

Аз мисля да го махам и ще правя с 7 сегментни индикатори да ми показва външната температура  :aha:

XeonZone, с какво ще снемаш външната температура? Я дай повече инфо в нова тема като го направиш, че и на мен ми е мерак да си направя такава гъзария.  :h:
« Last Edit: 07-09-2010, 16:17:10 by WARLOCK »
Който твърди, че купето не върви, значи не може да го кара!

• Напредващ
« Reply #6 on: 07-09-2010, 17:03:35 »
Имам схеми,но незнам кога да го почвам.Още търся къде да направя печатната платка,че на ръка е много съклет.Като има раздвижване ще пиша :)

Offline Scorpiona

• Новак
  • *
  • Street King
Re: Часовник-смяна на светлината
« Reply #7 on: 17-01-2011, 20:37:14 »
Онзи ден разглобих цялото табло заради тъпия часовник че едвам го виждам и с един приятел които ги по разбира пробвахме но НЯМА НАЧИН да се оправи за съжаление но ако измислите друг вариант ще се радвам да го споделите  :h:

Offline IRIZAR

• Напредващ
« Reply #8 on: 20-01-2011, 09:45:32 »
 :cheezy: тъпият часовник  :cheezy: ремонтирах моят и работеше около 2 месеца без проблеми, но сега пак се прецака. сега смятам да намеря някакъв друг часовник, със светещи сегменти,който да се вписва в габаритите на стария. мисля че се намират разни такива китайски, че даже и с показание на температура. Като го направя ще кача снимки и по подробна информация.

• Напредващ
« Reply #9 on: 20-01-2011, 16:43:02 »
Аз съм го правил вече много по-добре е може и снимки да кача.Покава темература вътре,вънка,волтаж на акумолатора,и обороти.Свети червено.

Offline IRIZAR

• Напредващ
« Reply #10 on: 20-01-2011, 19:56:43 »
Аз съм го правил вече много по-добре е може и снимки да кача.Покава темература вътре,вънка,волтаж на акумолатора,и обороти.Свети червено.
амиии...в името на страхотният клуб който си имаме, ще се радваме всички ако споделиш как си го направил, и да ни покажеш някоя друга снимка....  :h:

Offline xzibit

• Загряващ
  • **
« Reply #11 on: 06-02-2011, 00:30:04 »

Браво колега ,тва е жестоко  :# ще чакаме снимки и малко инфо ,може ли всеки да си го напрваи или е сложно? Ако е прекалено сложно може ако ми хареса как изглежда да те питам колко ще ми вземеш да ми изработиш 1 такъв само че да свети синьо че мойто купе е такъв цвят  :h:
Xzibit`

• Напредващ
« Reply #12 on: 06-02-2011, 15:26:59 »
Абе да то кажа си е доста сложничко,лично аз бая се озорих,но може и да измислим нещо по нататък,че сега имам доста изпити.Иначе за снимките ще кача,когато си намеря апарата,а за цвета незнам дали има сини индикатори,май са само червени и зелени,но ще погледна пак :)

Offline xzibit

• Загряващ
  • **
« Reply #13 on: 07-02-2011, 23:50:20 »
Добре колега ,ще чакам снимките  :h: и успех с изпитите  :yes:
Xzibit`

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
« Reply #14 on: 22-04-2011, 23:00:53 »
Колегата май доста от одавна е забравил за темата и обещанието си :).
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

• Напредващ
« Reply #15 on: 25-04-2011, 17:51:35 »
Колега не съм забравил,просто имах малко ядове с колата и сега си търся халоген и мигачю,а и фото'то немога да си намеря.

• Напредващ
« Reply #16 on: 10-05-2011, 09:41:24 »
Ето ги и снимките

Offline IRIZAR

• Напредващ
« Reply #17 on: 10-05-2011, 22:03:20 »
ееееехееее... много яко колега... я сега дай малко инфо как можем и ние да си направим дефектиралите часовници така

• Напредващ
« Reply #18 on: 10-05-2011, 22:56:25 »
Ами колега не,че искам да те откажа,но е малко трудно.Това са седем сегментни индикатори,температурата се мери с термотранзистор,а там кадето пише "OFF" това е за оборотите на двигателя,но не съм го закачил.Схемичката е трудна за правене,ако я намеря ще я кача.Само да кажа,че има много малки бобинки с които си играх много и имах много неуспешни опити,но тръгна.Лошото само е,че няма часовник.

Offline IRIZAR

• Напредващ
« Reply #19 on: 10-05-2011, 23:42:52 »
няма да имам проблем с изпълнението на схемата... цял живот се занимавам с електроника...ти само ми дай схемата... пък ако се получава добре може и да изработя и за други желаещи от клуба.. :h: