Author Topic: Откъде мога да си купя/поръчам фланци???  (Read 1619 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline NovakaTopic starter

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
Здравейте колеги и кожелки ... имам едно лекинко запитване относно откъде мога да си купя фланци или къде мога да си поръчам да ми направят? Горе долу на каква цена и ... другото което ме интересува е дали някой има повече информация дали има някаква променя върху возията на колата и т.н. ? Общо взето има ли промени, какви са те и има ли начин да се избегнат или оправят? :)

Благодаря предварително  :h:

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
Бате дай размери и ти ги правя... на 14 ще обясниш по подробно ;)
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline Spaidy

• Пристрастен
Баче Кико  :P гледай какъв е номера с тия фланци.
Аз на вектрата слагах фланци с дебелина 15мм само отзад и когато търсех се намираше горе долу на по 40 лева бройката, обаче аз направих следното питах един стругар дали може да ми направи и той ми даде телефона на негов приятел леяр. Звъннах на човека и за по 8 лева на бройка ми отля 2та фланеца после стругата ми ги разпроби и ми взе 10 лева за двата и за 26 лева и 3 дни имах фланци. Сега последствията. Отзад колата стана много стабилна влизал съм с голями скорости в завой и колата не мърда щото е малко по - разчекната. Не очаквах такова влияние, но вече ми е ясно, че дори всеки милиметър играе роля, но отпред бях с гуми 195/50, а отзад с 205/50 и след време забелязах, че колата нещо ми се изчеква отзад и започна да прелича на драгстер или на жаба не знам как да го опиша, все едно се рачекна и колелата седяха на криво. Когато ходих в Гърция вгиднах 240 и кур колата си е стабилна, но отзад не ми харесваше как изглежда. Преличаше на 3ка с гуми 245 широчина...

На теб каква ти е идеята за какво искаш да слагаш тия фланци? За да я разчекнеш или защото ти се струва нестабилна? С какъв диаметър искаш да слагаш? И ти ли само отзад или и отпред и от зад? С какъв размер са ти гумите? Ако има нещо питай ще помагам с каквото мога.
На никой не правя евала!!! ;)

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
виж сега каква е работата ... колата си е идеално стабилна ... харесва си ми стойката й ... всичко е идеално обаче ... понеже както всички знаем е с доста нестандартни джанти ... това ограничава избора ми  за джанти ... та идеята ми е да си купя/направя 4 фланеца за да мога да си мушна едни джанти, който може да ми изпаднат малко на далавера :) не искам да са големи ... възможно най-тънки, но естествено качествени и добре направени :) тва е цялата работа :) ако можеш да асистираш ... казвай :)

Offline Spaidy

• Пристрастен
Ми телефона на леяра го нямам, а после като излизам ще мина през стругара да видя раболи ли още защото за последно беше в едно мазе и се оплакваше, че му искат 90 лева наем и ще се мести. Ако не при моя стругар обиколи из твоя квартал и питай да ти направят едни отливки примерно 5мм щом искаш възможно най - тънки и след това нека ти ги разпробие стругара и си готов. На какво между болтово искаш да минеш 4х100?
На никой не правя евала!!! ;)

Offline Boncho

• Загряващ
  • **
Не си правете майтап с флнците. Ако искат само да изнесете гумите настрани .... Обаче ако искате да смените размера от 4х114,3  на нещо по различно никви леяри и стругари .Как ще се справят с балансирането на фланците? Как ще определят местата на отворите и ще ги пробият точно? Возил съм се на кола с правени от кварталния стругар фланци преди и след.Ако не са като хората вътре ства едно грозно бучене и някви вибрации...  Аз на нещо дето вдига над 100км/ч не бих рискувал.
"Скромността е за тези, които нямат други качества"

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
Бончко, предложи алтернативен вариант ... аз просто не съм наясно какво може да се направи по въпроса :) чувал съм, че това е вариант и затова първо него да проуча :)

Offline Boncho

• Загряващ
  • **
Разрови в интернет някъде бях намерил фирма (от сф) която предлага и собствено производство и внос на фланци. Имаха и каталог с моделите и размерите. Четири парчета излизаха към 300лв. Има доста фирми които предлагат "фланци" който на практика представляват една голяма шайба дебела 5-6мм с дупки по нея и почват да те убеждават че като сложиш по три такива на джанта и всичко заспива.Точно този вариант е възможно най-калпавия. Никво разпределение на усилията, трябват и по дълги шпилки.. Нищо чудно някоя джанта да те изпревари някъде.

http://www.margel.info/lang_bg/flanges.php
http://www.margel.info/images/static/complete_katalog_uk.pdf
http://www.topspeed.bg/catalogue.php?cid=207
"Скромността е за тези, които нямат други качества"

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
Всичко е изчислено хора...може да са го мислили преди 10 години,ама са го измислили :) Не си давай оригиналните джанти за колкото и тънко да вземеш други  :ohno:   :omg:

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
aaa ... аз оригиналните няма да ги дам ... тва е 100% ясно :) ама реших, че вместо да взема още едни оригинални за 400-500 лв ... по-добре да видя тия за кви кинти ще изпаднат и ... ако не тях за 600лв - 700лв ще си взема чисто нови зверски 15" ... даже съм ги набелязал вече, че ако не стане тва с фланците да имам резервен вариант :)

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
ако е за нови,на 4х114.3 има избор.Все пак доста разпространени коли са на този размер (и са най-яките  :PP ).Помисли си добре за тия фланци...мисълта ми е ,защо не идеш и да си купиш направо нови на тоя размер  :aha:

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
кажи къде са толквоа широко разпространени?  :) аз уж гледам търся и ... все не мога да си харесам нещо което така да ме изкефи яко ... :( дай нещо линкче ... сайтче ... :)

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
Колега ... тези два сайта ги знам и съм ги изкопал от до :) пак ще погледна де ... може пък да съм пропуснал нещо :) мерси все пак :)

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
Е то по тия малоумни саитове според мен не можеш да си намериш.Особенно джанти.Аиде за гуми има ама...Не знам в Сф кви магазини имате,но в Дианата има доста джанти и мннн размери.Скъпични са,но иди да видиш.100% ще има,поне да се ориентираш горе долу  ;)

Offline banderasz

• Загряващ
  • **
Съжалявам за късния отговор,но ме заитригувахте.Аз си намерих страхотни джанти с гумите на 1000 км и бях решил преди това да слагам и фланци и директно минах на размер 4х100 . Направи ми ги един стругар тук в Сливен за скромната сума от 200лв за 4 бр . Предните са 20 мм а задните 30 мм . Всичко е много точно и нямам никакъв проблем със скорост и вибрации . Човека е най-добрия в целия регион,всичо направи сам има стругове координатни машини и т.н. ДОВОЛЕН СЪМ

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Тони, можем ли да го ползваме евентуално да прави фланци за други членове на клуба при интерес?

Offline banderasz

• Загряващ
  • **
Мисля,че няма да има проблем
Само трябват точни размери.Изработва ги от стомана.Пак казвам цената е 200лв за комплект 4 бр