Author Topic: Календари на клуба 2011  (Read 2392 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline stutsiTopic starter

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
Календари на клуба 2011
« on: 18-08-2010, 22:20:32 »
Знам ,че е малко рано за нови календари,ама ние вече започваме изработката на такива на доста фирми.
Та за това викам малко по от рано да започнем с нахвърляне на идеи и малко по малко да изчистим нещата и да сме подготвени по отрано  ,да не стане като тая година Февруари месец ;).И ако има интерес да направим пак.
А като дойде Чефо да го тормозим да направи дизайна  :cheezy:
« Last Edit: 18-08-2010, 22:21:36 by stutsi »

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
Re:Календари на клуба 2011
« Reply #1 on: 18-08-2010, 22:29:09 »
Евала на всички които са положили усилия за календара за 2010 - а година. Моята идея е за 2011 - а година да се направи нещо по - луксозно. Да не е така на едно листче и всички месеци. Предлагам да се напавят педложения за календар с 12 страници - по една за всеки месец и една челна корица. Или поне 6, като се ползва гърба за друг месец. Клубът вече има история - съответно снимки и вече добре нагласени коли. Да се използва по една хубава и добре обработена снимка за всеки месец. Ще изглежда по - добре. Вярно ... няма да струва 2 лева като настоящия ... но според мен си заслужава.

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #2 on: 18-08-2010, 22:35:21 »
И на мен ми се върти идеята за 6 или 12 листов със спирала :)
И понеже взехме дигитална машина ще е по поносима цената за по малко бройки.Но формата трябва да е 35-50 см.
Така цената за бройка ще е еднаква и за 5 и за 50 бройки.
Та ще може да се прави по предварителна заявка след като се направи проекта и видя каква ще е цената всеки ще може да си направи сметката и да поръча.
Тия дни ще снимам разни стари календари да ви покажа като идея какво може да направим ;)
« Last Edit: 18-08-2010, 22:38:11 by stutsi »

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #3 on: 18-08-2010, 22:45:22 »
Браво Сту! Идеята е хубава наистина. Аз имам един календар на Фолксваген клуба за тази година. Той е 6 листа, печат от двете страни и със спирала. Трябва да се признае на момчетата, че са подбрали много хубави снимки. Колите не са някакви нови, но фотосите са екстра. Може на някоя от следващите сбирки да го донеса да му хвърлим по един поглед. Размера 35 х 50 е екстра. Със хубав шрифт / между другото имам идея за един / мисля, че ще стане като красив плакат за всяка стена :)

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #4 on: 18-08-2010, 22:48:35 »
То при дигиталната машина цената е на копие като принтерите.Та дали ще е от двете страни или от едната няма значение за печата.Единствената разлика ще дойде от хартията ,но тя няма да е много голяма.Та мисля ,че 12 листов е по добре отколкото да въртиш календара на обратно като трябва да се сменя месеца

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #5 on: 18-08-2010, 22:55:56 »
Аз само дадох пример ... иначе да, щом ценообразуването е по тази схема, наистина 12 ще е по - добре. Но трябва да се обърне голямо внимание на снимките и шрифта. А ако има и някакво арт оформление на страниците, дори всичките да са по един темплейт ще е още по - добре.

Online caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #6 on: 18-08-2010, 23:07:53 »
То ясно, че съм за, при положение, като мога да помогна в подбор на снимки от колекцията ми на клуба...
Трябва да решим какви ще слагаме !

Offline Mickey

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
« Reply #7 on: 19-08-2010, 07:50:09 »
Ооо,супер!  :yes:
Сту,не е много рано - ако започнем да ги мислим сега,ще се оправим тъкмо навреме  ;) За снимките - можем да изчакаме националната и да снимаме с идеята,че снимките ще са за календара.Но така ще се забавим доста.Другия вариант е да се поровим из архивите,да изкараме 20-30 хубави снимки и след това с гласуване да изберем точно кои ще сложим.

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #8 on: 19-08-2010, 08:30:13 »
Това с гласуването от по - голям брой снимки е добра идея Миме, важи :)

Offline Filip(M)

• Пристрастен
« Reply #9 on: 19-08-2010, 08:44:24 »
 :yes: Сту щетеш ми мислите тамън си мислех да питам кога ще се мисли новия календар :)
аз излизам и с една старо предложение да малки  календарчета  :h:
Колкото повече толкова повече!

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #10 on: 19-08-2010, 18:44:39 »
Понеже календарите ще са по скъпи ,грубо го сметнах за 50 бройки ще се върже между 10-15 кинта за 12 листов,но като решим какво ще е тогава ще го сметна точно и ще вместя и отстъпките които ползвам,ако има желаещи ще се правят по предварителна заявка.Защото няма кой да извади 5-600 лева и после ,ако не се вземат да си има цяла къща с календари  :cheezy:.За малки календарчета също може и мисля да го вкарам заедно с корицата за да излезе по евтино,но всичко зависи от интереса.Колкото повече желаещи има толкова по евтино ще излезе.
Да ви кажа как вървят цените за да се ориентира всеки и да решим как да го направим.
За дигитален печат за 50 броя излизат общо 600 листа.Цената на лист около 1 лев около 600 лева общо за печат.Отделно хартията и спиралите та по груби предварителни сметки излиза до 15 лева на бройка.
Ако го правим на офсетов печат за толкова малко бройки е нерентабилно.Стават по 2 листа заедно да се печатят или 6 цветни подготовки.Една цветна подготовка е 120 лева,демек за печат излиза 720 лева.Отделно хартията и спирали излиза над 15 лева.Обаче,ако направим 100 бройки цената за печата е същата 720 лева отделно хартия и спирали така календара излиза до 10 лева грубо.
Така ,че колкото повече желаещи има толкова по евтино ще ни излезе.
Съжалявам ,ако не е много разбираемо ,но просто по разбираемо няма как да го обясня ;)
Това са груби сметки .

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #11 on: 19-08-2010, 18:47:29 »
Стига стилово всичко да е издържано и добре оформено, мисля, че 10 - 15 лева е една приемлива цена за нещо, което ще се ползва цяла година :)

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #12 on: 19-08-2010, 18:55:37 »
За оформлението ще трябва да си дойде Чефо.Мисля ,че той доста добре се справя с дизайна  :yes:
А и трябва да го направи той или някой друг за да не се плаща за това.
« Last Edit: 19-08-2010, 18:59:20 by stutsi »

Offline hyundai3016

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
« Reply #13 on: 19-08-2010, 19:50:55 »
Идеите за календар за 2011 и на мен ми допадат,но този път определено трябва да се взима предварителната бройка за отделното изготвяне за да не стане като календарите за 2010 в мен все още имам доста солидна бройка,при положение че ги  нося в колата и са ми подръка за евентуално желаещите,но уви малка част от  тях  се използваха,а това както и да се погледне са си разходи без възвращаемост...
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

Offline Mickey

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
« Reply #14 on: 20-08-2010, 08:29:43 »
Тъкмо щях да пиша това,което е казала Силвето.Големите,един вид "луксозни" календари - нека са само със заявка.Иначе можем да си пуснем някаква по-солидна бройка малки (джобни) - те със сигурност ще се продадат.

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #15 on: 20-08-2010, 18:56:19 »
Чук е идеята, Октомвври ще ги направим като си дойда, отсега казвам обаче- имаме около 5 снимки, които стават :D :D :D Първо, щото снимките трябва да са много големи, за да стане както трябва, после, щото хубави просто нямаме хаха поне аз не се сещам, освен тия, които Сашето беше направил във Варна и мисля един колега от Пловдив направи на Батак... Ама те са на 2-3-4 само :) Та сега октомври може да измисля някаква "рамка"и после само да бичим вътре снимки, които съответно в Трявна да направим :) Яко ще е календара да е със снимки от Националните срещи от предходната година, та като отвориш да си "еееех"-неш по спомена от срещата , или за това, че не си бил ахахахах Ама искам да видя на ФВ клуб снимките първо, има вариант да е със снимки на индивидуални коли на повечето месеци, а в месеците, в които сме имали среща- с обща снимка от срещата... Нещо такова примерно, бали.. давайте материали, че без мат'рял не може да се мисли идея

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #16 on: 20-08-2010, 18:57:02 »
Те дори да не се продават тези джобните, можем да ги ползваме и вместо картички "Busted" :P

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline Filip(M)

• Пристрастен
« Reply #17 on: 20-08-2010, 19:20:39 »
това за картичките е гот но мисля че малките ще са вървежни всекима поне по едно календарче в себеси :) иначе за снимките на големия календар трябва да се направят 12 с тази цел  :h: за да са готини и да няма ама защо точно тази или онази :)
Колкото повече толкова повече!

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
« Reply #18 on: 28-08-2010, 21:25:59 »
Преди време бях член в друг форум и там направиха следното.Който иска да участва със снимки на своето купе праща няколко на човек от екипа на форума и на който му се занимава разбира се.След това той номерира снимките и ги поства най-горе в темата и всеки дава своят глас, но има право от дадено IP да гласува за 12 снимки, но не и за свойте!Гласа да е за 12 снимки ако примерно са 12 страници.Също така ще е добре примерно снимките да са с голяма разделителна способност.Примерно от 1600х1200 нагоре.Дано да сте ме разбрали, че само как обясних...
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Offline Златко

• Напредващ
« Reply #19 on: 28-08-2010, 21:55:17 »
Да, мисля че е добра идея. И аз мисля да предложа снимки, че и без това колата ми след няколко дни ще е готова (най - сетне) ..  :h: