Author Topic: Спортни седалки ПОМОЩ !!!  (Read 3186 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Paulo-BacardiTopic starter

• Новак
  • *
  • Low3 hyundai c0up3..
Спортни седалки ПОМОЩ !!!
« on: 07-08-2010, 19:02:39 »
Здравейте приятели.. Умолявам ви за помощ ! Предложете ми няколко "Марки" Спортни седалки от най ефтините до най скъпите
От типа да падат като оригиналните! Благодаря предварително...
Поздрави!
Иван...
От BMV смятат че предното предаване е измислено от дявола...

Offline muncho_

• Пристрастен
Re:Спортни седалки ПОМОЩ !!!
« Reply #1 on: 09-08-2010, 08:34:38 »
Според мен това е нещо което трябва да пипнеш и да седнеш в него преди да го купиш, а не да ти каже еди кой си много е удобна.Провери в Topspeed там са доста евтини и горе долу качествени.Аз лично съм ползвал корито на OMP и бях доволен, но реално от всяка седалка на реномиран производител с хомологация ще останеш доволен стига да ти е удобна.Принципно при избор на спортна седалка се взима предвид размера на човека който ще я ползва.Моя съвет е да не взимаш нищо без да седнеш в него и да видиш как се чустваш.
Nobody's perfect i'm Nobody

• Новак
  • *
  • Low3 hyundai c0up3..
« Reply #2 on: 09-08-2010, 13:36:15 »
Разбирам те .. Просто искам да попитам за видовете марки и качеството им.. Щото точно за спортни седалки не съм запознат избощо.. Но все пак ти благодаря приятелче...
Поздрави...

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #3 on: 10-08-2010, 16:46:08 »
Аз специално не съм чувал спорна седалка да пада като нашите... имам в предвид ако говориш за тези от рода на "Sparco" и тем подобни дето са със четири точковите колани към тях .. Мисля че те са цели седалки , за да може да предпазват пилота от евентуални изхвръквания напред или пречупвания назад. Те даже са направени доста здрави точно за да не се чупят :)

• Новак
  • *
  • Low3 hyundai c0up3..
« Reply #4 on: 11-08-2010, 07:53:05 »
Ами и аз така си мислех до преди 1 седмица   :) Даже колегата с жълтия хюндай Kaloeksa  ли беше незнам как той е с такива...

Offline kalokasa

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
« Reply #5 on: 11-08-2010, 19:31:52 »
колега ника ми е каlokasa и идва от име на дребен гръцки гадател и моля да го запомниш за напред :omg:
моите седалки са спортни и падат като оригиналните напреде направо се изстрелват и са много удобни по принцип ,ако искащ ще видя на тях и точно каква марка са и ще ти кажа  :yes:

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #6 on: 11-08-2010, 23:20:57 »
Що ли ми се струва, че колегата има предвид, че седалките му се пързалят напред назад по релсите на пода, а не че облегалката се сгъва спрямо зоната за сядане ....

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #7 on: 12-08-2010, 10:59:02 »
Да ... по пътя на логиката и на мен така ми се струва.. той даже не беше конкретен за да разберем най-накрая какви са тея спортни "сгъващи" се седалки ..  :whatever:

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #8 on: 12-08-2010, 16:07:24 »
Що ли ми се струва, че колегата има предвид, че седалките му се пързалят напред назад по релсите на пода, а не че облегалката се сгъва спрямо зоната за сядане ....
точно облегалката се сгъва колега за да може да седне човек отзад, моите седалки не са типичните спортни пък и ас ми харесват тъка много що са практични ,а типичните спортни седалки не се сгъват от никъде с цел по голяма защита на водача на колата и пътника  :yes:

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #9 on: 12-08-2010, 18:43:17 »
Аааа това вече е ясно обяснение ...  ;)

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #10 on: 13-08-2010, 10:29:08 »
Има седалки които се сгъват, но те не са истиски(имам предвид не са хомологирани) което не е от голямо значение защото колата не е ралиджийка.

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #11 on: 13-08-2010, 23:17:20 »
Колега според мен зависи как си караш колата.. може да имаш субаро и да го караш със 40.. можеш да имаш и лада и да я караш със 80 в завойте... това е ралиджииското .. кои както си го усеща . Ако имам мерак да съм като състезател и аз бих си сложил такива седалки , че като влизам със 100 на завоя на летището във Варна и аз да не помръдвам от седалката.. не като сега да си полягам . Това е магията .. :)

• Новак
  • *
  • Low3 hyundai c0up3..
« Reply #12 on: 14-08-2010, 07:34:39 »
Разбира се, че  всеки един човек може да си избере начин на шофиране.. Аз искам да си закупя такива седалки щото направих лек тунинг на моята количка и искам да създам и вътре в нея някакво такова усещане.. не че стоковите седалки не са хубави... И мисълта ми беше такава дали мога от някаде да закупя такива "тип СПОРТНИ" седалки дето им пада задната страна като нашата щото сложиш ли спортни седалки без да пада задната част просто забравяш някой да седне отзад.. или поне аз така си мисля... Ако съм сбъркал нещо поправете ме !  :)
Поздрави ! :h:

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #13 on: 14-08-2010, 12:39:28 »
Ами питаи колегите които имат .. калокаса има такива той да ти каже модела и вече ги търси по българския пазар  :h:

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #14 on: 16-08-2010, 00:14:56 »
Момчета, придържате се към темата моля ви! Оспамихте всичко тука!!! Като имате някакви неразбирателства и спорове - лични съобщения, скайпове ... телефони, но моля ви не в темата на колегата!!!

Благодаря предварително! ;) :h:
« Last Edit: 16-08-2010, 10:12:02 by Novaka »

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #15 on: 16-08-2010, 08:06:38 »
Ето различни видове седалки :

http://carshop.bg/sportni-sedalki   -ето тук иначе колеги има доста интересни работи  :yes:

http://carshop.bg/Sportni-sedalki-002 ето тези много ми допадат но вече имам седалки иначе веднага ги вземам за колата  :hater: :h:

най скъпите и качествени са тук http://www.recaro-bulgaria.com/html/overview_motor.html

и тук има доста интересни работи
http://kz-tuning.com/store/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=227&Itemid=2

надявам се да съм бил полезен на колегата никъде не видях моя модел но видях подобни и цената им е 450 лв нови  :yes:
« Last Edit: 16-08-2010, 10:13:25 by Novaka »

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #16 on: 16-08-2010, 16:04:25 »
Те седалките са повече от половината кола като стойност.. Има спортни за по 100 и нещо 200 лв. Купи си 2 такива и не ти трябва друго. Приличат на синята която е изчистена ..

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #17 on: 16-08-2010, 19:38:30 »
Те седалките са повече от половината кола като стойност.. Има спортни за по 100 и нещо 200 лв. Купи си 2 такива и не ти трябва друго. Приличат на синята която е изчистена ..
моите седалки също много приличат на тази синята като дизайн обаче са бели и се свиват през средата  и все още не мога да разбера каква марка са точно  :confused:

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #18 on: 17-08-2010, 11:05:14 »
Колега според мен зависи как си караш колата.. може да имаш субаро и да го караш със 40.. можеш да имаш и лада и да я караш със 80 в завойте... това е ралиджииското .. кои както си го усеща . Ако имам мерак да съм като състезател и аз бих си сложил такива седалки , че като влизам със 100 на завоя на летището във Варна и аз да не помръдвам от седалката.. не като сега да си полягам . Това е магията .. :)

Не колега, няма значение как си караш колата!Може да имаш кола с хомологирани седалки и да я караш с 5км.Ограмоти се малко преди да пишеш коментари и да даваш акъл, коя кола с колко и къде се кара.

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #19 on: 17-08-2010, 11:46:53 »
спортните седалки предават спортен дух на колата и става по красива с тях а и са доста по удобни от нормалните седалки те и затова има по 3000 лв седалки моите са от сорта на 400 левовите и засега ми вършат работа,също това че имаш спортни седалки не мисля че означава че си станал и състезател с тях,ас познавам тука чеха от търново дето наскоро имаше статии насам натам за ферарито  му дето е 600 коня и е правено по негова поръчка и да ви кажа си го кара като градска кола съвсем възпитано  и се кефи човека много ,а седалките му са от щраусова кожа и неги знам колко струват ама е бая  :yes:
« Last Edit: 17-08-2010, 12:03:15 by Novaka »

Offline freakg

• Напредващ
« Reply #20 on: 17-08-2010, 12:14:35 »
Лично мнение : седалките на купето са си достатъчно удобни и вършат добра работа имайки в предвид работата на колата и не виждам смисъл от спортните седалки ( пак повтарям лично мнение )

Offline georgi_1986

• Загряващ
  • **
« Reply #21 on: 17-08-2010, 12:45:54 »
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11250537249983691&f1=details
тези седалки май са спортни в с. Големо село е автоморгата
...

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #22 on: 17-08-2010, 13:57:35 »
спортни са колега само че са хомогенни и не се свиват през средата или поне ас тъка си мисля и са малко непрактични наистина за всекидневна употреба
и както казах ас с седалките колата не става по голяма бегачка и да върви повече обаче си заслужава по принцип инвестицията ас лично бегачка без спортни седалки не съм виждал  :yes:

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #23 on: 17-08-2010, 15:28:24 »
спортни са колега само че са хомогенни и не се свиват през средата или поне ас тъка си мисля и са малко непрактични наистина за всекидневна употреба
и както казах ас с седалките колата не става по голяма бегачка и да върви повече обаче си заслужава по принцип инвестицията ас лично бегачка без спортни седалки не съм виждал  :yes:

Какво значи хомогенни???? :cheezy: :cheezy: :cheezy: леле ще ме скъсате

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #24 on: 17-08-2010, 15:44:39 »
хомогенни колега значи че са правени да прилепват плътно към тялото и ако не дай си боже стане катастрофа или удар нещо да не се чупят през средата и да пазят водача и по принцип са по хубави но и са по непрактични защото не се свиват през средата и няма как да влезе отзад човек  и те наистина не са за нашите коли а за някоя много бърза бегачка  :hater: :h: :yes:

Offline freakg

• Напредващ
« Reply #25 on: 17-08-2010, 15:52:13 »
Колега, хомогенен означава еднороден , отнасящ се за смес, в която съставните части са в едно и също агрегатно състояние и се сливат до еднороден вид.

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #26 on: 17-08-2010, 16:51:54 »
Това не е реално просто какви глупости се изписаха :#.Някой да сложи ключ :omg:
А между другото ти виждал ли си от какво са изработени седалките които струват под 600-700 лева?И да не говорим, че при катастрофа както казваш тия седалки се чупят като нищо.

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #27 on: 17-08-2010, 18:09:22 »
объркал сам се колеги исках да кажа ергономични не хомогенни но виждам че сте схванали за какво става на въпрос и защо едните са 300 другите 3000  :yes:

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #28 on: 17-08-2010, 19:35:13 »
Пичове, за 2ри път ви моля, придържайте се към темата! Накрая ще й тегля един ключ!

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #29 on: 18-08-2010, 12:56:20 »
объркал сам се колеги исках да кажа ергономични не хомогенни но виждам че сте схванали за какво става на въпрос и защо едните са 300 другите 3000  :yes:

Защото едните са хомологирани от ФИА и са изработени от супер качествени материали, а не от смола и някаква гадна тапицерия която избелява за половин година.Този отговор устройва ли те или да ти изброявам още!

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #30 on: 18-08-2010, 20:58:44 »
бе ориентирай се към 400 лв-вите седалки колега все пак колите ни са по 3000-4000 не е редно и за седалки да даваме толкова  :yes:
« Last Edit: 20-08-2010, 14:41:56 by kalokasa »

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #31 on: 19-08-2010, 16:55:17 »
Возил съм се в лада със такива седалки без спортно окачване .. мога да ви кажа че самите седалки създават удобство във завоите и си доста по стабилен във самото си шофиране като шофьор не самата ти кола , както си мисли колегата по горе .
« Last Edit: 19-08-2010, 17:03:52 by Novaka »

Offline burn out

• Новак
  • *
« Reply #32 on: 15-09-2010, 11:21:09 »
Ето тези съм си сложил в моята кола - модела е Recaro Sportster, наклона на облегалката се регулира и имат лостче за сваляне на облегалката за купета. За качеството няма смисъл да говоря - уникални са.
« Last Edit: 15-09-2010, 11:28:28 by burn out »

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #33 on: 15-09-2010, 15:07:44 »
А като цена как са - нови? втора ръка? Откъде си ги купил? :) Иначе наистина изглеждат добре :)

Offline burn out

• Новак
  • *
« Last Edit: 15-09-2010, 16:11:33 by burn out »