Author Topic: Нов проблем-моторчета за прозорците ми прецакаха акомулатора.  (Read 803 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline hyundai3016Topic starter

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
Колеги моля ви за малко инфо,имам проблем с моторчетата на прозорците.Понеже съм с оригиналната аларма и когато заключа колата от дистанционното при положение,че съм забравила прозорците отворени те сами се вдигат след секунди......добре ама от скоро едното моторче се е прецакало и когато заключвам след секунди самото то започва да боксува и ми тегли мощност от акомулотаро към 12.5А което ми прецака самия аком-тор който вече след няколко зареждания не поема от напрежението което му подава самото зарядно.....искам да махна шибаните моторчета на тези прозорци защото ако продължа така ще трябва да купувам нов акомулатор а този ми е хубав ВАРТА 12v 74ah 680A .....моля ако някой знае къде се намират тези моторчета да ми пише за да ги отскубна от самата връзка с алармата,верно удобство е.....ама не ми се ще то да ми създава друг некомфорт....благодаря предварително.....
« Last Edit: 25-07-2010, 22:10:14 by hyundai3016 »
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

Offline freakg

• Напредващ
Най-вероятно трябва да се махме само комфорт модула ( това дето вдига стъклата като пуснеш алармата )

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
Най-вероятно трябва да се махме само комфорт модула ( това дето вдига стъклата като пуснеш алармата )

И аз това се сетих.Ако отидеш в някой сервиз дето се занимават с поставянето на автоаларми би трябвало да го отстранят този модул и вече да не ти дърпа ток при заключването с дистанционното.
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
А от копчето за стъклото като вдигнеш догоре изключва ли моторчето или продължава да товари?
Трябва да се намери схема на алармата, ако е от комфорт модула да се види от къде може и дали може да се махне

• Пристрастен
А от копчето за стъклото като вдигнеш догоре изключва ли моторчето или продължава да товари?
Трябва да се намери схема на алармата, ако е от комфорт модула да се види от къде може и дали може да се махне

ДА и когато са вдигнати прозорците и заключа тези мотрчета започват да въртят и теглят страшно много ток,за да не си прецакам акомулатора или за да не го разредя напълно така че да не мога да запаля после не трябва да заключвам колата нито от алармата нито механично.....знам че трябва да отстрани този комфорт прецакващ модул но незнам от къде ....а нямам възможност да оставям колата по сервизи.....точно за това ви питам дали знаете къде се намира той....

Offline freakg

• Напредващ
Аз понеже нямам фабричен и бях решил да си слагам такъв допълнително, та питах там където си правих алармата и те ми казаха, че се слага там където в механизма за вдигането на прозорците, така че предполагам и при теб е някъде там .

• Пристрастен
Аз понеже нямам фабричен и бях решил да си слагам такъв допълнително, та питах там където си правих алармата и те ми казаха, че се слага там където в механизма за вдигането на прозорците, така че предполагам и при теб е някъде там .
т.е. във вратите така ли...

Offline jdru

• Напредващ
Аз съм с "Комфорт функция" не е фабрична, слагана е допълнително с алармата. Та за да се вдигат стъклата във вратата има една черна кутийка, на която кабелите отиват в модула за управление на стъклата и огледалата (демек копчетата). Може би и фабричната да е така ?!

Offline freemo

• Новак
  • *
Значи до колкото съм запознат тази функция комфорт е сравнително проста.По принцип са ми казвали че лесно може да се направи така че стъклата да се вдигат  - проблемът идва от това да има "модул", който да изключва машинките за вдигане на прозорците, когато има съпротивление (когато се вдигнат/свалят до край), за да не изгорят. Мисля че този модул може и да не е във вратите.Все пак само можем да гадаем.За това Силве, ако имаш малко време, ще ти кажа къде да отидеш при едни хора (точно зад шела до тунинг центъра към Изгрев).Там ми слагаха едно време алармите и на 2-те коли и според мен си разбират от работата.Поне да кажат къде е, а после лесно ще се "изключи"....

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Силве, сигурно са във вратите, ако имаш време ела тази неделя до нас ;) Ще я разковачим и ще видим къде е проблема :)

Между другото има сега добра оферта на акумолатори с 20% отстъпка :D:D:D ;)

• Пристрастен
Колеги благодаря ви за скоротечните отговори,отново съм ви задължена....да си призная днес нямах време да се занимавам с колата оставих я в гаража без да я заключвам и утре след работа ще ходя да видя в някой сервиз за какво става въпрос че сама ми писна да се човъркам пък и нямам  това време....още веднъж благодаря за възможните варианти за това къде може да се намират тези моторчета за да не губя време да ги търся.....
п.с. А Жорка ти за каква отстъпка за комулатори говориш,я радуй малко че не мога да карам с този още дълго време за съжаление....и между дургото вие с какви акомулатори сте.....този моя който ви казах е достатъчно голям 12v 74Ah 68A но заема и доста място....дали да не си взема 60Аh ?

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
.....този моя който ви казах е достатъчно голям 12v 74Ah 68A но заема и доста място....дали да не си взема 60Аh ?

Колежке този моят е 60Ah и си е слаб за колата.В смисъл върти стартера докато запали.Зависи самият стартов ток колко е на акумулатора.Аз бих си взел от 74Ah нагоре, защото до колкото знам за 2.0 двигател толкова дават по каталог.Аз примерно скоро ще трябва да си взема нов и ще се ориентирам към Gigawatt като този цък.Чувам добри отзиви за тях.Също така зависи колегата chonkov какви оферти даде :).
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

• Пристрастен
ДА колега и аз си мисля че този който имам 74ah e добър за колата,но се осъмних защото леглото предназначено за него е доста по малко от самия него....или по друг начин казано не ляга съвесм добре в решетката....но най вероятно пак ще си взема 74аh та да ми е мирна главата.....Жорка чакаме офертата....

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
Силве .. ако бях на твое място нямаше да бързам да махам "комфорта" ... Просто бих отишъл на алармаджия и бих му казал за проблема .. ТУка някой колега спомена за сензорче за съпротивление .. Виж там да не е изгоряло нещо че така ти се напъват тея джамеци .. Първо разбери работата каква е пък после режи кабела на "комфорта" :)

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
Ники е прав,определено и задължително да идеш на серевиз, едва ли нямаш и 15мин. Тва си е яка функция и ремонта и едва ли ще е скъп при положениие ,че нова е около 30лв ;)

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Така за акумолатора  - първо да кажа че аз от както съм с купето (второто) си го карам с акумолатор 62амп. пали от раз на полувин оборот ;) Та поради причината която всички знаете колата не се кара се и акумолатора си замина като пич :) Пратих баща ми да вземе нов, 62амп.  от 140лв с 20% отстъпка дойде на около 112лв ако не се лъжа. Взел го е от "Карфур" с две години гаранция марката не се сещам, но ще го питам довечера и ще ви кажа ;)

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
Ами между другото акомулатора се цака единствено ако не си в движение и много го товариш ... инъче ти трябва само за стартовия ток :)  :h: И бтв .. 62 ампер/часа са идеални .. повече не ти и трябват , освен ако не си си натъпкал колата с електроника . Силвето да си каже дали има нещо друго което може да и е стопило акомулатора .. имаите в предвид , че неправилно вързано СиДи също цепи тока ..  ;)

• Пристрастен
хора какво да ви кажа майна....днес си видях роднинките на роднинките.....започнах с бутане от нас за да запаля...после с взимане на ток от друга кола за да си тръгна от работното  място....след това ходих на алармаджия обясних му проблема на работещ двигател....замери положението и каза че комфорт модула нее в сърцевината на проблема а по скоро акомулатора си е изпял песента...накара ме да загася двигателя и го замери,оказа че напрежението в него беше само 4АМ което при всички положения говорим за прецакана стартова батерия.....накрая се опита да ми даде ток с 60ah акомулатор не успях да запаля и с нея и се наложи да ме бутат.....пълен леш....от там отивам в първия серзив на Бош кават ми цена за сух 74ah 230-240лв. от там на незагасен двигател само се качих и изфирясах.....и  в последния магазин в който спрях след още няколко преди това,загасих защото изгорих половин резорвоар  бензин от питане.....и си казах от тука щее нямам избор и всъщност взех Берга пройзводство на Варта немски с 2 години гаранция 74 АЧ. за 189лв....като ми изкупиха стария за 9 лева.....смених го запалих и си тръгнах.....сега комфорт модулите се заключват нормално и всичко за момента е ок......надявам се не прави отечка някъде другаде че ще си прецакам и този ...... а на отговора на Ванката----Ванка и 15 мин.нямам да ида сметката на телефона да си платя душко,положението е изцяло в задния двор....ама тва тема на друг разговор....ТА ЗА  сега приключих проблема,само се надявам акомулатора на който съм попадналa да е стока,че за тия пари ще си оскубя косите ако нещо изададе багажа и той.....

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
Браво бе Силве .. важното е че си си оправила проблема .. Парите не са много за подобен акомулатор.. Пък и е от по големичките .. Има си и гаранциика .. какво ти пука .. Сигурно старият си го купила с колата и вече е издъхнал от зареждане и разреждане  :h:

• Пристрастен
Браво бе Силве .. важното е че си си оправила проблема .. Парите не са много за подобен акомулатор.. Пък и е от по големичките .. Има си и гаранциика .. какво ти пука .. Сигурно старият си го купила с колата и вече е издъхнал от зареждане и разреждане  :h:
да определено съм доволна,а важното е че вече нямам ядове и с паленето сутрин което за 2 години ставаше винаги от 2-я път хахаххахахха.....