Author Topic: Какъв размер са крушките на халогените на РД1?  (Read 788 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline wtfTopic starter

• Напредващ
Колеги какъв размер са крушките на халогените на РД1, понеже искам да си сложа ксеноните на фаровете на тяхно място а на мястото на фаровете да сложа по-силни ксенони. И в случай че са различни, какъв размер са и мога ли да сложа такива ксенонови крушки към баластите?

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
На РД1 фаровете са с H1-ци, а долу е H7

Offline wtfTopic starter

• Напредващ

а към тоя баласт дето е H1 крушката дали мога да сложа ксенонова H7?

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Би трябвало да няма проблем.

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
А аз си мислех, че на RD1 и RD2 халогените са H3.
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
С баласта проблем няма да имаш,стига да не е 35 вата а крушката 55  ;)

Offline wtfTopic starter

• Напредващ
а да не отварям нова тема от къде се свалят крушките на халогените?

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
От долу под бронята бъркаш от задната част на халогена.Въоражи се с търпение и упорство  :cheezy:

Offline stormi

• Напредващ

Колега най-лесно ще стане на канал.Ако пън наблизо нямаш канал качи колата на бордюр и гумите да са почти на ръба да слязат.След това ще ти е по-удобно да ги свалиш, защото колата ще ти е по-нависоко и на по-голямо разстояние от земята.Дано да си ме разбрал, че как само обясних...
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.

Offline wtfTopic starter

• Напредващ

Колега най-лесно ще стане на канал.Ако пън наблизо нямаш канал качи колата на бордюр и гумите да са почти на ръба да слязат.След това ще ти е по-удобно да ги свалиш, защото колата ще ти е по-нависоко и на по-голямо разстояние от земята.Дано да си ме разбрал, че как само обясних...

извинявам се ама нищо не разбрах  :P аз питах от къде точно се свалят - къде да пипам и какво да развивам, предполагам е от вътрешната страна на бронята - на шници ли е, с болчета ли е..?

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Не е на болчета, номера е да минеш под колата и няма да имаш проблем стига да виждаш кво правиш ;)

Offline stormi

• Напредващ

И все пак колега на халогените не са ли H3 понеже такива ги дават по каталог на Philips.Там има малка грешка с късите светлини на RD2-ката и е посочено, че са H1, а те в действителност са H7.

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Аз също съм на мнение че са Н3 :)

Offline wtfTopic starter

• Напредващ
А да не отварям друга тема, на акумулатор 75Ah дали ще му дойде много ако сложа 100 ватови крушки на дългите?

Offline stormi

• Напредващ
А да не отварям друга тема, на акумулатор 75Ah дали ще му дойде много ако сложа 100 ватови крушки на дългите?

Колега не се лъжи да слагаш 100 ватови крушки, че ще си стопиш инсталацията.Един приятел пак с купе сложи едни такива дето са пак с такава мощност и дето имитират ксеноновите крушки и след няма и 10 мин. започна да мирише на бакелит.Така по-бързо ще ти заминат рефлекторите, защото тази крушка ще отделя повече топлина и ще "опича" самият рефлектор.Знам, че може и копчето дето пускаш фаровете да се стопи.Все пак инсталацията за фаровете е изчислена за 55 ватова дори и малко по-мощна, но не и почти двойна мощност.За това по-добре сложи някоя по-хубава 55 ватова крушка на Osram и да ти е мирна главата.Поне това ми е личното мнение по въпроса.

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
Прав е колегата.
Аз ще ти споделя преди доста време като млад и неопитен набумках 100 ватови.Верно светеше по добре,но резултата.
Стопени фасонки за крушките и стопен ключ за фаровете.Само някакъв късмет ме е спасил от късо съединение да не ми се запали и инсталацията,понеже кабелите към фасонките и те се бяха стопили и как не се бяха допряли незнам...
Незнам от какъв зор изобщо ги правят тези крушки при положение ,че само проблеми можеш да си направиш с тях
« Last Edit: 28-07-2010, 05:38:47 by stutsi »

Offline wtfTopic starter

• Напредващ
 stormi леле че аз точно такива мислех да слагам..  мерси за предупреждението колеги няма да си взмиам такива значи. А 55W от тея като ксенони да сложа ще има ли някакви проблеми?
« Last Edit: 28-07-2010, 09:46:59 by wtf »

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
Не аз съм с такива на дългите ,че късите сложих ксенон и не ми се даваха още пари и за дългите,та сложих такива.Само ,че сега дългите ми светят по -слабо от късите :D

Offline wtfTopic starter

• Напредващ
Не аз съм с такива на дългите ,че късите сложих ксенон и не ми се даваха още пари и за дългите,та сложих такива.Само ,че сега дългите ми светят по -слабо от късите :D

а ксеноновите ти 35W ли са?

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
да 35 вата са

Offline wtfTopic starter

• Напредващ
с две думи не ми го препоръчваш..  :)

Offline stormi

• Напредващ
Колега слагай смело ксенон на късите, а на дългите примерно Osram Night breaker и ще си доволен.Също така зависи с какъв ксенон ще си на късите.Ако пък искаш сложи тезо Осрамки дето споменах на късите вместо ксенон и ще си доволен от осветяването, но нали знаеш, че всяка една крушка дето свети по-силно и осветява по-добре по-бързо дава фира?

Offline wtfTopic starter

• Напредващ
Колега слагай смело ксенон на късите, а на дългите примерно Osram Night breaker и ще си доволен.Също така зависи с какъв ксенон ще си на късите.Ако пък искаш сложи тезо Осрамки дето споменах на късите вместо ксенон и ще си доволен от осветяването, но нали знаеш, че всяка една крушка дето свети по-силно и осветява по-добре по-бързо дава фира?

аз на късите имам ксенони 35 W :) Затова исках да сложа на дългите от тея дето са като ксенони да е по-красиво ама пък щом не се вижда.. за мен по-важно е на дълги да се вижда :)

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
с две думи не ми го препоръчваш..  :)
С две думи ако имаш ксенон на късите няма ефект да.Аз ги сложих защото ксенона ми е 6000 ,а на тези крушки светят максимално близо до светлината на ксенона.Ако нямаш ксенон ,слагай един на късите и да ти кажа за дълги няма и да се сетиш ;)