Author Topic: Пищялки на таблото  (Read 1376 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline stormiTopic starter

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
Пищялки на таблото
« on: 21-07-2010, 19:12:46 »
Колеги тъй като нямах пищялки в купенцето и вчера реших да си сложа така наречените пищялки на таблото дето по принцип на някой купета са фабрично сложени.Щракнах няколко снимки за да имате на представа как го направих.Взех 2 пишялки от 5лв. и ги разглобих.Ето как изглеждат вече разглобени.

След което взех, че смених жичките, защото бяха супер тънки и дори едната се скъса при разглабянето.За това взех и резнах две парчета дълги по около 30см. за да е по-свободно за работа.Тези кабели дето запоих бяха около 1мм2 и мисля, че е нормално.

На следващата снимка се вижда как вече съм запоил новите кабели и пищялките са готови за заглавяне на самите капачета.Много важно е като запоите кабелите да запомните кой кабел е "+" и кой "-".

Тук вече съм сложил пишялката за да видите къде ще бъдат закрепени.

След което взех ето такъв пистолет...

... и нанесох върху запоените части за всеки случай.

След което залепваме самата пишялка за самото капаче като "пълниме" между пишялката и самото капаче за да се залепи.

И така вече си имаме пищялки в таблото ;).
« Last Edit: 21-07-2010, 21:04:26 by stormi »
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Offline jdru

• Напредващ
Re:Пищялки на таблото
« Reply #1 on: 22-07-2010, 07:39:37 »
А какъв размер са тези пищялки ?

• Напредващ
« Reply #2 on: 22-07-2010, 14:04:16 »
А какъв размер са тези пищялки ?

Еми сега премерих и горе долу са около 3-3,5см.
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.

Offline kalokasa

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
« Reply #3 on: 22-07-2010, 14:50:25 »
аве лесно лиги свали тея пищялки колега ас дърпах на моята и сякаш някой ги е залепил с нещо и не падат и това е  :ohno:

• Напредващ
« Reply #4 on: 22-07-2010, 15:17:12 »
аве лесно лиги свали тея пищялки колега ас дърпах на моята и сякаш някой ги е залепил с нещо и не падат и това е  :ohno:

Дори много лесно се разглобиха колега.От долу има капаче дето се отделя от горната част на пищялката.С ножче ги разтворих и се отвори.

Offline WARLOCK

• Загряващ
  • **
  • Coupe 1.6 RD1
    • Блог за уеб дизайн и SEO
« Reply #5 on: 06-08-2010, 13:53:02 »
Точно същата процедура със същия модел пищялки правих и аз като си взех акулата, че на моята пък бяха изкормили всичко де що свири :(

Тез малко слабички ми се виждат, но не успях да намеря по-мощни с такъв размер, че мястото за пищялки е доста малко.
Ако някой е слагал някакви по-качествени да се обади от де ги е взел, че на мен сега звука ми се изнася малко назад, щото задните елипси са ми трилентови и имат яки пищялки.

Поздрави за хубавите снимки  :yes:
Който твърди, че купето не върви, значи не може да го кара!

Offline dineca

• Новак
  • *
« Reply #6 on: 22-09-2010, 18:20:05 »
как свали мрежите от таблото моите не мардат

Offline soulcontrol

• Напредващ
    • DivingShopBG
« Reply #7 on: 22-09-2010, 21:15:16 »
как свали мрежите от таблото моите не мардат
С една права отверка излизат. Държат се на 4 крачета :) .
http://www.divingshopbg.com - Онлайн магазин за водолазно оборудване - Beuchat, Seac Sub, Coltri Sub.
Гмурни се в мечтите си...

• Напредващ
« Reply #8 on: 22-09-2010, 21:46:28 »
Само внимавай, защото понякога се чупят крачетата на капачетата!Също така сложи нещо между правата отверка и таблото, защото аз доста силно натисках към таблото и се нарани таблото.
Минимални са пораженията, но все пак леко се виждат.

Offline Scorpiona

• Новак
  • *
  • Street King
Re: Пищялки на таблото
« Reply #9 on: 17-01-2011, 20:31:02 »
С малко повече нежен напън си излизат но да ви кажа въобще не си правете труда с тези смешни подобия на каквото и да било още по малко на пищялки аз вече ги пробвах и нестава едно че развалят целия звук и второ издържат около месец два :@
Най добре отидете до някои морга и си купете оригинални аз си взех от на опел от вратите и искам да ви кажа че с две малки нещастни пищялки се родих изчиства звука до неузнаваемост  :aha:  А тези които са на снимките ме изкараха точно три седмици само дето се мачих и си играх да ги правя това е което мога да ви кажа спестете си още главоболия после ще започнат да бръмчат отвратително но вие си решавате  :yes:

Offline kalokasa

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
« Reply #10 on: 17-01-2011, 20:34:04 »
От какъв модел на опел колега ги взе точно  :yes:

• Напредващ
« Reply #11 on: 17-01-2011, 20:40:11 »
С малко повече нежен напън си излизат но да ви кажа въобще не си правете труда с тези смешни подобия на каквото и да било още по малко на пищялки аз вече ги пробвах и нестава едно че развалят целия звук и второ издържат около месец два :@
Най добре отидете до някои морга и си купете оригинални аз си взех от на опел от вратите и искам да ви кажа че с две малки нещастни пищялки се родих изчиства звука до неузнаваемост  :aha:  А тези които са на снимките ме изкараха точно три седмици само дето се мачих и си играх да ги правя това е което мога да ви кажа спестете си още главоболия после ще започнат да бръмчат отвратително но вие си решавате  :yes:

Да ти кажа аз съм с тях вече доста време.Вижда се от кога е темата и до сега нито са ми изгоряли, нито са ми прекъсвали.Само дразнещото нещо, е че като усиля малко повечко високите от плеъра и тогава започва леко пръщят все едно.Все пак това са пищялки за 5 лв. и някой ако иска добър звук то тогава да си вземе на JBL.Също така не мисля, че разваля удоволствието да слушаш музика.

Offline Scorpiona

• Новак
  • *
  • Street King
« Reply #12 on: 27-01-2011, 22:55:41 »
Съгласен съм stormi обаче при условие че имам 4 колони пайнерки 90-ки + сменените оригинални с още 2 по малки пайнерки някакси тези маничките за по 5лв не издържат на напрежението  ;) Но иначе се радвам че си намерил решение на проблема и то евтино :beer:
А колкото до въпроса на kalokasa колонките са от вратите на вектра  Ц