Author Topic: гасне в ниски обороти  (Read 831 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline evilTopic starter

• Новак
  • *
гасне в ниски обороти
« on: 19-07-2010, 09:26:08 »
колеги, сменях свещи и кабели преди около 2 месеца. Кабелите са от Колос, свещите са на NJK. От време на време започна да прави проблеми като превключа от 2ра примерно на свободна стрелката на оборотомера рязко пада колата се разтриса после рязко се форсира и пак пада докато изгасне. При бензин рядко изгасва но на газ веднага. Някакви идеи какво може да се направи... почистване, пак смяна... и свещите и кабелите са чисто нови. Преди не го правеше често, но сега ми се случва постоянно от няколко дена. Мерси предварително.
ACAB

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Re:гасне в ниски обороти
« Reply #1 on: 19-07-2010, 09:36:13 »
Стъпково моторче?

Offline kalokasa

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
« Reply #2 on: 19-07-2010, 09:36:57 »
Значи колега виж си филтъра на колата първо,после виж дебитомера дали не се е прецакъл  и да не прави правилно сместа конпа на колата което е важно както всички знаем  колите ни са атмосверни,слетова огледай стъпковото моторче дето е за празния ход да не е  запушено нещо.Друго което се сещам е да закараш колата на диагностика да видят конпа но това най-накрая  :yes:
Ако пали бес проблем слетова гасне значи проблема не е голям само дано не е гадния дебитомер че той си пада скъпичак  :whatever:
« Last Edit: 19-07-2010, 09:39:02 by kalokasa »

• Новак
  • *
« Reply #3 on: 19-07-2010, 10:08:09 »
пали си без проблем от първия път, можеш ли да ме ориентираш къде е този стъпков мотор и дебитомера.(не съм много фен на маслата така че съжалявам за аматьорския въпрос :Д ) Между другото колко пари струва доло-горе дебитомера?
ACAB

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #4 on: 19-07-2010, 10:10:39 »
дебитомера е към 300 лв колега доколкото знам още не ми се налагало да сменям такъв и  не знам колко точно струва а сега щи нарисувам кое къде се намира  :h: :hater:
« Last Edit: 19-07-2010, 10:28:15 by kalokasa »

• Новак
  • *
« Reply #5 on: 19-07-2010, 10:32:26 »
датчика мисля че го открих в една по-стара тема но стъпковото моторче не знам къде е. Между другото един колега е писал че проблема му е бил от акумулатора... а мен едната клема ми се е скапала и играе чат пат... дали е възможно да е от това?

колега благодаря ти много за снимката и за инфото
« Last Edit: 19-07-2010, 10:33:27 by evil »
ACAB

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #6 on: 19-07-2010, 10:41:35 »
напълно е възможно и да е от акумулатора колега конпа да прави  някакви грешки понеже не му достига тока
виж оправи го това с клемите защото конпа може да замине  :me: 

Offline dobri4kiq19

• Напредващ
« Reply #7 on: 19-07-2010, 11:24:42 »
аз сменях дебитомер, на Скупе е 635 лева.  дано да не се окаже тои, 4е са си скъпи4ки :)
Tърся жена с трактор

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #8 on: 19-07-2010, 11:35:50 »
До колкото ми е извесно РД нямат дебитомер.И аз мислех ,че трябва да имат и имат ама ...

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #9 on: 19-07-2010, 11:48:53 »
Колега трябва ти настройка на обороти и подаване на въздух и газ...Отиди на газаджии  ...аз имах същия проблем вчера с РД-1 1.6 на газ....и всичко се оправи като настроих газта въздуха и оборотите...Би трябвало да имаш на изпарителя една връка колкото болт 10-ка тя се върти на ръка и настройа обороти,някъде около въздушния филлтър трябва да имаш една врътка с пружина в нея от там се настройва въздуха и това е...успех...
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

• Новак
  • *
« Reply #10 on: 19-07-2010, 13:09:55 »
колеги благодаря за отговорите. Уредбата я водих на газаджия след като сменях маслата и филтрите, настроиха ми я перфектно, но като я закачиха на компютъра се оказа че прекъсва... съответно оказа се един кабел на свещите но така или иначе смених целия комплект и кабели и свещи. Колата заработи нереално добре. Когато прекъсваше го правеше и на бензин и на газ. На газ се усеща повече. Такъв е случая и с гасненето на ниските обороти. Преди малко пооправих клемата на акумулатора и напръсках със контактен спрей или си въобразявам че спря да прави проблема или имам духове в колата. Ако се окаже че е от това съжалявам че ви занимавам :D за такава глупост. (то дано да е тва де че не ми се дават пак парички преди морето)  :#
« Last Edit: 19-07-2010, 13:11:11 by evil »
ACAB

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #11 on: 19-07-2010, 13:29:31 »
при мен имаше проблеми при студен старт колега и като загрее се оправя и не губи обороти на бензин оказа се от стъпковото моторче обаче при теб на гас виш нещо по гаста или по васдушната система няма какво друго да е просто  :yes:
а това за дебитомера не знам и ас защо не снимаш двигателя и ас щети каша каде моше да е проблема ама го снимай детайлно  :strak: :h:

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #12 on: 19-07-2010, 13:42:15 »
Не знаех ,че диагноза на двигател може да се поставя по снимки.
Човек се учи докато е жив  :#
Дано нямам проблем,но за вбъдеще ааз ако имам колега ще ти пращам снимки да знаеш

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #13 on: 19-07-2010, 14:47:52 »
Не знаех ,че диагноза на двигател може да се поставя по снимки.
Човек се учи докато е жив  :#
Дано нямам проблем,но за вбъдеще ааз ако имам колега ще ти пращам снимки да знаеш
не не ме разбрахте правилно но кактойдае  колеги

• Новак
  • *
« Reply #14 on: 19-07-2010, 17:24:25 »
хаха най-малкия ми проблем е да го снимам. Не е акумулатор за съжаление. Нормално си подава ток той (12.8V) явно ще трябва да разглобя това стъпково моторче  :#

свалих го изчистих го, после стабилно с ВД40, и контактен спрей на всички свръзки, сега работи нормално и на бензин и на газ не гасне и не тресе, дано да няма повече изненади.
« Last Edit: 20-07-2010, 09:44:10 by evil »
ACAB

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #15 on: 20-07-2010, 10:38:09 »
при мен имаше проблеми при студен старт колега и като загрее се оправя и не губи обороти на бензин оказа се от стъпковото моторче обаче при теб на гас виш нещо по гаста или по васдушната система няма какво друго да е просто  :yes:
а това за дебитомера не знам и ас защо не снимаш двигателя и ас щети каша каде моше да е проблема ама го снимай детайлно  :strak: :h:

Абе стига с този дебитомер бе човек!!! Не разбра ли, че купетата са с МАП сензор!!!

Offline Калоян

• Новак
  • *
Re: гасне в ниски обороти
« Reply #16 on: 11-11-2011, 19:06:06 »
Колеги и аз да запитам тук по моя проблем.
От няколко дни имам проблем с обикновената ми газова.Запалвам си я колата директно на газ от първия път, но оборотите ми изведнъж паднаха на около 300 от нормалните 800.В движение ми се случва всеки път когато се движа на скорост и сменя на свободна, колата изгасва и като подам рязко газ на 1-ва или 2-ра придърпва и се включва отново.Опитах да вдигна оборотите , но пак си падат на тези стойности и в последствие установих, че игличката на изпарителя ми е счупена.. Та искам да запитам, някой имал ли е подобен проблем и дали проблема е в тази игличка само.На бензин няма никакви проблеми и всичко е наред.

Offline pampo11

• Пристрастен
« Reply #17 on: 11-11-2011, 19:08:58 »
Колеги и аз да запитам тук по моя проблем.
От няколко дни имам проблем с обикновената ми газова.Запалвам си я колата директно на газ от първия път, но оборотите ми изведнъж паднаха на около 300 от нормалните 800.В движение ми се случва всеки път когато се движа на скорост и сменя на свободна, колата изгасва и като подам рязко газ на 1-ва или 2-ра придърпва и се включва отново.Опитах да вдигна оборотите , но пак си падат на тези стойности и в последствие установих, че игличката на изпарителя ми е счупена.. Та искам да запитам, някой имал ли е подобен проблем и дали проблема е в тази игличка само.На бензин няма никакви проблеми и всичко е наред.
           Сменяш изпарителя и нямаш проблеми  :yes: :h:

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #18 on: 11-11-2011, 19:54:28 »
Ако палиш на газ директно има шанс изпарителя ти да замръзва. Първите 3-4 мин задължилтено на бензин, да позагрее антифриза и после прехвърляш на газ.

Offline Калоян

• Новак
  • *
« Reply #19 on: 11-11-2011, 20:57:43 »
В началото оборотите като паднат и като позагрее колата горе долу си застават на мястото, но вече на загрята кола гасне в ниските скорости.Тази вечер попаднах в леко задръстване и постоянно тръгвам спирам и на почти всяко спиране, когато и сменях на свободна ми гаснеше колата. Дали наистина изпарителя е за смяна ? Доста неща изчетох и мисля утре да почистя стъпковото моторче и дроселовия клапан, пък да видим какво ще стане с тези обороти.