Author Topic: тракане в предницата  (Read 563 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ГенадиTopic starter

• Новак
  • *
  • веднъж се живее!
тракане в предницата
« on: 07-07-2010, 13:02:24 »
Колеги вчера както си карах из милата ни столица и хоп тракане в предницата, усеща се при превключване на скоростите в началото, а после и на право и в завои но при над 80км в час след като пусна педала на газта.Чува се едно ТРРРРРРР, а като съм на място и раздвижа волана трак трак.Какво може да е?Пробвах да размърдам спирачните апарати не са те.Като съм при гумата - лявата и ми въртят волана се чува зад нея едно тракане.
Веднъж се живее!

Offline wtf

• Напредващ
Re:тракане в предницата
« Reply #1 on: 07-07-2010, 15:46:49 »
Колеги вчера както си карах из милата ни столица и хоп тракане в предницата, усеща се при превключване на скоростите в началото, а после и на право и в завои но при над 80км в час след като пусна педала на газта.Чува се едно ТРРРРРРР, а като съм на място и раздвижа волана трак трак.Какво може да е?Пробвах да размърдам спирачните апарати не са те.Като съм при гумата - лявата и ми въртят волана се чува зад нея едно тракане.

ми възможно е да е носач или шарнир, при мен наскоро се беше появил подобен проблем аз мислех че е шарнир но ми казаха че е предна втулка на носач.. смяна 25лв + 20лв завтулката и 30лв стенд нещо от сорта струваше, трябва да отидеш да ти я огледат някъде и да ти кажат за кво става дума

Offline The_head

• Загряващ
  • **
« Reply #2 on: 07-07-2010, 18:09:02 »
според мен си за накраиници а също така може да отидеш да ти проверат и реиката защото щом като мърдаш волана трака може да е заминала и тя но може да са и както колегата казва  шарнири по добре отиди на сервиз да ти кажат така само гадаеме успех  :h: :h: :h: :h: :h:

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #3 on: 07-07-2010, 18:14:07 »
И най-добре побързай да отидеш,да не останеш някъде на завой без волан или без някое търкало.С ходовата част шега не бива

• Новак
  • *
  • веднъж се живее!
« Reply #4 on: 08-07-2010, 09:17:11 »
Колеги, вчера легнах под колата и забелязах, че докато ми въртят волана тракането идва от лявото колело -  накраиник на кормилната щанга, хванах я и се усеща как трака, но откъм двигателя, а не при колелото.Утре ще я вдигна на крик и ще погледна по обстойно, дано не е рейката.
Веднъж се живее!

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
« Reply #5 on: 09-07-2010, 17:14:36 »
Колеги, вчера легнах под колата и забелязах, че докато ми въртят волана тракането идва от лявото колело -  накраиник на кормилната щанга, хванах я и се усеща как трака, но откъм двигателя, а не при колелото.Утре ще я вдигна на крик и ще погледна по обстойно, дано не е рейката.

Колега има и накрайник на самата рейка..

• Новак
  • *
  • веднъж се живее!
« Reply #6 on: 12-07-2010, 14:40:15 »
В крайна сметка се оказа каре, скъсал се е маншона и греста е изхвърлена и така сега ремонт на каре за около 160лв.
Веднъж се живее!

Offline georgi_1986

• Загряващ
  • **
« Reply #7 on: 14-07-2010, 10:02:51 »
вътрешния накрайника на самата рейка сменя ли се? и ако да колко е пари?  :me:
« Last Edit: 14-07-2010, 10:03:32 by georgi_1986 »
...

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #8 on: 14-07-2010, 19:36:09 »
Сменя се естествено.

Offline mutkomu

• Новак
  • *
« Reply #9 on: 19-07-2010, 15:36:28 »
В крайна сметка се оказа каре, скъсал се е маншона и греста е изхвърлена и така сега ремонт на каре за около 160лв.
каре и аз си търсех ама върви с полуоската и струва около 300 лв. ново
другия вариант е да го рециклираш
аз мойто го свелих и го измих след което го напълних със грес и така още карам ама го маншона го видях навреме още не беше почнало да трака ама твойто е тежък слъчай и така няма да стане

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #10 on: 19-07-2010, 23:39:48 »
Мааалко корекция.....Ново каре за рд-1 с работата е около 140 -160лв правилно са ти казали колега...
Но карето НЕ върви с полуоската...продават се и отделно...Карето ново е около 50-70лв а полуоската според зависи между 200 и350лв...
« Last Edit: 19-07-2010, 23:40:23 by Delane »
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline mutkomu

• Новак
  • *
« Reply #11 on: 20-07-2010, 13:51:26 »
От кой магазин пазаруваш, че на мен на всякъде ми го дават с полуоската или нямат такова те каретата на RD1 и RD2 са еднакви

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #12 on: 20-07-2010, 14:05:14 »
От кой магазин пазаруваш, че на мен на всякъде ми го дават с полуоската или нямат такова те каретата на RD1 и RD2 са еднакви
Магазина е КТC на цар Симеон 132...части само за корейски коли
Kia Clarus 1.8 16V DOHC