Айде всеки да сподели с какво е обул Coupe-то за зимата, какъв опит има със зимните гуми и т.н.
Аз лично съм карал с две марки зимни гуми досега- Uniroyal Snowmax, гумите, с които си карах старата баба Lancia, уникална гума! Държеше се брутално на сняг, обаче имаше проблем в мокро време, но си изкарах 2 сезона без да затъна в сняг!...
След това миналия сезон за първата зима на Coupe-то си купих Michelin Alpin... няма такова дърво! Никога повечее няма да си купя такава гума! На студено и мокро време се държи много прилично, обаче като тръгнах в сняг... олеле! Първо, че редовно закъсвах на стръмно и не можех да отлепя, освен ако не си изрия снега до асфалт... Беше грозно! Второ, че спираха ужасно. (аз карам без ABS)
Този сезон съм с това:

Честит първи сняг! ... За гумите
Lassa Snoways II...
Все пак летните ми гуми са Bridgestone и исках да видя как се представят дъщерната им фирма със зимните гуми. Взех си 195/60/15, миналата седмица, като ги сложих, беше супер мокро и студено, прибирах се по подбалканския, нарочно ги пробвах- просто не мръдна! Скорост в завоите, спускане, изкачване.. жестоко стабилна гума! Днес на снега излезнах за едно кръгче и въпреки, че не е натрупало още смея да кажа, че се държи супер добре! Сега чакам само да натрупа стабилно да видим дали копае като хората, но се съмнявам да ме предаде тая гума