Author Topic: гуми. максимален съвместим размер  (Read 1648 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
И в крайна сметка ... ИРИЗАР окачването ти фабрично ли е или просто броните и праговете ти са много големи за да седи на 5 см от земята .. ?

Offline IRIZARTopic starter

• Напредващ
окачването си е фабричното...проблема е само от пред....предната броня е направена много ниска....дори мисля да я сменя с някаква друга или да я преработя малко...
съотвтно ако не успея да компенсирам положението с гумите... но май ще се наложи да пробвам като слагам различен размер, съответно и джанти като ги пробвам и при завиване да не драскат....и тогава чак ще купувам....
сега ми задира предната броня дори и по равен асвалт при завой с натискане на спирачката..... незнам, но може би трябва да променя нещо и по окачването

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
Ами по принцип едно регулируемо спортно окачване може да оправи тези неща .. купи си 2 амортисьора с пружини само за отпред и ще ти вози малко по твърдо , но ще си я нагласиш така , че да не е толкова ниска и хем като спираш .. няма да ти забива муцуната .. пък ако си вземеш направо 4 няма да имаш грижа ... ама нали знаеш че не е малко пара тая работа . Този вариант ми звучи най-добре .. но зависи дали ти се дават пари . Друг вариант е да сложиш по големи тампони на амортисьорите и от там можеш някои друг сант да качиш нагоре .. а за гумите .. колкото по високи толкова по високо ще ти седи колата .. примерно 195 на 60 или макс на 65 би трябвало да ти повдигне колата със няколко сантиметра което пак си е + за толкова ниската ти кола :) .. за друго просто в момента не се сещам че ми се спи много ...  :h:

• Напредващ
Благодаря колега....за по сигурно и комфортно возене ми се дават пари.....няма проблем....но ако може някои поне ориентировачно да ми каже цената на това спортно окачване.....все пак ми се насъбраха доста харчове по колата...

Offline procuratio

• Напредващ
Айде и аз да кажа нещо по темата за размера на гумите:
Фен съм на размера 195/55/15 - като че ли за Софийските "прекрасни" пътища това е най-оптималното решение - това лято карам с този размер и съм много доволен. Миналото лято бях с 195/50/15 и ми се разказа играта - изкривих си джантите, спуках предната броня и прецаках двата предни амортисьора.  :@

А за окачването - колегата LanShot е казал всичко каквото трябва, няма какво да добавя  :)
Мъдрият понася щастието сдържано, а нещастието мъжествено. (Вар)

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]

Offline freakg

• Напредващ
а колеги, според вас ще има ли проблем да се сложат гуми 195/65/14 ? Дали ще опира

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
На 14 няма да имаш проблем :) Ако са на 15 обаче ще опират по дупки и бабунки..

Offline procuratio

• Напредващ
а колеги, според вас ще има ли проблем да се сложат гуми 195/65/14 ? Дали ще опира

Васко, откъде го изнамери този екзотичен размер - 14-ки 195/65 доста рядко се срещат...? ;)
Иначе, няма да опират, споко  :)
Мъдрият понася щастието сдържано, а нещастието мъжествено. (Вар)

Offline dream

• Новак
  • *
За да не отварям нова тема имам питане и аз за максимилания размер на гуми.Сега съм с 205/45/16 и като я гледам май ще могат да се сложат 205/50/16 предлагат ми такива и не знам дали да ги вземам,става дума за летни гуми.И още един размер на който съм се спрял 215/45/16 дали ще опират в под калниците при голям върток на кормилота как мислите колеги ?  :) 

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp

Васко, откъде го изнамери този екзотичен размер - 14-ки 195/65 доста рядко се срещат...? ;)

Колега аз сега поразпитах по гумаджийниците и ми намериха зимни гуми на Bridgestone с размер 195/60/14" на доста ниска цена около 115лв.Така, че човек поразпита ли тук там се намират :).
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
За да не отварям нова тема имам питане и аз за максимилания размер на гуми.Сега съм с 205/45/16 и като я гледам май ще могат да се сложат 205/50/16 предлагат ми такива и не знам дали да ги вземам,става дума за летни гуми.И още един размер на който съм се спрял 215/45/16 дали ще опират в под калниците при голям върток на кормилота как мислите колеги ?  :)
215-45-16 дори и да успеят да влезат моето мнение е ,че ще можеш да караш само направо  :cheezy:

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp

215-45-16 дори и да успеят да влезат моето мнение е ,че ще можеш да караш само направо  :cheezy:

Защо така си мислиш колега?Аз съм слагал 17" с гуми 215/45, но все пак са 17", а не 16".Тогава ми опираше съвсем леко в калобрана и то долу на ръба дето е захванат.Ако се делне съвсем леко от него няма да има проблеми.И това при напълно завит волан примерно на ляво!Иначе и по дупки и неравности не опира никъде.

Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Offline freakg

• Напредващ

Колега аз сега поразпитах по гумаджийниците и ми намериха зимни гуми на Bridgestone с размер 195/60/14" на доста ниска цена около 115лв.Така, че човек поразпита ли тук там се намират :).

Ами аз намерих на Hankook 195/65/14 за 112 лв бройката, затова питам. Още е рано за зимни ама аз си се оглеждам, за да знам горе долу какви пари ще трябва да отделя

Offline XeonZone

• Напредващ
Пък сега гледах някакви промоцийки пускат за зимни гуми,защото могат да им дигнат после доста цените

• Напредващ
В момента съм с джанти 16-ки и гумите отпред са 205 50 16, отзад 205 55 16... и да ви кажа се кара напълно спокойно, дори когато колата е максимално натоварена. Няма никакви проблеми и при пълно завъртане на волана, но определено това си е максималният диаметър който може да се постави