Author Topic: гуми. максимален съвместим размер  (Read 1648 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline IRIZARTopic starter

• Напредващ
какъв е максималният размер на гумите които могат да влязат под калника.....моите в момента са с джанти 15 и гуми 195.50.15 и колата ми е ужасно ниска.....спуках си предната броня точно над калника....и вече заобикалям улиците с легнали полицаи.... :@
точно под грозният 4ерен протектор над предният калник се намира още по грозната пукнатина.......трябва да вдигна колата на всяка цена...ако някои може да направи оферта за джанти с гуми да ми пише[attach=1]

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Стандартният размер си е 205/50/15. Влизат 195/55/15 195/60/15 са на ръба. Моите зимни са 185/60/15.
Вече и аз се чудя на какъв размер да минавам след като преди 2 седмици спуках супер корав bridgestone 205/50/15...

Offline ghoul18

• Напредващ
аз съм карал с 195/65/15 и не съм имал никакви проблеми, въпреки че много колеги спориха с мен на тази тема, а някои твърдяха че съм щял да си прецакам ходовата част, лагери и т.н! Но нямаше нищо подобно! В момента съм с 195/60/15 !
ghoul1818

Offline wtf

• Напредващ
според мен с гумите няма да постигнеш кой знае каква разлика, по принцип окачването определя височината.. това си е мое мнение. Иначе на 15-ки за мен си е най-добре 205/50/15 или 195/50/50, а най-високото което можеш да сложиш е 195/60/15 както горе ти казаха, само че няма да стои толкова красиво, това на снимката твоето купе ли е?

Offline d0berman

• Напредващ
Мой приятел караше с 17'' 205/45/17 и колата му бе малко по-висока от нормалното, но големия цолаж си има минусите ...
Faster&faster until the trill of speed overcome the fear of death...

• Напредващ
според мен с гумите няма да постигнеш кой знае каква разлика, по принцип окачването определя височината.. това си е мое мнение. Иначе на 15-ки за мен си е най-добре 205/50/15 или 195/50/50, а най-високото което можеш да сложиш е 195/60/15 както горе ти казаха, само че няма да стои толкова красиво, това на снимката твоето купе ли е?
моето е....незнам дали ще е грозно или не...просто искам да карам спокойно..и преди да си потроша предницата..в момента отпред е на 5 см. от асвалта, без да има никои в колата....

• Напредващ
и заменям тези моите джанти заедно с гумите за джанти 16 ако трябва и ще доплатя за нещо по хубаво

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
моето е....незнам дали ще е грозно или не...просто искам да карам спокойно..и преди да си потроша предницата..в момента отпред е на 5 см. от асвалта, без да има никои в колата....
Не знам за бронята ,ама с ако сложиш 17-ки или 16-ки с гуми на 40 ,за няколко месеца по родните улици я пиши бегала ходовата част,a и съвсем ще е като лагерница.Вярно седи добре ,но аз съм го ял това дърво и вече слагам гуми с колкото се може по голям профил
« Last Edit: 30-06-2010, 19:56:31 by stutsi »

• Напредващ
предполагам че е така, но аз в бг съм си само за месец след това пак в италия...а тук асвалта си го бива...само легналите полицаи ме притесняват....а и смятам че и външният вид ще се подобри  :strak: все пак това е автомобил които носи повече визуално удоволствие...

Offline soulcontrol

• Напредващ
    • DivingShopBG
Не знам при вас как е, но аз съм с 205/50/15 и при пълен ляв или десен ми опира леко  :ohno: .

Колега, много ти е красиво купето  :yes:  :h: .
« Last Edit: 02-07-2010, 10:41:44 by soulcontrol »
http://www.divingshopbg.com - Онлайн магазин за водолазно оборудване - Beuchat, Seac Sub, Coltri Sub.
Гмурни се в мечтите си...

Offline mladen

• Новак
  • *
зимата карах  с 195/60/15 и на дна гадна неравност направо ми издъни подкалника

• Напредващ
не знам вече кво да сложа.... с тези 195 50 15 ми изглежда като яка мацка с къси краченца  :cheezy: искам 16" джанти и гуми които да не опират никаде,но и да я вдигна с поне 4 см..... егати и нещастието

Offline vexxx

• Напредващ
Здравейте, за не отвярям нова тема искам да попитам ,колко широки гуми може да сложа от зад(14-ки) знам ,че са малки но в  момента сам с такива :)  :h:

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
На какви джанти е това?
Зависи изцяло от тях :)

Offline vexxx

• Напредващ
значи отзад сам в момента с 195/60/14 отпред съм с 185/65/14 джантите ги забравих колко J-са и колко ЕТ щото направо ги взех и монтираха.
На тях пише отвън КВА 44845 ако е от полва , но съмнявам се :) Благодаря  :h:

Offline wtf

• Напредващ
не знам вече кво да сложа.... с тези 195 50 15 ми изглежда като яка мацка с къси краченца  :cheezy: искам 16" джанти и гуми които да не опират никаде,но и да я вдигна с поне 4 см..... егати и нещастието

Колега и аз имам 16-ки за да не ти опира никъде ти трябва размер 205/45/16 отпред, отзад предполагам че и 205/50 ще станат, мойте 205/45 като завия са на много малко разстояние от престилките

Offline Златко

• Напредващ
Отпред влиза 195х55, отзад влиза на 205х55 без да опира никъде- говорш за 16

Offline wtf

• Напредващ
Отпред влиза 195х55, отзад влиза на 205х55 без да опира никъде- говорш за 16

ми то влиза ама не знам дали няма да опре някъде, калкулатора вади +30мм разлика със 195х55 а на мен ми е на косъм от престилките като завия на пълен, иначе имам големи фланци може и да е заради това ама мен лично ме съмнява..

Offline Златко

• Напредващ
Неопира при сток кола 1000000% , за фланци 99%  същото  :h:

Offline vexxx

• Напредващ
Здравейте, за не отвярям нова тема искам да попитам ,колко широки гуми може да сложа от зад(14-ки) знам ,че са малки но в  момента сам с такива :)  :h:

6Jx14 H2 ET38 4x114,3  :h: