Author Topic: Турбо кит за купе - мнения?  (Read 2517 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline kalokasa

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
Re:Турбо кит за купе - мнения?
« Reply #20 on: 14-07-2010, 20:36:00 »
отиваш на майстор по компютрите на колите и мо казваш по-горе тея написаните работи от колегата или моги показваш както и ас направих с лаптопа ми и той ти го прави за скромната сума от 10 лв ем ше види дали има грешки да ги изчисти на моя имаше 3 броя и тях оправихме чичко общо 30 лв  :yes:
и съвета ми е ако незанаеш какво правиш да не буташ там да не се наложи после нов компютър че е малко скъпичак .

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #21 on: 29-07-2010, 00:08:21 »
...само да вметна че компа (платката) можеш да я намериш на безценица .. блъснати и на части колко щеш .. кое му е скъпото на 100тина лева за компютър на кола ?! Пък и аз като четох поста на viper70 останах с впечетлението че работата не опира само до промяна на софтуера .. или греша ?!?

Offline georgi_1986

• Загряващ
  • **
« Reply #22 on: 29-07-2010, 11:22:59 »
ако се дава информация на компютъра, че температурата на двигателя  е -35 С, компютъра няма да даде импулс да отвори термостата, че двигателя е студен или се бъркам?
...

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #23 on: 29-07-2010, 15:08:52 »
ас си мисля че трябва да даде информация да отвори да влиза въздух и гориво на макс да върви и загрява по бързо двигателя но може и ас да се бъркам не знам точно какво става но определено има хубав ефект  :h: :hater:

Колега вече имаш над 200 поста и всеки път се сдържам но... ще ти го кажа думичката АС не съществува има АЗ което явно не използваш не знам защо!!! Моляте от името на всички който уважават българският език използвай АЗ не АС!!!
« Last Edit: 07-09-2010, 19:20:16 by chonkov »

Offline Troshko.

• Новак
  • *
« Reply #24 on: 04-09-2010, 14:47:46 »
ас си мисля че трябва да даде информация да отвори да влиза въздух и гориво на макс да върви и загрява по бързо двигателя но може и ас да се бъркам не знам точно какво става но определено има хубав ефект  :h: :hater:

Не мисля, че си на ясно .Има едно нещо наречено горивни смеси и ако пуснеш гориво и възудх на макс ще стане качамак. Друго, че няма да постигнеш нищо освен висок разход на гориво.

Offline WARLOCK

• Загряващ
  • **
  • Coupe 1.6 RD1
    • Блог за уеб дизайн и SEO
« Reply #25 on: 07-09-2010, 16:57:48 »
Това с резистора ми се струва интересно, но -35°С ми се струват малко бруталничко
Иначе по логика би трябвало компютъра да настрои по-богата смес (каквато е за студен двигател) и съответно да бутне малко центровката, за да може да я запали качествено. Резултатът е, че се налива повече гориво, пали се по-бързо и от там повечето мощност. Притеснява ме само, че при промяната по центровката е възможно да се получат микродетонации, които да прецакат двигателя при по-продължително каране, но е възможно и микрофоните да ги коригират. При всички случаи като за проба е интересно!  :yes:

Някой може ли наистина да даде някакви снимки къде е сложил байпаса?
Който твърди, че купето не върви, значи не може да го кара!

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #26 on: 23-10-2010, 13:55:08 »
На път съм колеги да си заръчам турбо кит ето от къде
http://www.alamomotorsports.com/alpine/alpine_hyundai.html  :yes:

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #27 on: 24-10-2010, 12:33:37 »
ухаа това са сериозни китове,най-много ми харесаха Charger'ите :h:

Offline wtfTopic starter

• Напредващ
« Reply #28 on: 26-10-2010, 15:34:59 »
На път съм колеги да си заръчам турбо кит ето от къде
http://www.alamomotorsports.com/alpine/alpine_hyundai.html  :yes:

ми то хубаво ама как ще го поръчаш като навсякъде пише No Longer available освен на тези за последните купета дето са

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #29 on: 26-10-2010, 16:11:20 »
От http://www.ebay.com/ мисля да поръчам втора ръка ползван вече без турбото и ще туря по голямо турбо,едно приятелче ще го прави и тъка както ми обясни за 1000 лв ще се дигнат 100 коня  :yes:

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
« Reply #30 on: 26-10-2010, 16:37:20 »
От http://www.ebay.com/ мисля да поръчам втора ръка ползван вече без турбото и ще туря по голямо турбо,едно приятелче ще го прави и тъка както ми обясни за 1000 лв ще се дигнат 100 коня  :yes:

Човек не знам, но толкова коне да изкараш малко трудно!Нали знаеш, че се сменят карантийте на двигателя, защото и каквото и да правиш със стоковите бутала, биели и т.н. няа да можеш да надуеш турбото да е на повече от 0,6 бара!Според мен доста повечко ще ти излезе всичко!
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Offline kalokasa

• Пристрастен
« Reply #31 on: 26-10-2010, 20:04:03 »
Еми аз вече смених и буталата и биелите и още 5-6 други работи направих колега и човека дето щеми прави турбото си разбира от работата не вярвам че ми е говорил празни приказки  и ми каза че за 1500 лв. макс ще имам стабилна духалка  :hater::yes:
« Last Edit: 13-11-2010, 17:21:33 by kalokasa »